PREMIER LEAGUE

Η PGMOL στελεχώθηκε με 12 πρώην ποδοσφαιριστές προκειμένου να γίνουν διαιτητές μέσω ταχύρρυθμης εκπαίδευσης

Η PGMOL στελεχώθηκε με 12 πρώην ποδοσφαιριστές προκειμένου να γίνουν διαιτητές μέσω ταχύρρυθμης εκπαίδευσης
Ο Άντονι Τέιλορ τσεκάρει φάση στο VAR σε αγώνα ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ για την Premier League @2022 AP IMAGES/JON SUPER

Σε μια κίνηση με στόχο να αυξήσει την εμπιστοσύνη προς του διαιτητές προχώρησε η PGMOL, καθώς προχώρησε στη στελέχωση του οργάνου με 12 παίκτες που προσφάτως έβαλαν τέλος στην καριέρα τους, οι οποίοι μέσω ταχύρρυθμης εκπαίδευσης θα κληθούν να διαιτητεύσουν αγώνες.

Η εικόνα των διαιτητών στην Premier League έχει πληγεί πολύ τον τελευταίο καιρό, αφού παρατηρούνται συνεχώς λάθη, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν επεμβαίνει καν το VAR για να τα διορθώσει.

Με στόχο, λοιπόν, να κατευνάσει τα πνεύματα και τις φωνές που αυξάνονται για την επάρκεια των διαιτητών, η PGMOL (επίσημο όργανο των διαιτητών στην Αγγλία) προχώρησε στην εγγραφή 12 προσφάτως αποχωρησάντων ποδοσφαιριστών από την ενεργό δράση, προκειμένου να σφυρίξουν ματς μέσω ενός ταχύρρυθμου κύκλου μαθημάτων.

Το εν λόγω πρόγραμμα διαιτησίας, αποσκοπεί στο να συμμετέχουν στις αναμετρήσεις αξιωματούχοι που έχουν αυξημένη ενσυναίσθηση γύρω από το παιχνίδι, καθώς οι επικριτές των διαιτητών τους καταλογίζουν ότι παίρνουν αποφάσεις με βάση το γράμμα του νόμου και όχι την αντίληψή τους για την εξέλιξη του αγώνα και τις συνθήκες που θα δημιουργήσουν.

Με 10.000 διαιτητές να έχουν εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο τα τελευταία πέντε χρόνια, την ώρα που τα παιχνίδια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, η κίνηση της PGMOL μοιάζει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και -ενδεχομένως- μια μελλοντική λύση για να δείξουν οι παίκτες και οι προπονητές περισσότερη εμπιστοσύνη στους αξιωματούχους των ματς.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ