ΔΙΑΓΟΡΑΣ

"Η ομάδα είναι μια οικογένεια"

"Η ομάδα είναι μια οικογένεια"
INTIME SPORTS

Για το μυστικό του φετινού Διαγόρα, για την πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και συνολικά για τον μαραθώνιο της Football League, μίλησε ο Γιώργος Σαλαμαστράκης

Ο Διαγόρας Ρόδου, κάνει μια πολύ καλή μέχρι στιγμής, τόσο στο πρωτάθλημα της Football League, όσο και στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η ομάδα είναι μια οικογένεια. Αυτό επεσήμανε ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του "σμαραγδένιου" νησιού, Γιώργος Σαλαμαστράκης με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαλαμαστράκης στον "Sentra 103,3":

Για τον αγώνα του Διαγόρα με τον Παναιτωλικό: " Είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι γιατί είμαστε δύο ομάδες πολύ κοντά στην κορυφή. Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε με το δεξί τη νέα χρονιά και να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο".

Για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα: " Εμείς ξεκινήσαμε τη σεζόν με πολύ χαμηλούς τόνους, με δουλειά και κλειστά στόματα. Θέλαμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό μας βγαίνει σε καλό γιατί η βαθμολογική συγκομιδή που έχουμε στο τέλος του πρώτου γύρου δείχνει ότι κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού.

Βέβαια έχουμε πει ότι ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να αποφύγουμε τον υποβιβασμό όσο πιο εύκολα μπορούμε και από εκεί και πέρα, ό,τι έρθει είναι καλοδεχούμενο. Αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μέχρι τώρα.

Έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια και κάνουμε καλή δουλειά στις προπονήσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα με λίγη τύχη μπορεί να διεκδικήσει κατ' αρχήν την είσοδο στην εξάδα, και από εκεί και πέρα στα πλει οφ όλα είναι πιθανά".

Πώς έχει επηρεάσει την ομάδα η αλλαγή προπονητή: " Όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα και από την πορεία της ομάδας αυτή η αλλαγή προπονητή επέδρασε θετικά στον ψυχολογικό τομέα και στις σχέσεις μεταξύ του προπονητή και των παικτών".

Για την πορεία του Διαγόρα στο Κύπελλο: " Έχουμε την ευκαιρία να είμαστε η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Football League στα προημιτελικά του Κυπέλλου, κάτι που από μόνο του αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για μας. Είναι μεγάλη τιμή για την ιστορία της ομάδας και το ποδόσφαιρο της Ρόδου.

Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε τον Πανιώνιο. Από την στιγμή που τα καταφέραμε, έφυγε το άγχος από πάνω μας. Από εδώ και πέρα χαιρόμαστε τον κάθε αγώνα στον θεσμό. Υπάρχει όμως και το οικονομικό κίνητρο που θα φέρει μια ομάδα της Super League στον επόμενο γύρο γιατί ξέρουμε ότι οι εποχή στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολη".

Για την Football League: " Περίμενα και άλλες ομάδες να βρίσκονται ψηλά. Τα Γιάννενα και ο Παναιτωλικός είναι οι ομάδες που πίστευα από την αρχή. Πιστεύω ότι θα ανακάμψει ο Πανθρακικός στον δεύτερο γύρο, ο οποίος μαζί και με τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό και τον Διαγόρα θα διεκδικήσουν την άνοδο. Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες θέσεις είναι νωρίς για να πούμε κάτι καθώς όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι και πολλά θα εξαρτηθούν από τις μεταγραφές".

Για το ποδόσφαιρο στη Ρόδο: " Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να βρίσκονταν και οι δύο ομάδες του νησιού στην δεύτερη κατηγορία. Πέρσι υπήρχε περισσότερη ένταση στο νησί και ενδιαφέρον στον κόσμο. Φέτος βλέπουμε ότι έχει χαθεί αυτό και παρά το γεγονός ότι ο Διαγόρας κάνει εξαιρετική πορεία, ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει, ενώ το ίδιο ισχύει και για την άλλη ομάδα του νησιού, την Ρόδο. Είναι κάτι απογοητευτικό για του ποδοσφαιριστές".

Η αποστολή

Από εκεί και πέρα, με ένα χαλάρωμα το πρωί της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Διαγόρα για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό. Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" Πέτρος Ρουτζιέρης δεν θα έχει στην διάθεσή του, τον Γκούτμαν ο οποίος δεν έχει ακόμα συνέλθει από τον τραυματισμό του.

Στην αποστολή του Διαγόρα είναι οι: Ταμπάσης, Τύρελης, Σκόνδρας, Προβατίδης, Πεταυράκης, Πλάτανος, Ζουρούδης, Τριανταφύλλου, Ταραχούλσκι, Ζλάτκοβιτς, Αγκιρίμπα, Καμινιώτης, Εξουζίδης, Σαλαμαστράκης, Πουλόπουλος, Χατζόπουλος, Χριστοφιλέας, Σπάρταλης και Γεωργίου.

TAGS ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ