ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να περιμένει χρήματα από 17 ποδοσφαιριστές

Ο Φιλίπε Κουτίνιο στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα
Ο Φιλίπε Κουτίνιο στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα 2023 AP PHOTO/JON SUPER

Η Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι μπορεί να έχει έσοδα από ποδοσφαιριστές, που δεν βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ της. Ποιοι είναι αυτοί.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση και ψάχνει τρόπο για να βρουν έσοδα. Συγκεκριμένα, θέλει να μειώσει το μπάτζετ της πρώτης ομάδας, ενώ υπάρχει και η επιλογή πώλησης του 24% των Barca Studios, ώστε να ικανοποιεί το Financial Fair Play της La Liga.

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ των Καταλανών, όμως οι μπλαουγκράνα έχουν δικαιώματα πάνω τους και μπορεί να έχουν έσοδα από ενδεχόμενες πωλήσεις τους.

Για παράδειγμα, ο Φεράν Τζουτγκλά δόθηκε στην Κλαμπ Μπριζ, όμως η Μπαρτσελόνα έχει 10% δικαίωμα μεταπώλησης. Οι μπλαουγκράνα έχουν το 40% του Χουάν Μιράντα (Μπέτις), ενώ εάν η Άστον Βίλα πουλήσει τον Κουτίνιο, θα πρέπει να δώσει το 50% των εσόδων στους Καταλανούς.

Υπάρχουν επίσης οι Μινγκέθα (Θέλτα), Ρίκι Πουτς (Γκάλαξι), Ρέι Μανάι (Γουότφορντ), Ζούνιορ Φίρπο (Λιντς), Αλενιά (Χετάφε), Μάλκομ (Ζενίτ) και Τοντιμπό (Νις). Οι Καταλανοί τους έχουν δώσει, όμως διατηρούν ποσοστά τους.

Επιπλέον, η Μπαρτσελόνα έχει και επτά δανεικούς, οι οποίοι μπορεί κάπως να προσφέρουν χρήματα. Πρόκειται για τους Αμπντέ (Οσασούνα), Νίκο (Βαλένθια), Τρινκάο (Σπόρτινγκ), Ντεστ (Μίλαν), Λανγκλέ (Τότεναμ), Κολάδο (Έλτσε), Ουμτιτί (Λέτσε). Από αυτούς, οψιόν αγοράς έχουν μόνο οι Ντεστ και Τρινκάο.

Ο Αμντέ και ο Νίκο μπορεί να συνεχίσουν στην Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν, ενώ οι υπόλοιποι πέντε θα χρειαστεί να αναζητήσουν νέα στέγη.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ