ΑΡΗΣ

Η ώρα του επενδυτή

Η ώρα του επενδυτή
Ηλιάδης

Η πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου για άρνηση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζεται χωρίς πανικό όπως τόνισε και ο πρόεδρός της Δημήτρης Ηλιάδης ωστόσο μπορεί να φέρει πιο γρήγορα τον επενδυτή που απαιτείται.

Η πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου για άρνηση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 μπορεί να φέρει πιο γρήγορα τον επενδυτή που απαιτείται είτε αυτός γίνει μέσω των επαφών του νυν προέδρου της ΠΑΕ, Δημήτρη Ηλιάδη, και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο πως δεν υπάρχει λόγος πανικού εκφράζοντας έτσι την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις κινήσεις των νομικών που έχουνε αναλάβει να βγάλουνε σε πέρας την υπόθεση.

Η τοποθέτησή του περί αποφυγής πανικού από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι τα δυσάρεστα νέα είχε να κάνει ουσιαστικά για τον λόγο ότι η ΠΑΕ Άρης τους μήνες της δικής του θητείας κινείται ουσιαστικά σε ρυθμούς του άρθρου 99.

Και τι σημαίνει αυτό; Ότι φροντίζει να τηρεί τις συμφωνίες που έχει έρθει με πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουνε λαμβάνειν κι έχοντας πετύχει συμφωνίες σε ποσοστό της τάξης του 70%.

Μεταξύ αυτών είναι οι Σηφάκης και Κουλουχέρης που βρίσκονται σε ροή εξόφλησης όπως και ο Μενδρινός που σύμφωνα με πληροφορίες ξοφλήθηκε χθες λαμβάνοντας την τελευταία δόση του.

Από εκεί και πέρα τα σημαντικότερα εμπόδια του εναπομείναντος 30% που καλούνται να ξεπεραστούνε είναι αυτά των Νάτσο Γκαρσία, Τόχα και Ρονάλντο Γκιάρο από τους ξένους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας ενώ από τους Έλληνες το δίδυμο των Παπαστεριανού και Παπαζαχαρία.

Υποθέσεις για τις οποίες φαίνεται πως υπάρχει ακόμη χρόνος όσο δεν υπάρχουνε τελεσίδικες αποφάσεις. Χρόνος περί του διμήνου πριν ενδεχομένως κάποιος εξ αυτών θελήσει να κάνει χρήση ενεργοποίησης ποινών όπως είναι η αφαίρεση βαθμών.

Την στιγμή αυτή για τον 70% των συμφωνηθέντων πιστωτών της η ΠΑΕ Άρης με το «κούρεμα» των συμφωνιών της να ισχύουν στην λογική της υπαγωγής της στο άρθρο 99 κινείται σε ρυθμούς σαν να έχει ενταχθεί ήδη σε αυτό.

Για τον λόγο αυτό και η πρώτη σκέψη και άμεση κίνηση της νομικής πλευράς της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης από την στιγμή που θα καθαρογραφεί η χθεσινή απόφαση της τάξης των 37 σελίδων είναι να προχωρήσει σε έφεση.

Αυτή που θα της επιτρέψει να διατηρήσει σε ισχύ την προσωρινή διαταγή για άλλους 8-9 μήνες όπως και είναι το πιθανότερο σενάριο να συμβεί και να αποκτήσει επιπλέον χρόνο για να κλείσει τα ανοιχτά της μέτωπα με τους πρώην ποδοσφαιριστές της. Κλειδί ωστόσο στην όλη υπόθεση που έχει δημιουργηθεί είναι να καλυφθεί ένα ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ που διαπιστώθηκε σε σχέση με το πλάνο βιωσιμότητας.

Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω του οποιουδήποτε επενδυτή με το επόμενο 48ωρο να μην αποκλείεται να τρέξουν οι εξελίξεις. Και πιο συγκεκριμένα είτε αυτός εμφανιστεί δια του νυν προέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Ηλιάδη, όπως είχε αποκαλύψει έχει σχετικές επαφές στις ΗΠΑ, είτε από την πλευρά του Αναστάση Αβάνογλου.

Το σίγουρο είναι πως πλέον ο χρόνος μόνο σύμμαχος μπορεί να μην αποτελεί αλλά παρόλα αυτά στην Αλκμήνης δεν χάνουνε την πίστη τους γνωρίζοντας πολύ καλά το πιο είναι το πραγματικό άνοιγμα που υπάρχει. Και προς το δημόσιο αλλά και το συνολικό.

Ακόμη μόνο τυχαίο δεν είναι το χθεσινό περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Άρης όπως και η επιστολή προς την Κοινωνία Μελών, στην οποία αναφέρεται πως με την ανακοίνωση της απόφασης για το άρθρο 99, έχουν εκλείψει οι λόγοι που καθυστερούσε το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου για τις χρήσεις από το 2004 έως το 2012. Για αυτό και ζητείται πλέον την άμεση έκδοσή του.

Την ίδια ώρα στην ΚΜΑ αναφέρουν πως από χθες το βράδυ, της Δευτέρας, αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε να προχωρήσουν στην παραλαβή του πορίσματος. Στις προθέσεις εξάλλου της ΚΜΑ είναι να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του πορίσματος και μετά να προχωρήσει σε γενική συνέλευση, ώστε να αποφασίσει ο κόσμος του Άρη για τις επόμενες κινήσεις.

Επίσης μόνο τυχαία δεν ήταν και η συνάντηση που είχε χθες μετά από την ανακοίνωση της πρωτόδικης απόφασης για την μη υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 ο πρόεδρός της, Δημήτρης Ηλιάδης, με τον τεχνικό της, Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Κι αυτό γιατί και τα θετικά αποτελέσματα εντός του αγωνιστικού χώρου αποτελούνε μονόδρομο για ένα καλύτερο αύριο της ΠΑΕ μέσω της παραμονής της ομάδας στην Super League όπως και κατ΄ επέκταση η νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Πανθρακικό.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ηλιάδης κάνει λόγο για αποφυγή πανικού παρά την πρωτόδικη απόφαση για την μη υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 για τον λόγο ότι σύμφωνα με πληροφορίες στηρίζεται στις θετικές εισηγήσεις από το νομικό συμβούλιο το Κράτους αλλά και από το ΙΚΑ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ