ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ψάχνει οικονομικό σχέδιο για να κρατήσει τον υπερπολύτιμο Γκάβι

Ο Γκάβι στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Τζιρόνα στο Καμπ Νόου
Ο Γκάβι στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Τζιρόνα στο Καμπ Νόου 2023 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να κάνει οικονομία από παντού, προκειμένου να μπορεί να κρατήσει τον Γκάβι, του οποίου η La Liga ακύρωσε το συμβόλαιο και μπορεί να φύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο Γκάβι τον περασμένο Σεπτέμβριο επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2026, με τη ρήτρα αποδέσμευσης να ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ. Τότε που υπέγραψε ήταν ακόμα εγγεγραμμένος ως παίκτης της ακαδημίας.

Η νέα συμφωνία περιλάμβανε μια ρήτρα που θα του επέτρεπε να φύγει ως ελεύθερος μόνο αν η Μπαρτσελόνα δεν τον είχε εγγράψει ως παίκτη της πρώτης ομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Το γεγονός ωστόσο ότι η Μπαρτσελόνα έχει δυσβάσταχτα χρέη, είχε ως αποτέλεσμα η La Liga να μην της επιτρέψει να δηλώσει τον ταλαντούχο μέσο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αφού δεν υπήρχε ο απαραίτητος χώρος στο μπάζετ. Επομένως, υπάρχει ορατός κίνδυνος να αποχωρήσει ως ελεύθερος σε λίγους μήνες.

Το σχέδιο της Μπαρτσελόνα

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo, οι Καταλανοί αναζητούν την φόρμουλα προκειμένου να κρατήσουν τον νεαρό Ισπανό και να μην τον χάσουν το καλοκαίρι. Προσπαθούν να βρουν το οικονομικό πλάνο, το οποίο θα ταιριάζει στο fair play της λίγκας.

Η Μπαρτσελόνα σχεδιάζει λοιπόν να μειώσει το μπάτζετ της πρώτης ομάδας. Για παράδειγμα εάν ο Μπούσκετς παραμείνει στο Καμπ Νόου, τότε θα πρέπει να ανανεώσει με μικρότερο μισθό. Επιπλέον, ο Άλμπα θα αποχωρήσει εάν δεν συμφωνήσει στη μείωση των αποδοχών του.

Επιπλέον, μείωση θα γίνει στο μπάτζετ και του εταιρικού τμήματος των Καταλανών. Τέλος, επιλογή είναι και η πώληση του υπόλοιπου 24% των Barca Studios για 100.000.000 ευρώ.

Εάν καταφέρει να πιάσει το πλάνο, τότε θα μπορεί να προχωρήσει στην εγγραφή του Γκάβι, όπως και να επικυρώσει τις ανανεώσεις των Αραούχο, Σέρτζι Ρομπέρτο και Μάρκος Αλόνσο. Φυσικά, θα μπορεί να προχωρήσει και με τις μεταγραφές της.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ