ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η παρωδία και το "χρυσό" τρίποντο

Η παρωδία και το "χρυσό" τρίποντο
INTIME SPORTS

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει κανείς από τους "Ζωσιμάδες" είναι δύο πράγματα και δύο πρόσωπα. Η παρωδία, η νίκη τίτλου και οι δύο πρωταγωνιστές.

Σε ένα παιχνίδι που λίγο έλειψε να μην γίνει ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος από το παγοδρόμιο των Ζωσιμάδων επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μια νίκη "χρυσάφι" σε μια έδρα που ίσως έκανε για καλλιτεχνικό ή όχι πατινάζ όπως φαίνονταν ωστόσο οι θεωρητικά αρμόδιοι αποφάσισαν να διεξαχθεί ματς. Το Sport24.gr αναλύει. Δείτε τα highlights του ματς.

Όλα ξεκίνησαν από την στιγμή που παρόλο οι 22 ποδοσφαιριστές και το διαιτητικό τρίο έκαναν προθέρμανση ο Πειραιώτης διαιτητής βγήκε μετά από αυτή να μπει στα αποδυτήρια και εκ νέου ύστερα να βγει για να διαπιστώσει ότι μπροστά στους δύο πάγκους και πάνω στην γραμμή του άουτ είχε παγώσει το έδαφος.

Άμεσα ζήτησε από τους ιθύνοντες του γηπέδου να βρουν λύση και αυτή δεν δόθηκε παρά τις προσπάθειες με "σκούπα" ανα χειρός και στο ημίχρονο με τρακτέρ.... (μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά) και με 40λεπτη καθυστέρηση και υπευθυνότητα του ίδιου ξεκίνησε το ματς που έμοιαζε με παρωδία. Ο λόγος πως όταν κάποιος από τους 22 ποδοσφαιριστές έφταναν στο σημείο εκεί γλιστρούσαν και όσοι κατάφερναν να μένουν όρθιοι έδειχναν ικανοί να πάρουν μέρος και στο dancing on ice (γεγονός που προανήγγειλε και ο Λέτο στο Twitter του).

Αυτό και μόνο το γεγονός αναφέρθηκε από όλους τους φιλοξενούμενους που παρόλο την νίκη στα Γιάννινα είχαν να πουν για την κατάσταση που επιτράπηκε να γίνει το ματς αυτό, καταλογίζοντας οι περισσότεροι ευθύνες στον Ηλία Σπάθα. Τόσο η "πράσινη" ΠΑΕ με ανακοίνωσή της από το ημίχρονο του ματς, όσο και εν συνεχεία οι δηλώσεις των Γόντικα, Φερέιρα και Κατσουράνη με τον τελευταίο να λέει για την ντροπή του που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα αυτό.

Τρίποντο αυτοπεποίθησης και σημάδι τίτλου

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Πανιώνιο και με ένα γεμάτο παιχνίδι για 120 λεπτά οι παίκτες του Φερέιρα έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παρά τις αντιξοότητες των καιρικών συνθηκών ο Πορτογάλος τεχνικός είχε να διαχειριστεί και τις προσωρινές απώλειες των Λέτο και Ζέκα που έμειναν στον πάγκο και τον 65χρονο προπονητή να ρισκάρει με τις επιλογές του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά από ένα χαμένο πρώτο ημίχρονο ανέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο και δείχνοντας πείσμα, θέληση και καρδιά πήραν μια νίκη στο φινάλε που μπορεί να σημαίνει πολλά για την μετέπειτα πορεία στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Φερέιρα μετά την Κέρκυρα, την Ξάνθη, την Τούμπα πέρασε με "διπλό" και από μια ακόμα δύσκολη έδρα σε μια καμπή δύσκολη του πρωταθλήματος και ένα χρονικό σημείο γεμάτο ματς.

Για τον λόγο αυτό έχει περισσότερη αξία αφού ο Φερέιρα εκτός ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη αρκετών ποδοσφαιριστών του γνωρίζει πως θα βοηθήσει σημαντικά στην ψυχολογία της ομάδας για τα επόμενα ματς.

Ένας θετικός... και ένας αρνητικός πρωταγωνιστής

Μεγάλη συμβολή στο "διπλό" αυτό στους "Ζωσιμάδες" πέραν του Κλέιτον που ήταν ο "χρυσός" σκόρερ, MVP ήταν ο Ορέστης Καρνέζης. Ο τερματοφύλακας των "πράσινων" μετά τα παιχνίδια που τον είχαν "καταδικάσει" με την ΑΕΚ (στον περσινό προημιτελικό) και τον Ατρόμητο φέτος (που αποβλήθηκε στο 3') έχασε δικαιολογημένα την θέση του από τον εκπληκτικό Καπίνο, ωστόσο περίμενε την ευκαιρία του έχοντας πίστη στις δυνατότητές του.

Αυτό έγινε, αφού μετά το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, ο Καρνέζης πήρε φανέλα βασικού στο ματς με την Κέρκυρα αλλά και αυτό με τον Πανιώνιο διατηρώντας μετά από καιρό το μηδέν στην εστία του "τριφυλλιού" (παρά την ήττα στα πέναλτι από τους Νεοσμυρνιώτες) και έτσι ο Φερέιρα τον εμπιστεύθηκε και στο κομβικό ματς στα Γιάννινα, αποδεικνύοντας γιατί πολλοί πιστεύουν στο ταλέντο του στην Παιανία.

Εκτός από τον θετικό πρωταγωνιστή στο ματς των "Ζωσιμάδων" υπήρχε και ο αρνητικός και δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Σπάθα. Ο διαιτητής από τον Πειραιά δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει καν το παιχνίδι που πραγματικά παρά τις ευκαιρίες ήταν παρωδία αφού κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ