CHAMPIONS LEAGUE

Η συνέντευξη Τύπου του τελικού

Η συνέντευξη Τύπου του τελικού
New Image

Για τη σημασία της άμυνας μίλησαν Μπενίτεθ και Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου εν όψει τελικού

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Ισπανός προπονητής των "ρεντς" δεν έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα που θα παρουσιάσει, κάτι που θα εξαρτηθεί από την σημερινή προπόνηση αφού οι Κιούελ και Ζέντεν είναι αμφίβολοι, ωστόσο, όπως τόνισε ο Μπενίτεθ, οι πιθανότητες να αγωνιστούν είναι πολλές.

Ο Μπενίτεθ εμφανίστηκε ήρεμος για την αυριανή συνάντηση και σε περίπτωση που κερδίσει ομάδα του θα αποτελεί μοναδική εμπειρία για τον ίδιο, ενώ αν χάσει δεν πιστεύει ότι θα αποτελεί αποτυχία, αφού η Λίβερπουλ θα βρίσκεται στις δύο κορυφαίες της Ευρώπης.

Η συνταγή για τον Μπενίτεθ είναι ο έλεγχος του παιχνιδιού και να μην βρεθεί η ομάδα του πίσω στο σκορ με 3-0 στο ημίχρονο, όπως στην Κωνσταντινούπολη.

Μπενίτεθ: "Γκολ και φύγαμε για... άμυνα"

Η εξουδετέρωση του Κακά δεν αποτελεί πονοκέφαλο για τον Ισπανό τεχνικό, αφού πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά: " Πολλά πιστεύω ότι θα παιχτούν στην άμυνα. Το ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη επίσης είναι σημαντικό, αφού θα δώσει αβαντάζ σε αυτήν που θα το καταφέρει. Ο Κακά είναι ένας εκπληκτικός παίκτης αλλά δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για να τον εξουδετερώσουμε. Δεν πιστεύω ότι η Μίλαν εξαρτάται μόνο από τον Κακά, καθώς υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί παίκτες. Η Μίλαν είναι πολύ δυνατή και είμαστε έτοιμοι όπως δύο χρόνια πριν. Έχει καλούς παίκτες και έμπειρους. Μπορεί οι αμυντικοί της να μην είναι γρήγορη αλλά διαθέτουν φυσική κατάσταση και ωριμότητα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Το μέλλον είναι κάτι που δεν απασχολεί τον Μπενίτεθ, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, καθώς το μυαλό του βρίσκεται στον αυριανό τελικό: " Εμείς ασχολούμαστε με το αυριανό παιχνίδι και το τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα μην με ρωτάτε. Είμαστε έτοιμοι και δεν χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο. Το ίδιο κίνητρο έχουν και οι αντίπαλοι μας. Είναι εκπληκτικό που είμαι προπονητής σε δύο τελικούς και πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Το μυστικό είναι να μην βρεθούμε 3-0 πίσω στο σκορ. Δεν ξέρω που θα πάει ο αγώνας αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό του".

Η επιτυχία της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ οφείλεται σε πέντε λόγους, σύμφωνα με τον Ισπανό τεχνικό: " Σωστή προετοιμασία, προσεχτική ανάλυση, σωστές αλλαγές, καλοί παίκτες και σωστή συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό. Εξίσου καλοί παίκτες σε άλλα πρωταθλήματα δεν έχουν την ίδια απόδοση. Θέλαμε να διακριθούμε στη Ευρώπη, καθώς δεν τα καταφέραμε στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι αγώνες στην Αγγλία είναι πολλοί και εμείς δεν καταφέραμε να είμαστε στην σωστή φόρμα καθ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την δήλωση Ντεσαγί ότι οι Ιταλοί είναι αφελείς σε τακτική απάντησε: " Eγώ σκέφτομαι την Λίβερπουλ και πως θα παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα. Η Μίλαν είναι πολύ δυνατή ομάδα καθώς τα έχει όλα".

Ο Μπενίτεθ έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τους δύο παίκτες της Λίβερπουλ Ρίισε και Τζέραρντ: " O Ρίισε είναι πολύ σημαντικός για εμάς αφού είναι δυνατός και μπορεί να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια και σε πολλές θέσεις", ενώ χαριτολογώντας για τον Νορβηγό διεθνή σχολίασε: " Μπορεί να βελτιωθεί σε όλες τις θέσεις. Ο Τζέραρντ στην Κωνσταντινούπολη έπαιξε δεξιά και στην συνέχεια πίσω αριστερά. Ο Στιβ παίζει πάντα καλά και αποτελεί όπλο για εμάς."

O Mπενίτεθ αποκάλυψε τα συναισθήματα του για τον αυριανό τελικό, τονίζοντας ότι είναι τα ίδια που είχε δυο χρόνια πριν: " Νιώθω όπως ένιωθα και το 2005. Προσέχουμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια καθώς δεν θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων όπως στην Κωνσταντινούπολη. Σε περίπτωση που πάμε στα πέναλτι δεν έχουμε κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία".

O Mπενίτεθ αναφέρθηκε σε ερώτηση Ιάπωνα δημοσιογράφου για την επιρροή που έχει η ομάδα του στην χώρα της Άπω Ανατολής και την βοήθεια που μπορεί να δώσει στην εξέλιξη του: " Στην Ιαπωνία το ποδόσφαιρο αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Πολλά εξαρτώνται από τους προπονητές, ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να φθάσετε σε υψηλό επίπεδο".

Η απάντηση σε σχόλιο για τα χαρίσματα των δύο προπονητών της Λίβερπουλ και της Μίλαν είναι η συνέπεια για τον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ τόνισε ότι κανένας προπονητής από την Αγγλία (ούτε ο Μουρίνιο) δεν του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Δύο χρόνια πριν είχε κάνει δώρο ένα ρολόι στην γυναίκα του για την κατάκτηση του τροπαίου στην Κωνσταντινούπολη: " Εξαρτάται από τους παίκτες μου αν θα της κάνω δώρο".

Το ομαδικό πνεύμα είναι το σημαντικό στην ομάδα για τον Μπενίτεθ και θα δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του σε περίπτωση που ηττηθούν: " Έχουμε παίκτες κλειδιά που μας δίνουν πολλές επιλογές στο παιχνίδι μας. Ωστόσο το σημαντικό είναι να έχουμε ομαδικό πνεύμα. Αν νικήσουμε θα είναι κάτι το εξαιρετικό. Αν όχι τότε δεν πειράζει καθώς η ζωή συνεχίζεται".

Τα εισιτήρια αποτέλεσαν πονοκέφαλο για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, αλλά ο Μπενίτεθ ήταν ξεκάθαρος: " Λυπάμαι για αυτό αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα πρέπει να έρθουν και να διασκεδάσουν και τίποτα παραπάνω".

Ρίισε: "Δεν φοβόμαστε"

Η λέξη εκδίκηση ακούστηκε πολλές φορές στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερη ανησυχία για τον έμπειρο αμυντικό: " Θέλουν εκδίκηση για αυτό που έγινε στην Κωνστανινούπολη. Μας σέβονται και τους σεβόμαστε και εμείς. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και θέλουμε μία προπόνηση για ολοκληρωθεί αυτή η προετοιμασία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Oι ομάδες είναι πολύ δυνατές και είμαστε έτοιμοι όπως και το 2005. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Αποτελεί επιτυχία για το Αγγλικό ποδόσφαιρο ότι τρεις ομάδες έφθασαν στα ημιτελικά. Το πρωτάθλημα στην Αγγλία είναι πολύ δυνατό και πλέον επίσης τεχνικό

Πέναντ: "Τέλος με την κατάκτηση του τροπαίου"



" Θέλω να παίξω από την αρχή του παιχνιδιού. Αποτελεί μεγάλο κίνητρο το αυριανό παιχνίδι. Πιστεύω ότι τα πήγα καλά όλη την σεζόν και έχω πλέον ενταχθεί στην τακτική της ομάδας μου και αισθάνομαι έτοιμος να αγωνιστώ. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστώ. Παίζω ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και προσπαθώ να ξεπεράσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω κάθε φορά. Η χρονιά πήγε καλά και θέλουμε να τελειώσει με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ".


ΜΙΛΑΝ


Αντσελότι: "Αξίζουμε το τρόπαιο"



Στις διαφορές της Μίλαν από την Λίβερπουλ αναφέρθηκε ο τεχνικός τον "ροσονέρι" στην συνέντευξη Τύπου. Ο Αντσελότι τόνισε ότι η ομάδα του παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο και ότι το κίνητρο είναι ισχυρό για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να επιβάλλει το παιχνίδι της, αναφέροντας μάλιστα ότι η Λίβερπουλ θα πρεπει να αμυνθεί καλά:" H Λίβερπουλ έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού απ' ότι η Μάντσεστερ. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και ο προηγούμενος αγώνας δεν θα μας επηρεάσει. Σκεφτόμαστε μόνο το αύριο. Ο προηγούμενος αγώνας έχει τελειώσει και μας είναι αδιάφορος. Η Μίλαν είναι πιο ισχυρή θεωρητικά από τεχνικής άποψης. Ο τελικός του 2005 ήταν η εξαίρεση. Είμαστε αποφασισμένοι και η ψυχολογία μας είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, όπως κάναμε όλοι την σεζόν. Διαθέτουμε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και θέλουμε να κλείσουμε θετικά την σεζόν".

Ο Αντσελότι αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του κατά την διάρκεια της σεζόν: " Η Λίβερπουλ θα πρέπει να αμυνθεί καθώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αξίζουμε εδώ που φθάσαμε καθώς είχαμε προβλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν, με κυρώσεις που δεχθήκαμε και την ελλιπή προετοιμασία που κάναμε. Δεν ξέρω αν ο τελικός εξαρτηθεί από λίγα ή πολλά γκολ. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα πιο δυνατά στοιχεία μας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εκείνη την στιγμή και την εξέλιξη του παιχνιδιού".

H αναφορά στον ηγέτη της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ ήταν αναπόφευκτη για τον "Καρλίτο" που σχολίασε και την προσωπική του εμπειρία, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την φετινή σεζόν: " O Tζέραρντ είναι χαρισματικός παίκτης και ισχυρή προσωπικότητα. Δεν παίζει μόνο ένας παίκτης αλλά όλη η Λίβερπουλ. Ήταν δύσκολη σεζόν καθώς είχαμε προβλήματα που δεν τα είχαμε την προηγούμενη σεζόν. Υπήρξε αρμονία, ειλικρίνεια, θέληση και μάθαμε από τα λάθη μας. Είμαστε πολλοί ισχυροί αυτή την περίοδο".

Ο Αντσελότι δεν θεωρεί ότι δίνει απαντήσεις, ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει στην σύγκριση μεταξύ του ίδιου, και δύο πρώην τεχνικών της ομάδας των Σάκι και Καπέλο: " Δεν αισθάνομαι ότι δίνω απαντήσεις. Νιώθω μέλος της ομάδας και δίνουμε απαντήσεις από κοινού. Η προσφορά των δύο συναδέλφων ήταν σημαντική. Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω περισσότερα".

Τέλος, ο Ιταλός προπονητής απάντησε σε ερώτηση για το επίπεδο του Αγγλικού ποδοσφαίρου, αρνούμενος ότι αποτελεί καλύτερο από το Ιταλικό: " H Λίβερπουλ δεν έχει Αγλική νοοτροπία, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού της φέρνει περισσότερο σε Λατινικό. Μπορεί τρεις ομάδες της Αγγλίας να φθάσανε στον τελικό αλλά η εθνική Ιταλίας πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο και εμείς είμαστε στον τελικό για να δείξουμε για ακόμα μία φορά την δύναμη του ποδοσφαίρου μας".

Mαλντίνι: "Περήφανος για την καριέρα μου"



Ο Πάολο Μαλντίνι αποτελεί το σύμβολο της Μίλαν τα τελευταία είκοσι χρόνια, καθώς σε περίπτωση που αγωνιστεί αύριο θα είναι ο όγδοος τελικός της καριέρας τους. Ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε στην πορεία του και δεν θεωρεί ότι η απώλεια τίτλου στο αυριανό παιχνίδι θα σβήσει ότι έχει καταφέρει ως σήμερα: " Eίμαι υπερήφανος για την καριέρα μου. Ξεκίνησα με φιλοδοξίες και κατάφερα να φθάσω εδώ που έφθασα. Η καριέρα μου ήταν πολύ ανταγωνιστική και κυρίως υψηλού επιπέδου. Δεν μπορούν να σβηστούν όλα αυτά από το αποτέλεσμα ενός και μόνο αγώνα".

Η Μίλαν στο ίδιο γήπεδο είχε νικήσει την Μπαρτσελόνα 4-0 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1994, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί το 39χρονο αμυντικό. O Mαλντίνι θεωρεί ότι στην Μίλαν σημαντικό ρόλο παίζει το ομαδικό πνεύμα: " Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Από τον τελικό του 2005 η ομάδα έχει αλλάξει, αλλά και τότε όπως και τώρα έχουμε μεγάλους παίκτες σαν τον Κακά. Στην ομάδα υπάρχει ανταγωνισμός. Οι σχέσεις μεταξύ των παικτών είναι σημαντικές αλλά σημαντικότερο είναι το ομαδικό πνεύμα για την επιτυχία".

Ο όγδοος τελικός για τον Μαλντίνι προκαλεί μοναδικό συναίσθημα στον ίδιο, ενώ και η εικόνα των πανηγυρισμών των οπαδών της ομάδας αποτελεί εξαρετική εμπειρία για τον ίδιο: " Aισθάνομαι υπερήφανος που κατάφερα αυτό το επίτευγμα. Όταν ξεκίνησα την καριέρα ο στόχος μου ήταν να παίξω ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Νιώθω, παρότι είμαι 39 ετών, ότι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα σε υψηλό επίπεδο.Η επίτευξη των στόχων μας με κάνει πιο δυνατό. Πλέον αντιμετωπίζω το ποδόσφαιρο πιο ώριμα. Οι σκέψεις μου όσον αφορά την Μάντσεστερ, είναι όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο το 2003 και το κύπελλο που σήκωσα. Οι πανηγυρισμοί των οπαδών μας ήταν αυτό που μετράει για εμένα".

Η αναφορά στον Κράουτς ήταν η επόμενη απάντηση του Μαλντίνι στην ερώτηση των δημοσιογράφων για τον επιθετικό της Λίβερπουλ. Ο Μαλντίνι απάντησε και στην ερώτηση για το ποια λέξη είναι η κατάλληλη για το αυριανό παιχνίδι, ενώ δεν δείχνει να τον απασχολεί που θα γίνει η απονομή του κυπέλλου: " O Kράουτς είναι ένας επικίνδυνος παίκτης αλλά δεν αποτελεί εμμονή για εμάς. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε αύριο είναι θετική ενέργεια, περηφάνεια και να νιώσουμε τον ενθουσιασμό του αγώνα για ένα καλό φινάλε. Το σημαντικό είναι να φύγουμε νικητές από το γήπεδο και όχι που θα παραλάβουμε το κύπελλο".

Κακά: "Θα γράψουμε ιστορία"



Το βαρόμετρο της Μίλαν στην φετινή σεζόν ακούει στο όνομα του Βραζιλιάνου άσσους της Μίλαν Κακά. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης επιθυμεί να επαναλάβει ότι και απέναντι στην Μάντσεστερ και να σκοράει δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ο Ράφα Μπενίτεθ αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να βάλει παίκτη πάνω στον διεθνή Βραζιλιάνο κάτι που δεν είναι συμβαίνει πρώτη φορά στον Κακά ενώ αναφέρθηκε στον Μαλντίνι και θεωρεί ότι η ομάδα του έχει έρθει για να γράψει ιστορία: " Ο Πάολο έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και αποτελεί τιμή για έμενα που αγωνίζομαι μαζί του. Πιστεύω τον Μπενίτεθ που είπε ότι δεν θα βάλει παίκτη να με μαρκάρει. Όσες ομάδες παίξαμε συνέβη το ίδιο. Αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί και αύριο. Ήρθαμε εδώ για να γράψουμε ιστορία".

O Kακά έχει επίγνωση του ρόλου του που έχει στην ομάδα και πιστεύει ότι έχει να μάθει ακόμα περισσότερα: " Δεν αισθάνομαι θεός. Ξέρω τον ρόλο μου στην ομάδα και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θέλω να βελτιώνομαι και το επιδιώκω. Έχουμε παράδειγμα τον Πάολο και θέλω να κατακτήσω ακόμα περισσότερα τρόπαια στην καριέρα μου".

Τέλος, αναφορά έγινε και σε τυχόν επανάληψη του αγώνα με την Μάντσεστερ, ενώ η κατάκτηση του τροπαίου θα αποτελέσει το επιστέγασμα της επιτυχίας σε μία δύσκολη σεζόν: " Ήταν μία δύσκολη σεζόν και θα είναι σημαντικό να κερδίσουμε το κύπελλο. Αν μπορέσουμε να πιάσουμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου με την Μάντσεστερ τότε οι πιθανότητες είναι μαζί μας. Από τεχνικής πλευράς αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

Ο Ριβάλντο στην προπόνηση της Μίλαν

Ο Ριβάλντο θυμήθηκε σήμερα την καριέρα του στη Μίλαν, παρακολουθώντας από τον πάγκο την προπόνηση των "ροσονέρι" στο ΟΑΚΑ, μία ημέρα πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν αρχίσει η προπόνηση, ο "Ρίμπο" μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έστησε... πηγαδάκι με τον Πάολο Μαλντίνι και τους συμπατριώτες του Κακά, Σερζίνιο, Καφού. Είχαν πολλά να πουν, αφού η συνομιλία, συνοδευόμενη από γέλια και πειράγματα, διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.







































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ