PREMIER LEAGUE

Η Premier League ανακοίνωσε την εισαγωγή ημιαυτόματου οφσάιντ τη νέα σεζόν

Η Premier League ανακοίνωσε την εισαγωγή ημιαυτόματου οφσάιντ τη νέα σεζόν

Η Premier League ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/4) ότι από τη νέα σεζόν θα εφαρμόζεται στο πρωτάθλημα η τεχνολογία του ημιαυτόματου οφσάιντ.

Από την επόμενη σεζόν θα εφαρμόζεται στην Premier League η τεχνολογία του ημιαυτόματου οφσάιντ, κάτι που ήδη συμβαίνει στο Champions League, ενώ εφαρμόστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Τι ακριβώς είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ

Κάτω από την οροφή κάθε γηπέδου -όπου θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία- θα είναι τοποθετημένες 12 κάμερες για την "ανίχνευση" της μπάλας όπως και 29 σημεία ακρίβειας από κάθε παίκτη για τον υπολογισμό της ακριβής θέσης του καθενός στο γήπεδο.

Με το που θα λαμβάνεται μάλιστα κάποια απόφαση, θα δημιουργείται ένα ακριβές αντίγραφο της φάσης σε 3D animation, που θα προβάλλεται τόσο στα μάτριξ του γηπέδου όσο και στους τηλεοπτικούς δέκτες, ώστε όλοι -θεατές και τηλεθεατές- να έχουν επίγνωση για το τι ακριβώς συνέβη σε κάθε φάση.

Η ανακοίνωση της Premier League:

"Στη σημερινή συνεδρίαση των μετόχων της Premier League, οι σύλλογοι συμφώνησαν ομόφωνα στην εισαγωγή της Τεχνολογίας Ημιαυτόματου Οφσάιντ.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Premier League την επόμενη σεζόν και αναμένεται η τεχνολογία να είναι έτοιμη να εισαχθεί μετά από ένα από τα φθινοπωρινά διαλείμματα για τις εθνικές ομάδες.

Η τεχνολογία θα παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση παίκτη, και θα παράγει γραφικά μετάδοσης υψηλής ποιότητας για να εξασφαλίσει βελτιωμένη εμπειρία εντός του γηπέδου και μετάδοσης για τους υποστηρικτές".

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΤΟΤΕΝΑΜ ΤΣΕΛΣΙ ΓΟΥΛΒΣ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ