LEAGUE CUP

Η σημαντική αλλαγή του Carabao Cup από τη νέα σεζόν

Η σημαντική αλλαγή του Carabao Cup από τη νέα σεζόν
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Carabao Cup της σεζόν 2022/2023 @2023 AP IMAGES/ALASTAIR GRANT

Αλλαγές προ των πυλών για το Carabao Cup, με τους αγγλικούς συλλόγους των πρώτων τεσσάρων κατηγοριών να καλούνται από τη νέα αγωνιστική χρονιά να δίνουν μονό ημιτελικό και όχι διπλό, όπως ίσχυε μέχρι φέτος.

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κούραση των παικτών ελέω του επιβαρυμένου αγωνιστικού προγράμματος με εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις έχουν κρούσει κατά καιρούς εμπλεκόμενα μέλη, προπονητές και ποδοσφαιριστές, του ποδοσφαίρου, με την EFL, τη διοργανώτρια αρχή του League Cup της Αγγλίας, να παίρνει την απόφαση να αλλάξει τη μορφή της διοργάνωσης με στόχο τη μείωση των αγώνων.

Από τη σεζόν 1960/1961 όταν και λανσαρίστηκε ο θεσμός, η πρόκριση στον τελικό κρίνονταν σε διπλά ματς, κάτι που -όπως φαίνεται- από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2024/2025) θα αλλάξει, με τον ημιτελικό να είναι μονός αγώνας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την EFL κατόπιν συνεννόησης με το Sky Sports, τον τηλεοπτικό πάροχο που είναι κοντά στη συμφωνία για να αναλάβει τα δικαιώματα προβολής της διοργάνωσης. Για τα εν λόγω σχέδια της EFL έχουν ενημερωθεί και οι 20 σύλλογοι της Premier League, με την πρόταση να γίνεται δεκτή, συμμεριζόμενοι και την καταπόνηση των αθλητών τους.

TAGS LEAGUE CUP ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ