ΓΑΛΛΙΑ

Η Μπορντό έχασε την έφεση, πιθανός ο υποβιβασμός ακόμα και στην 5η κατηγορία

Το λογότυπο της Μπορντό
Το λογότυπο της Μπορντό 2021 AP PHOTO/BOB EDME

Η έφεση της Μπορντό έπεσε στο κενό και η αρμόδια επιτροπή επικύρωσε την απόφαση υποβιβασμού της στη National, την 3η τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσει ακόμα και στην 5η κατηγορία.

Η Μπορντό ετοιμάζεται για τις πιο μαύρες σελίδες της 140ετούς ιστορίας της. Ο γαλλικός σύλλογος είδε την έφεσή του να απορρίπτεται από την αρμόδια επιτροπή της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σχετικά με τον υποβιβασμό της στη Championnat National, την 3η τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι "γιρονδίνοι" τερμάτισαν στην τελευταία θέση της Ligue 1, όμως δεν υποβιβάστηκαν στη Ligue 2. Η αρμόδια επιτροπή οικονομικού ελέγχου του γαλλικού ποδοσφαίρου, η Direction Nationale du Contrôle de Gestion, απέτρεψε την εγγραφή της Μπορντό στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, λόγω οικονομικών ζητημάτων. Η έφεση του συλλόγου έπεσε στο κενό κι έτσι τυπικά έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην πιο υψηλή κατηγορία μη επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα, την 3η κατηγορία.

Η υπόθεση ίσως να μην τελειώσει εδώ για τους έξι φορές πρωταθλητές Γαλλίας και τέσσερις φορές κυπελλούχους. Η διοίκηση της ομάδας εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης χρεοκοπίας, κάτι που θα οδηγήσει την Μπορντό σε υποβιβασμό στην 5η κατηγορία.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ