PREMIER LEAGUE

Η Premier League εξετάζει το salary cap στους μισθούς που δίνουν οι ομάδες στους παίκτες

Manchester United's Marcus Rashford, right, challenges Liverpool's Darwin Nunez during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, England, Sunday, March 5, 2023. (AP Photo/Jon Super)
Ο Ντάρβιν Νούνιες, αριστερά, μάχεται με τον Μάρκους Ράσφορντ, δεξιά, στον αγώνα Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ @2023 AP IMAGES/ON SUPER

Η τόνωση του ανταγωνισμού στην Premier League συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, παρουσία των υψηλόβαθμων στελεχών των ομάδων που συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα χάσμα που συνεχώς διογκώνεται μεταξύ των πλούσιων και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, με την απόσταση αυτή -ειδικά- στην Premier League να αυξάνεται ραγδαία, μετατρέποντας το πρωτάθλημα σε κούρσα δύο ταχυτήτων. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το θαύμα της Λέστερ τη σεζόν 2015/2016.

Προς αυτήν την κατεύθυνση και προκειμένου το επίτευγμα της Λέστερ να μπορεί να επαναληφθεί και από άλλον αγγλικό σύλλογο, τα μέλη της Premier League συζητούν ρηξικέλευθες αλλαγές στη βάση του salary cap, στους μισθούς δηλαδή που έχει κάθε ομάδα να δώσει στους πάικτες της.

Με στόχο τη διατήρηση της ανταγωνιστικής ισορροπίας, λοιπόν, τα μέλη που βρέθηκαν στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα για να παραστούν στο συνέδριο "Leaders Week", έβαλαν στο τραπέζι την οριοθέτηση των μισθολογικών δαπανών του πλουσιότερου συλλόγου ως πολλαπλάσιο των τηλεοπτικών χρημάτων που κερδίζει ο κατώτερος σύλλογος. Τη θέσπιση, δηλαδή, ενός salary cap στα πρότυπα της La Liga.

Οι συζητήσεις όπως αποκάλυψε και σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κρίσταλ Πάλας, Στιβ Πάρις, ήταν εποικοδομητικές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Υπάρχουν πραγματικά θετικές συζητήσεις σχετικά με αυτό. Πρέπει επίσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι υπάρχουν και ακούσιες συνέπειες. Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσουμε κάπου που θα είναι ωφέλιμο, όχι μόνο για τους συλλόγους της Premier League, αλλά για ολόκληρη την πυραμίδα και την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται".

Στο ίδιο συνέδριο ψηφίστηκε και η πρόθεση αύξησης των αγώνων που μεταδίδονται ζωντανά από τους 200 στους 270, αποτελώντας ακόμα μια "ένεση" οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης στους συλλόγους, μέσω των νέων βελτιωμένων προτάσεων για τα δικαιώματα μετάδοσης που θα προκύψουν από τους τηλεοπτικούς πάροχους.

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ