ΙΝΤΕΡ

Η παρουσίαση του Σαμουέλ Ετο'ο στο Μιλάνο

Η παρουσίαση του Σαμουέλ Ετο'ο στο Μιλάνο
ετο

Η Ίντερ παρουσίασε επίσημα τον Σαμουέλ Ετο'ο, ο οποίος ζήτησε να μην τον συγκρίνουν με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τον οποίο μάλιστα και κατέκρινε (videos)

"Είμαι ο Ετο'ο και δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν με άλλους. Ο Ιμπραΐμοβιτς; Του εύχομαι τα καλύτερα στην Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν το σπίτι μου για πέντε χρόνια", τόνισε χαρακτηριστικά ο Καμερουνέζος, o οποίος φυσικά θα έχει το No.9 στην πλάτη.

Μάλιστα, δεν φίλησε την φανέλα της Ίντερ, όπως έκανε χτες ο Ιμπραΐμοβιτς με αυτήν της Μπαρτσελόνα και εξήγησε το γιατί.

"Ο λόγος που δεν φίλησα την φανέλα είναι ότι πρώτα θέλω να κερδίσω και να δώσω τα διαπιστευτήριά μου στον αγωνιστικό χώρο. Ότι κάνει ο Ιμπραΐμοβιτς είναι δική του υπόθεση. Εάν φίλησε την φανέλα, τότε καλό για αυτόν".

Μετά τις "μπηχτές" στον Ζλάταν ο Ετο'ο μίλησε για το Champions League και πόσο πολύ θέλει να επαναφέρει την Ίντερ στην κορυφή της Ευρώπης.

"Όλοι γράφουν την ιστορία τους. Θα ήθελα να γράψω ιστορία με την Ίντερ. Όταν κέρδισα το Champions League μετα την Μπαρτσελόνα έγινε μετά από καιρό με την ομάδα".

"Όταν το κανείς αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σε ξεχάσουν. Έτσι θέλω να βοηθήσω την Ίντερ να το κατακτήσει μετά από πολλά χρόνια".

Δεν παρέλειψε φυσικά να ευχαριστήσει την Μπαρτσελόνα και όλους τους φίλους που έχει εκεί, και πρόσθεσε πως θα είναι πάντα στην καρδιά του.

"Ήμουν 13 χρόνια στην Ισπανία και έφυγα με ψηλά το κεφάλι, κερδίζοντας σχεδόν τα πάντα. Τώρα θέλω να γράψω ιστορία με την Ίντερ. Η προσωπική μου "χρυσή μπάλα" θα είναι να βοηθήσω την νέα μου ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα και κάθε διοργάνωση στην οποία θα πάρει μέρος".



Για τον Ζοσέ Μουρίνιο

Όσον αφορά στον Ζοσέ Μουρίνιο, διέψευσε πως είχε δηλώσει ποτέ ότι δεν του αρέσει το ποδόσφαιρό του. "Δεν έχω πει τίποτα εναντίον του. Θέλω πολύ να δουλέψω μαζί του και είμαι υπερήφανος που τώρα θα το κάνω και θα του ξεπληρώσω την πίστη που έχει σε μένα".



O ίδιος ο Μουρίνιο τόνισε από την πλευρά του: "Με Τσέλσι και Μπαρτσελόνα είχαμε παίξει έξι φορές αντίπαλοι σε τρία χρόνια. Δεν έχει σημασία αν είπε κάτι για μένα, καθώς είμαστε ίδιοι και κανείς δεν αντέχει να χάνει".

"Την δεύτερη χρονιά ήθελα να τον αγοράσω για την Τσέλσι, αλλά δεν τα κατάφερα. Εγώ και όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας".





Ροναλντίνιο και Μίλαν

Ο Σαμουέλ Ετο'ο ήταν συμπαίκτης στην Μπαρτσελόνα με τον Ροναλντίνιο, ο οποίος είναι στην Μίλαν, ενώ στο παρελθόν είχε φτάσει αρκετά κοντά σε μεταγραφή στους "ροσονέρι".

"Ελπίζω ο Ροναλντίνιο να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν όταν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα. Είναι η επιθυμία όλων όσοι αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο".

"Εγώ στην Μίλαν; Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Είχα μιλήσει με πολλές ομάδες και το σημαντικό είναι πως πήγα εκεί που ήθελα, στην Ίντερ."



Για τον ρατσισμό

Ο Ετο'ο ρωτήθηκε για τον ρατσισμό, καθώς έχει δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις στο παρελθόν. "Έχω παίξει μόνο στην Ισπανία, αλλά έχω εμπειρίες και από ματς στο εξωτερικό. Είμαι εκπρόσωπος του Καμερούν στον κόσμο".

"Θέλω απλά να είμαι χαρούμενος, δεν θέλω να σκέφτομαι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως ο ρατσισμός. Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα, κυρίως όσον αφορά στην εκπαίδευση. Είμαι υπερήφανος που είμαι μαύρος. Και αν δεν ήμουν μαύρος δεν είχα γίνει ο παίκτης που είμαι".



Η παρουσίαση του Σαμουέλ Ετο'ο (7 λεπτά)



Όλη η παρουσίαση του Σαμουέλ Ετο'ο (35 λεπτά)

































TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ