ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Ραλφ Ράνγκνικ στη θέση του προπονητή

Ο Ραλφ Ράνγκνικ στη Λειψία
Ο Ραλφ Ράνγκνικ στη Λειψία © 2019 JENS MEYER / AP IMAGES

Ο 63χρονος Ραλφ Ράνγκνικ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος της σεζόν και εν συνεχεία ο Γερμανός θα παραμείνει ως σύμβουλος στον αγγλικό σύλλογο για δύο χρόνια.

Η πρόσληψη του Ραλφ Ράνγκνικ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε και επίσημη μορφή με το σύλλογο της Premier League να ανακοινώνει και επίσημα την πρόσληψη του 63χρονου Γερμανού στη θέση του υπηρεσιακού προπονητή, έως το καλοκαίρι και εν συνεχεία σε ρόλο συμβούλου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η επίσημμη ανακοίνωση η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις του Ράνγκνικ αναφέρει: "Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Ραλφ Ράνγκνικ ως προσωρινό προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν, υπό την προϋπόθεση ότι απαιτείται βίζα εργασίας.

Μετά από αυτή την περίοδο, ο Ραλφ και ο σύλλογος συμφώνησαν ότι θα συνεχίσει να συμβουλεύει για άλλα δύο χρόνια.

Ο Τζον Μέρτοου, διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε: "Ο Ραλφ είναι ένας από τους πιο σεβαστούς προπονητές και καινοτόμους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ήταν ο νούμερο ένα υποψήφιος μας για προσωρινός μάνατζερ, αντικατοπτρίζοντας τις ανεκτίμητες ηγετικές και τεχνικές δεξιότητες που θα φέρει από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στη διοίκηση και την προπονητική. Όλοι στον σύλλογο ανυπομονούν να δουλέψουν μαζί του κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν και στη συνέχεια για άλλα δύο χρόνια στον συμβουλευτικό του ρόλο".

Ο Ραλφ Ράνγκνικ δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικεντρώθηκα στο να κάνω αυτή μια επιτυχημένη σεζόν για τον σύλλογο. Η ομάδα είναι γεμάτη ταλέντα και έχει εξαιρετική ισορροπία νεότητας και εμπειρίας. Όλες οι προσπάθειές μου για τους επόμενους έξι μήνες θα είναι να βοηθήσω αυτούς τους παίκτες να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους, τόσο ατομικά όσο και, κυρίως, ως ομάδα. Πέρα από αυτό, ανυπομονώ να υποστηρίξω τους μακροπρόθεσμους στόχους του συλλόγου σε συμβουλευτική βάση".

Την ίδια ώρα η Γιουνάιτεντ ανέφερε πως ο Μάικλ Κάρικ θα παραμείνει επικεφαλής της πρώτης ομάδας μέχρι να οριστικοποιηθεί η βίζα εργασίας του Ράνγκνικ ενώ ευχαρίστησε τη Λοκομοτίβ Μόσχας για τη συνεργασία που είχαν οι δύο σύλλογοι.

Ο Ράνγκνικ, ο οποίος θεωρείται ως ο "πατέρας" της μοντέρνας προπονητικής στην πατρίδα του, έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Αννόβερο, Σάλκε, Χόφενχαϊμ και Λειψία ενώ πριν από σχεδόν δύο χρόνια είχε βρεθεί μία ανάσα από το υπογράψει στην Μίλαν αντικαθιστώντας τον Στέφανο Πιόλι.

Μεταξύ των ποδοσφαιρικών παρασήμων του είναι και το γεγονός πως έχει ανεβάσει την άσημη Ουλμ στην Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της, στις αρχές του αιώνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε επιτυχία και στο ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου τόσο στην Σάλτσμπουργκ όσο και στην Λειψία, οδηγώντας μάλιστα τη δεύτερη από την τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας στα μεγάλα σαλόνια.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ