SERIE A

Η Σαλερνιτάνα βρήκε νέο ιδιοκτήτη και απέφυγε τον υποβιβασμό στο παρά ένα

Ο Λασανά Κουλιμπαλί της Σαλερνιτάνα σε μονομαχία του με τον Φόντε Μπαλό-Τουρέ της Μίλαν σε αγώνα της Serie A | 4 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λασανά Κουλιμπαλί της Σαλερνιτάνα σε μονομαχία του με τον Φόντε Μπαλό-Τουρέ της Μίλαν σε αγώνα της Serie A | 4 Δεκεμβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Σαλερνιτάνα άλλαξε έστω και την ύστατη στιγμή, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα από το Σαλέρνο δεν υποβιβάζεται και θα έχει την ευκαιρία εντός γηπέδων να διεκδικήσει την παραμονή της στην Serie A.

Το θρίλερ που εξελίχτηκε το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνίστρια την Σαλερνιτάνα είχε αίσιο τέλος για αυτήν. Αναφερόμαστε στην υποχρέωση που είχε ο Κλαούντιο Λοτίτο να βρει αγοραστή και να του πουλήσει την ομάδα μέχρι το τέλος του 2021, με τον Ιταλό παράγοντα να είναι εδώ και μερικούς μήνες στο τιμόνι τόσο της Λάτσιο όσο και της Σαλερνιτάνα και να πηγαίνει κόντρα στους κανονισμούς της Serie A που απαγορεύουν σε έναν παράγοντα να έχει ενεργή σχέση με δύο διαφορετικές ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Η διοργανώτρια αρχή είχε ξεκαθαρίσει στον Λοτίτο πως είχε διορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου διαφορετικά η ομάδα από το Σαλέρνο θα αποχαιρετούσε άμεσα την κατηγορία και το πρωτάθλημα θα συνεχιζόταν με 19 ομάδες μέχρι το φινάλε της σεζόν, με το παιχνίδι για την ουραγό του Καμπιονάτο να κερδίζεται λίγο πριν το τελευταίο... σφύριγμα.

Τότε ήταν που ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του συλλόγου στον Ντανίλο Ιερβολίνο, με τον Ναπολιτάνο επιχειρηματία να παίρνει την απαραίτηση έγκριση από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και να τονίζει στις πρώτες του δηλώσεις στην εφημερίδα "Città di Salerno" πως θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία των μεγάλων.

"Θα κάνω τα πάντα για να προσπαθήσω να κρατήσω την Σαλερνιτάνα στην Serie A. Σε κάθε μου έργο πάντα είχα μεγάλο ενθουσιασμό και αυτό θα συμβεί και στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ.

Είμαι ερωτευμένος με το Σαλέρνο, θέλω να χτίσω μία όμορφη σχέση με την πόλη. Θα επικεντρωθώ στους νέους και στην ανάπτυξη του συλλόγου.

Η Σαλέρνο και οι οπαδοί της αξίζουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Πιστεύω ακράδαντα ότι το έργο για την επανεκκίνηση της ομάδας που ετοιμάζουμε θα εγγυηθεί ισορροπία και σταθερότητα.

Διαβεβαιώνω από την πλευρά μου τη μέγιστη δέσμευση για να οικοδομήσουμε ένα σταθερό μέλλον, γεμάτο ικανοποιήσεις για την πόλη και για τους εξαιρετικούς υποστηρικτές της.

Με αυτές τις ευχές, μαζί, καλωσορίζουμε το νέο έτος με αυτοπεποίθηση. Χαιρετισμούς στο Σαλέρνο, βίβα γκρανάτα", είπε μεταξύ άλλων το νέο αφεντικό της Σαλερνιτάνα.

Φυσικά η αποστολή του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφού μετά από 18 αγωνιστικές η ομάδα από το Σαλέρνο έχει απολογισμό 2 νίκες - 2 ισοπαλίες - 14 ήττες που την έχουν φέρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και στο -8 από τη γραμμή της σωτηρίας.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ