ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Σαχτάρ χρηματοδοτεί επεμβάσεις για τραυματίες στρατιώτες και βρίσκει νέες οικογένειες για ορφανά παιδιά

Οι παίκτες της Σαχτάρ
Οι παίκτες της Σαχτάρ @ 2023 CZAREK SOKOLOWSKI / AP IMAGES

Η Σαχτάρ καλύπτει τα εξόδα που απαιτούνται για επεμβάσεις Ουκρανών στρατιωτών, που είναι τραυματίες πολέμου, ενώ συμμετέχουν και στην ανεύρεση οικογενειών για παιδιά που έμειναν ορφανά.

Το ανθρωπιστικό της πρόσωπο έδειξε για ακόμα μία φορά η Σαχτάρ, η οποία προσφέρει μεγάλη βοήθεια στους πληγέντες του πολέμου με τη Ρωσία.

Ο ουκρανικός σύλλογος έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα χειρουργικών επεμβάσεων, στις οποίες καλούνται να υποβληθούν στρατιώτες της χώρας, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, οι παίκτες έχουν αφιερώσει μέρος του μισθού τους για τη χρηματοδότηση μεγάλων χειρουργείων για σοβαρά τραυματισμένους στρατιώτες.

Παράλληλα, έχει αναλάβει να βρει νέα οικογένεια και στέγη σε παιδιά που έχασαν τους γονείς του κι έμειναν ορφανά, αλλά και καταφύγιο σ' όσους έμειναν άστεγοι.

Ο CEO της ομάδας, Σεργκέι Πάλκιν, ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή, το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία δεν είναι να κερδίζεις ή να χάνεις αγώνες. Είναι ένα όχημα για τη διαδικασία αποκατάστασης από έναν πόλεμο.

Όταν άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες στη χώρα μας, ανοίξαμε ένα καταφύγιο για 2.000 πρόσφυγες και τους παρείχαμε ρούχα, τρόφιμα, νερό και φάρμακα και συνεχίζουμε αυτήν την επιχείρηση τώρα.

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, βρήκαμε σε 31 παιδιά που έχασαν τους γονείς τους νέα σπίτια σε 17 οικογένειες, δηλαδή 31 ορφανά που χάθηκαν και βρήκαν ξανά ασφάλεια. Δίνουμε ελπίδα στα παιδιά και βοήθεια για τις οικογένειες", και συνέχισε προσθέτοντας:

"Νωρίτερα φέτος παίξαμε έναν φιλανθρωπικό αγώνα για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί και για να στηρίξουμε τους τραυματισμένους στρατιωτών μας, που απέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Και αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούμε επεμβάσεις για βαριά τραυματισμένους στρατιώτες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία, που κοστίζουν έως και 100.000 δολάρια".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ