ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η συνάντηση, το φιλικό και τα θετικά τους

Η συνάντηση, το φιλικό και τα θετικά τους
παναθηναικος, παρουσιαση γηπεδου, γηπεδο, βοτανικος

Nίκη 2-0 με Εθνικό. Συνάντηση Τζίγγερ-Σουφλιά για γήπεδο. Τα γενέθλια του Ζιλμπέρτο Σίλβα(foto)

Θετική συνάντηση Τζίγγερ-Σουφλιά

Από την συνάντηση αυτή πιστοποιήθηκε πως μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εκδοθεί και η άδεια ανοδομής προκειμένου να αρχίσουν να μπαίνουν τα θεμέλια του νέου "σπιτιού" των "πράσινων".

Αντίθετα, προβληματισμένοι εμφανίστηκαν οι "πράσινοι" με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το "Αττικό Μετρό" για την καθυστέρηση που παρατηρείται, καθώς οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν αφήσει εντός οικοπέδου τους μετροπόντικες και δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη του εργοταξίου.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της "πράσινης" ΠΑΕ για το "νέο γήπεδο Παναθηναϊκού" Βαγγέλης Σαμαράς με δηλώσεις του στο περιοδικό "Homme" της Ημερησίας ανέφερε μεταξύ άλλων για:

- την ανάπτυξη του Ελαιώνα...

"Στο Μπόλτον όλη η πόλη ζει γύρω από το γήπεδο. Στο Πόρτο το Ντραγκάο ήταν η αφορμή για να ενταχθεί μια ολόκληρη περιοχή στον ιστό της υπόλοιπης αναπτυγμένης πόλης. Αυτό θα συμβεί και στον Ελαιώνα. Το υπόγειο της Αθήνας που μέχρι τώρα το κρύβαμε, όχι απλά μπαίνει στον χάρτη αλλά γίνεται και πόλος έλξης".

- τις παροχές του γηπέδου...

"Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα είναι υπερήφανοι και θα απολαύσουν το νέο γήπεδο. Δεν θα είναι μόνο στα χαρτιά στην κατηγορία Ελίτ".

-την οικολογική σημασία...

"Πάντοτε ήταν πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός και ως ομάδα και ως αρχές. Και στο νέο του γήπεδο ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος. Λέμε ας πούμε ότι θα κάνουμε το πιο πράσινο γήπεδο της Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό; Μείωση κατανάλωσης ενέργειας 30% σε σχέση με ένα συνηθισμένο γήπεδο.

Από το στέγαστρο 23 στρεμμάτων συλλέγεται το βρόχινο νερό και επαναχρησιμοποιείται στο πλύσιμο των κερκίδων, στο πότισμα κτλ. Μεγιστοποίηση της ανακύκλωση με κάδους παντού, ενώ οι εταιρείες που θα λειτουργούν εντός γηπέδου, π.χ. κυλικεία θα χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά. Και τέλος η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων".

- την γρήγορη κατασκευή του έργου και τα πιθανά προβλήματα...

"Φοβάμαι την γραφειοκρατία στον βαθμό που την φοβάται κάθε Έλληνας. Είναι ζήτημα χωρίς λογική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο κατασκευαστής είναι έτοιμος. Οι τράπεζες είναι έτοιμες. Πεντακόσιες χιλιάδες ημερομίσθια έτοιμα να δαπανηθούν και να υπάρξει αμέσως παραγωγή ΑΕΠ. Και όμως υπάρχουν δυνάμεις η, χειρόφρενα που δεν το αφήνουν να τρέξει να υλοποιηθεί".

Φιλική νίκη επί του Εθνικού

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Χενκ Τεν Κάτε από την φιλική νίκη με 2-0 επί του Εθνικού στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Σ' ένα ματς προπονητικού χαρακτήρα ο Ολλανδός τεχνικός δοκίμασε αρκετά πράγματα κυρίως σε πρόσωπα... από το υπάρχον υλικό που είχε στην διάθεσή του. Σε νέους ρόλους Μελίσσης (κεντρικός αμυντικός), Σιόντης (αμυντικό χάφ) και νέοι (Φέτσης, Φελέκης κ.α.) με μέλλον μερικά από τα στοιχεία του αγώνα.

Σκόρερ για τους "πράσινους", ο Ρουκάβινα (10') με τον Κροάτη μεσοεπιθετικό να είναι από τους κορυφαίους και να έχει και δοκάρι και ο Χριστοδουλόπουλος στο 87' αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα Παγούδη. Για τους γηπεδούχους δοκάρι (οριζόντιο) είχε και ο Πετρόπουλος.

Ο τεχνικός των "πράσινων" εκτός από πρόσωπα έδειξε πιστός στην συνήθεια του το συστήματος (4-2-3-1). Ο Ολλανδός χρησιμοποίησε βασικό γκολκίπερ τον Καρνέζη, στο κέντρο της άμυνας Σαριέγκι και Μελίσση, αμυντικό χαφ τους Σιόντη και Φέτση, αριστερά τον Γκάμπριελ και δεξιά στην άμυνα τον νεαρό Ντάρλα.

Σε ελεύθερο ρόλο στο κέντρο τον Χριστοδουλόπουλο, μπροστά και δεξιά τον Ρουκάβινα αριστερά τον άλλο ταλαντούχο "μικρό" Φελέκη (που είχε πάει καλά και στο φιλικό με Αθηναϊκό) ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πετρόπουλος.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς πιο ορεξάτοι και απειλητικοί στο πρώτο μέρος που έλεγξαν το ματς σε όλες τις γραμμές. Αντίθετα, στην επανάληψη οι "πράσινοι" έριξαν τους ρυθμούς και παρά τις αλλαγές δεν ανέβασαν την απόδοσή τους παρά το πάθος που έδειχναν κατα διαστήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμα χρειάστηκε να δείξει και το ταλέντο του ο Ορέστης Καρνέζης. Οταν χρειάστηκε δύο φορές να επέμβει νίκησε τον Ναλιτζή σε θέσε τετ α τετ, κερδίζοντας τα εύσημα από τους συμπαίκτες του.

Το φιλμ του αγώνα:

3' Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάμπριελ, ο Πετρόπουλος θα νικήσει στον αέρα τους αμυντικούς του Εθνικού αλλά ο Σουλογάνης εντυπωσιακά στην γωνία του θα πετάξει την μπάλα σε κόρνερ.

4' Ο Φέτσης θα εκτελέσει το κόρνερ και ο Ρουκάβινα θα πηδήξει πιο ψηλά από όλους αλλά η μπάλα θα χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρο του Εθνικού.

10' (1-0) Γκολ... Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ με τον Αντε Ρουκάβινα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κάνει την κάθετη μπαλιά για τον Πετρόπουλο που βρίσκεται στα αριστερά της μεγάλης περιοχής του Εθνικού. Ο επιθετικός του "τριφυλλιού" βγάζει τη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο επερχόμενος Ρουκάβινα με "καρφωτή" κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σουλογάνη.

28' Σέντρα του Γκάμπριελ από τα αριστερά με αποδέκτη τον Πετρόπουλο που πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

40' Ακυρώθηκε γκολ για τον Εθνικό καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Μπάρος, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται.

41' Ατομική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου από τα αριστερά με το σουτ του να καταλήγει μόλις άουτ.

53' Χριστοδουλόπουλος σέντρα, κοντρόλ μέσα στην περιοχή του Ρουκάβινα και σουτ μόλις άουτ.

60' Ναλιτζής τετ α τετ με τον Καρνέζη και ο τερματοφύλακας απομάκρυνε για να "πετάξει" σε κόρνερ ο Βλάχος.

69' Νέο σουτ του "ορεξάτου" Ρουκάβινα η μπάλα και πάλι άουτ.

75' Στην πλάτη του Σαριέγκι ο Ναλιτζής και πάλι απέναντι στον Καρνέζη όπου νικήθηκε εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα του "τριφυλλιού".

78' Σουτ του Σόουζα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Χριστοδουλόπουλος στην πορεία της μπάλας, ανέκοψε την πορεία της.

87' (2-0) Χριστοδουλόπουλος πέρασε την μισή άμυνα του Εθνικού και τον τερματοφύλακα Παγούδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πειραιώτικης ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μελίσσης, Σαριέγκι, Ντάρλας (46' Βλάχος), Γκάμπριελ, Σιόντης (46' Μάτος), Φέτσης (82' Παντίδος), Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα (73' Σάμιος), Πετρόπουλος (76' Σόουζα), Φελέκης (46' Κλέιτον).

Εθνικός Πειραιώς: Σουλογάνης, Βιδάλης, Καντιμοίρης, Καλαγκάνης, Μάτεσιτς, Χαλιμούρδας, Φαρινόλα, Χούλιο, Φερέιρα, Μπάρος, Ζαμπρόπουλος. Με την ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκαν και οι: Παγούδης, Βασιλάκος, Φιλιππάκος, Ζαραδούκας, Σιλιγαρδάκης, Ναλιτζής, Κρις, Ουαττάρα, Μπεζάν, Καζάκης, Κρητικός, Τζήμας.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών... μετά το ματς

Ρουκάβινα: "Να δείξω ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα"

Με την θετική του εμφάνιση ο εκ των σκόρερ του φιλικού, Άντε Ρουκάβινα έδειξε να "χτυπάει" την πόρτα της 11αδας και στο επόμενο κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ. " Με βοήθησε σημαντικά το ότι αγωνίστηκα μετά από τραυματισμό. Είμαι πολύ αισιόδοξος για μένα και όσο παίρνω παιχνίδια στα ποδια μου τόσο περισσότερο θα βελτιώνομαι.

Είχα χάσει 5 με 6 παιχνίδια και ήταν πάρα πολύ θετικό. Είναι καλό να σκοράρεις και πόσο μάλλον σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια έστω και σε φιλική αναμέτρηση. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο όλοι μαζί αλλά οι εθνικές ομάδες είναι εθνικές. Πρέπει να δουλέψω πλέον σκληρά στην διακοπή προκειμένου να δείξω ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα. Ελπίζω ότι θα γίνει κι αυτό. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά όσο καλύτερα παίζω τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχω να συμβεί

".

Μελίσσης: "Είμαι πάντα έτοιμος"

Ο Χρήστος Μελίσσης αγωνίστηκε σε νέο ρόλο, αυτό του κεντρικού αμυντικού δίπλα στον Σαριέγκι και έδειξε θετικά στοιχεία. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, μιλώντας για το φιλικό αυτό "τεστ" αναφέρθηκε και για την συνέχεια και τον ντέρμπι με την προηγούμενη ομάδα του. " Ήταν ένα καλό και δυνατό τεστ και νικηφόρο. Νομίζω ότι παίξαμε καλά σήμερα, κάναμε κάποιες ευκαιρίες που θέλαμε και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει χρόνος να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Λοίπουν οι διεθνείς. Να γυρίσουν σώοι με το καλό και να δουλέψουμε σκληρά για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Είμαι έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή μου ζητηθεί να βοηθήσω την ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που με ανέδειξε, αλλά είμαι επαγγελματίας, παίζω στον Παναθηναϊκό και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να κερδίσει η ομάδα μου

" είπε ο αμυντικός του "τριφυλλιού".

Καρνέζης: "Περιμένω ευκαιρίες..."

Να "αρπάξει" κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί έδειξε με την εικόνα του ο Ορέστης Καρνέζης που αναφέρθηκε και επί του θέματος. Ο τερματοφύλακας των "πράσινων" μιλώντας και για το ματς με τον "Δικέφαλο του Βορρά" είπε η διακοπή δεν θα επηρεάσει την ομάδα του.

" Ήταν ένα καλό παιχνίδι και μια καλή ευκαιρία για τα πιαδιά που δεν έχουν παίξει να πάρουν συμμετοχή. Είναι η πρώτη συμμετοχή μου φέτος και ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος και περιμένω ευκαιρίες" είπε και συμπλήρωσε για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: "Ερχεται ένα δύσκολο παιχνίδι στην Τούμπα. Θεωρώ πως δεν θα μας κάνει κακό η διακοπή και όλα τα παιδιά ξέρουνε ότι θα ξεκουραστούμε και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ."

Βλάχος: "Σημαντικό να παίζεις και ένα λεπτό"

Ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς που εντυπωσίασε και πάλι στο φιλικό με τον Εθνικό, Παναγιώτης Βλάχος στάθηκε στην ευκαιρία που δόθηκε σε όσους δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τώρα. " Ήταν μια άνετη νίκη και μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά. Προσπαθήσαμε να δείξουμε ότι είμαστε καλά και είναι σημαντικό να παίζεις έστω και ενα λεπτό. Ήταν μια άνετη νίκη και παίξαμε πολύ καλά".

Μικρά-Μικρά από την Λεωφόρο

* Συνάντηση υπήρξε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΠΑΕ (Ζαβραδινός, Αθανασόπουλος), της ΚΑΕ (Στεφάνου, Μοιραίος) και του σταδίου όσο αφορά την 22α Οκτωβρίου όπου υπάρχουν τα ματς με την Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα και την Βέρντερ Βρέμης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση κόσμου. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις με τις τοποθετήσεις των ενδιαφερόμενων πλευρών.

* Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, παρέδωσε έγγραφη απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε προ δεκαημέρου και δεν έδωσε το παρών σε εκδήλωση που τον είχε στείλει η ομάδα. Όλα δείχνουν πως θα τιμωρηθεί μονάχα με επίπληξη.

* Για το θέμα του Φρισκ, από την ΠΑΕ επιβεβαιώνεται ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της διαιτησίας, ενώ μέσω αυτής της κίνησης της ΕΠΟ να καλέσει τον Σουηδό για αρχιδιαιτητή, επιβεβαιώνεται το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την διαιτησία στη χώρα μας.

* Την αναμέτρηση της Λεωφόρου παρακολούθησαν από τις εξέδρες οι Αντώνης Αντωνιάδης, Κώστας Αντωνίου, Γιάσμινκο Βέλιτς και Γιάννης Αναστασίου.

* Δεκτή έκανε τελικά την παραίτηση του Αντώνη Μανίκα η διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς. Μάλιστα προχώρησε άμεσα στην αντικατάστασή του, ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Πορτογάλου, Ενρίκο Μοντέιρο Γκόμεζ, που στο παρελθόν έχει εργαστεί στις πορτογαλικές Μπενφίκα και Πάκος Φερέιρα. Χρέη προπονητή στο ματς με τους "πράσινους" εκτελούσε ο Χρήστος Αρβανίτης. Ο νέος τεχνικός του συλλόγου του Πειραιά παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον Νίκο Πηρούνια.



































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ