ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα θα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης τη σεζόν 2023/24

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης
Το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης © 2010 DAVID RAMOS / AP IMAGES

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης θα αγωνιστεί τη σεζόν 2023/24 η Μπαρτσελόνα, λόγω του σχεδίου "Espai Barca" στο Καμπ Νόου, στο οποίο θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά με χωρητικότητα 50%. Τη σεζόν 2025/26 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Όπως έκαναν γνωστό την Πέμπτη (28/4) ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, και η Δήμαρχος της πόλης, Άντα Κολάου, η ομάδα δεν θα αγωνίζεται την περίοδο 2023/24 στο Καμπ Νόου, αλλά στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης στο Montjuïc.

Το σχέδιο Espai Barça προβλέπει τον εκσυγχρονισμό όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των Καταλανών. Μέρος του σχεδίου είναι η ανακαίνιση του Καμπ Νόου, του γηπέδου μπάσκετ "Palau Blaugrana", αλλά και του γήπεδο "Estadio Johan Cruyff" , το οποίο προορίζεται για ματς ακαδημιών και της γυναικείας ομάδας.

Οι εργασίες που θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό, στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και στην εξωτερική αστικοποίηση.

Ωστόσο, δεν θα εμποδίζουν τον κόσμο να πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τους αγώνες τη νέα σεζόν κάτι που δεν θα ισχύσει όμως για το 2023/24, που οι "μπλαουγκράνα" θα χρειαστεί να αγωνιστούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, στο οποίο αγωνιζόταν η Εσπανιόλ από το 1997 μέχρι το 2009.

Την επόμενη σεζόν (2024-25), η ομάδα θα επιστρέψει στο Καμπ Νόου με χωρητικότητα 50%, με τις εργασίες σύμφωνα με το πλάνο να ολοκληρώνονται το 2025/26.

Αξίζει να τονιστεί πως μετά την ανακαίνιση η χωρητικότητα του Καμπ Νόου από τους 99.000 θεατές, θ' ανέλθει στους 105.000 θεατές.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ