ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η πρόκριση της Εθνικής σε αριθμούς

Η πρόκριση της Εθνικής σε αριθμούς

Διαβάστε το θέμα που ετοίμασε η FIFA και αφορά στην πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στην τελική φάση του Μουντιάλ. Ποιοι είναι οι 8 αριθμοί-κλειδιά για την επιτυχία της ελληνικής ομάδας.

Η FIFA αφιέρωσε πολλά κείμενα στην επίσημη ιστοσελίδα της προς τιμήν της ελληνικής ομάδας και της πρόκρισής της στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.

Μεταξύ αυτών, σε ένα κείμενο αναφέρεται στα σημαντικότερα νούμερα που προέκυψαν για την Εθνική κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης.

Αναλυτικά:

1.080 - Ο αριθμός των λεπτών που αγωνίστηκε ο Ορέστης Καρνέζης κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που δεν έχασε ούτε λεπτό από τα 12 παιχνίδια της ομάδας. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν δεύτερος με 990 λεπτά σε 11 παιχνίδια, ενώ τρίτος ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης με 972 λεπτά.

27 - Ο μέσος όρος ηλικίας των 32 παικτών που χρησιμοποιήθηκαν από τον Φερνάντο Σάντος στα 12 παιχνίδια των προκριματικών. Ο γηραιότερος ήταν ο 36χρονος Γιώργος Καραγκούνης, ενώ ο νεότερος ο 19χρονος Χάρης Μαυρίας. Μόνο έξι παίκτες ήταν άνω των 30 ετών, ενώ μόνο ο Μαυρίας ήταν κάτω των 20.

22 - Οι κίτρινες κάρτες που δέχθηκε η ελληνική ομάδα στα 12 παιχνίδια. Δέχθηκε επίσης και δύο κόκκινες κάρτες, αμφότερες από δεύτερη κίτρινη.

16 - Η διαφορά τερμάτων της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης επί της Ελλάδας στον 7ο όμιλο, που έφερε την ομάδα του Σάντος στη δεύτερη θέση και την οδήγησε στους αγώνες πλέι οφ με τη Ρουμανία.

7 - Ο αριθμός των διαφορετικών παικτών που σκόραραν για την Ελλάδα στα 12 παιχνίδια των προκριματικών. Από τα 16 γκολ που σημειώθηκαν, ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε τα περισσότερα, με 5, βάζοντας τα τρία στα πλέι οφ με τη Ρουμανία. Ακολούθησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τέσσερα, ενώ ο Φάνης Γκέκας είχε δύο και οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σωτήρης Νίνης, Γιώργος Καραγκούνης και Νίκος Σπυρόπουλος πρόσθεσαν από ένα ο καθένας. Ο αμυντικός της Σλοβακίας, Μάρτιν Σκρτελ, με αυτογκόλ, ολοκλήρωσε την επιθετική συγκομιδή της Εθνικής.

5 - Τα μισά από τα 10 παιχνίδια της Ελλάδας στον όμιλο έληξαν με 1-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας, επαναφέροντας μνήμες από την αμυντική συνοχή της ομάδας του Euro 2004 υπό τον Ότο Ρεχάγκελ. Οι Έλληνες κράτησαν "μηδέν" παθητικό σε τρία ακόμα παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν νίκησαν με πάνω από δύο γκολ διαφορά.

4 - Ο αριθμός των τερμάτων που δέχθηκε ο Ορέστης Καρνέζης στους αγώνες του ομίλου. Μόνο η Ισπανία, με τρία, δέχθηκε λιγότερα. Στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ απέναντι στη Ρουμανία, δέχθηκε άλλα δύο, φτάνοντας συνολικά τα έξι σε 12 αγώνες. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, η ομάδα κατάφερε να πετύχει 12 γκολ στον όμιλο συν άλλα τέσσερα στα πλέι οφ, φτάνοντας συνολικά τα 16, που ήταν η χειρότερη επίδοση μεταξύ όλων των ομάδων που προκρίθηκαν, μαζί με την Κροατία.

3 - Ο αριθμός των ετών που ο Φερνάντο Σάντος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Διαδέχθηκε τον Ότο Ρεχάγκελ, που οδήγησε τη χώρα στη δόξα του Euro 2004 στην Πορτογαλία. Ο Σάντος έχει ήδη επιτύχει αρκετά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόκρισης στο Euro 2012, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά με αντίπαλο τη Γερμανία, και φυσικά την πρόκριση στο Μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ