ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει ένα τεράστιο κεφάλαιο για να πείσει παίκτες να ακολουθήσουν τον Ρονάλντο

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει ένα τεράστιο κεφάλαιο για να πείσει παίκτες να ακολουθήσουν τον Ρονάλντο
@2023 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το δρόμο προς την Σαουδική Αραβία και αυτό "γλύκανε" τους ισχυρούς άνδρες της χώρας, που είναι διατεθειμένοι να δώσουν τεράστια ποσά για να προσελκύσουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης να πράξουν όπως ο Πορτογάλος.

Η Αλ Νασρ έδωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να κάνει μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου και να κάνει δικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με την κίνησή της αυτή να μην επιβραβεύεται άμεσα με κάποιον τίτλο από τη στιγμή που το πρωτάθλημα κατέληξε στην Αλ Ιτιχάντ.

Όποιοι ωστόσο πίστεψαν πως οι Σαουδάραβες θα απογοητεύονταν, μάλλον δεν έχουν εκτιμήσει σωστά την κατάσταση, μιας που η επιχείρηση απόκτησης του CR7 δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός ή μία τρέλα της στιγμής αλλά υπηρετούσε ένα γενικό σχέδιο που θέλει τη χώρα να κάνει ό,τι μπορεί για να αναβαθμιστεί στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα εδώ θα μπει μέσα στα τοπ πέντε στον κόσμο", είπε ο CR7, με τους ισχυρούς άνδρες στη χώρα να επιθυμούν μάλιστα να κάνουν πολύ γρήγορα τα λόγια του πραγματικότητα.

Πώς; Σύμφωνα με δημοσίευμα των "New York Times", η Σαουδική Αραβία έχει βάλει στην άκρη ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για να πειστούν παίκτες πρώτης γραμμής να ακολουθήσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Το κεφάλαιο αυτό μπορεί να φτάσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίου ώστε να αποκτηθούν οι 20 από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές παγκοσμίως", αναφέρει το δημοσίευμα, την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης συμφωνίας των Λιονέλ Μέσι και Καρίμ Μπενζεμά με ομάδες από τη χώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με το εν λόγω μέσο, στόχος είναι η αναβάθμιση του πρωταθλήματος, προκειμένου η Σαουδική Αραβία να γιγαντώσει το status της, από τη στιγμή που διεκδικεί μάλιστα την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ