ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Σπόρτινγκ καλπάζει για τον τίτλο με ρεκόρ στην ιστορία της

Ο Ματέους Νούνες πανηγυρίζει το γκολ του με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας σε ντέρμπι της Primeira Liga κόντρα στην Μπενφίκα
Ο Ματέους Νούνες πανηγυρίζει το γκολ του με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας σε ντέρμπι της Primeira Liga κόντρα στην Μπενφίκα Ⓒ 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας νίκησε 1-0 τη Φαρένσε, βρίσκεται στο +9 από την Πόρτο (με ματς παραπάνω) και για πρώτη φορά στην 115χρονη ιστορία της είναι αήττητη ύστερα από 27 αγώνες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας καλπάζει για τον τίτλο στην Πορτογαλία, πραγματοποιώντας μια ονειρεμένη πορεία. Αυτή τη στιγμή, τα "λιοντάρια" βρίσκονται στο +9 από την δεύτερη Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο (με ματς παραπάνω) μετά το 1-0 απέναντι στη Φαρένσε και την επιστροφή στις νίκες.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Σπόρτινγκ παραμένει αήττητη ύστερα από 27 αγωνιστικές στην Primeira Liga με 21 νίκες και 6 ισοπαλίες, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στα 115 χρόνια της ιστορίας της. Αν μη τι άλλο, είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα.

Μάλιστα, το ρεκόρ κατείχε μέχρι τώρα ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, απ' την αγωνιστική περίοδο 2001/02, όταν και κατέκτησαν οι "πράσινοι" το τελευταίο τους πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Το γκολ της νίκης με τη Φαρένσε το σημείωσε στο 35ο λεπτό ο Πέδρο Γκονσάλβες.

ⓒ 2021 Armando Franca/Associated Press

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ