ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχοντας πολύ σωστή συνολικά ανασταλτική λειτουργία, έφυγε αλώβητος από την Τούμπα για το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Συγκριτικά κορυφαίοι οι Ντομίνγκες και Ελαμπντελαουί.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Super League και το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με λίγες συγκινήσεις και καθόλου τέρματα. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έφεραν τον ρυθμό στα δικά τους μέτρα και αφού διασφάλιζαν τα μετόπισθεν, επέλεξαν να επιτεθούν δίχως ρίσκο.

Ακολουθεί η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού μετά το 90λεπτο της Τούμπας και με συγκριτικά κορυφαίους τους Ντομίνγκες και Ελαμπντελαουί.

Ρομπέρτο: Ανέλπιστα ήσυχο βράδυ για τον Ισπανό τερματοφύλακα στην επανεμφάνιση του κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ. Σε ελάχιστα σημεία του αγώνα ένιωσε πίεση και για αυτό φρόντισε η συνολικά πολύ ώριμη ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών. Στο 54' ο Μακ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ρομπέρτο και τον βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα. Και κάπου εκεί εξαντλήθηκε η όποια απειλή για την εστία του Ισπανού γκολκίπερ.

Ελαμπντελαουί: Πολύ ώριμο παιχνίδι από τον Νορβηγό. Ανασταλτικά στάθηκε με ξεχωριστή επιτυχία απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Μακ, ενώ σε ορισμένες κούρσες του επιθετικά δημιούργησε πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Από τους πλέον σταθερούς παίκτες των Πειραιωτών στο 90λεπτο της Τούμπας, με ελάχιστα λάθη και συνήθως εξαιρετικά επιτυχημένες επιλογές.

Σαντάνα: Μετά από ένα μάλλον μουδιασμένο ξεκίνημα, με λάθος μεταβιβάσεις και βεβιασμένες απομακρύνσεις της μπάλας, ο Βραζιλιάνος στόπερ βρήκε τα πατήματα του και κάλυψε σωστά χώρο και αντιπάλους στο πεδίο ευθύνης του, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Σιόβας: Στις αρχές της αναμέτρησης έδειξε να έχει πρόβλημα συνεννόησης με τον Σαντάνα, ωστόσο προϊόντος του χρόνου βρήκε τους κώδικες επικοινωνίας με τον παρτενέρ του στο κέντρο άμυνας. Σωστές οι τοποθετήσεις του, αποφασιστικός στις επεμβάσεις του και αποτελεσματικός στον αέρα. Απρόσεκτος σε κάποιες μεταβιβάσεις του.

Μαζουακού: Ανασταλτικά δεν είχε προβλήματα απέναντι στον Σαλπιγγίδη, καλύπτοντας επιτυχημένα συνήθως τον χώρο ευθύνης του. Επιθετικά ήταν ασταθής και λίγες φορές ολοκλήρωσε με κέρδος τις προωθήσεις του.

Μανιάτης: Βοήθησε εκεί που ειδικεύεται, δηλαδή στην αναχαίτιση των αντιπάλων του στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κάλυψε χώρους με επιτυχία, κέρδισε και έχασε προσωπικές μάχες, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά όχι και δημιουργικά στο επιθετικό κομμάτι.

Κασάμι: Αφού του πήρε κάνα τέταρτο αγώνα να έρθει στα ίσια του και να σταματήσει τις επιπολαιότητες, ο Ελβετός διεθνής μέσος ανέβασε σταδιακά στροφές και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους του σε χόρτο και αέρα. Κάλυψε πολλά μέτρα, απείλησε με σουτ, έβαλε τα πόδια του στην φωτιά και όταν κουράστηκε ο Περέιρα τον τράβηξε στον πάγκο, βάζοντας τον Μιλιβόγεβιτς στην θέση του.

Ντοσεβί: Φιλότιμη προσπάθεια για 90 λεπτά από τον Τογκολέζο διεθνή εξτρέμ, που όμως διακρίθηκε περισσότερο για τις πολλές βοήθειες που έδωσε στον Ελαμπντελαουί, το γεγονός ότι περιόρισε τα ανεβάσματα του Ρατς και ήταν απόλυτα συμβατός στο τακτικό κομμάτι του αγώνα. Ωστόσο επιθετικά έδωσε ελάχιστα πράγματα, δεν δημιούργησε ούτε απείλησε προσωπικά, ενώ έδειξε ξανά αδυναμία στο "ένας εναντίον ενός".

Αφελάι: Αλά... Ντοσεβί η εμφάνιση του. Έδειξε ασυνήθιστη διάθεση να βοηθήσει το σύνολο σε κομμάτια του παιχνιδιού που δεν... πολυψήνεται, προσπάθησε μέχρι το τέλος, πήρε πρωτοβουλίες αλλά οι τελικές αποφάσεις του ήταν συνήθως λανθασμένες. Σίγουρα από έναν παίκτη της αξίας του Ολλανδού ο Ολυμπιακός θα περίμενε περισσότερη ουσία στον επιθετικό τομέα.

Ντομίνγκες: Ήταν ξανά η ήρεμη δύναμη της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν αυτός που έδινε στηρίγματα, έχανε δύσκολα την μπάλα, κέρδιζε φάουλ και είχε συνήθως σωστό τάιμινγκ στις μεταβιβάσεις του. Ο Ολυμπιακός επέλεξε ένα παιχνίδι δίχως ρίσκα, με κατοχή της μπάλας και νορμάλ τέμπο, με τον Αργεντίνο να ενσαρκώνει ιδανικά τον ρόλο του στο χορτάρι της Τούμπας. Σταδιακά έμεινε από ανάσες και έδωσε την θέση του στον Φορτούνη.

Μήτρογλου: Ήταν ασυνήθιστα κινητικός στο πρώτο ημίχρονο, βγαίνοντας συνήθως στην πλάτη του Κόστα. Δεν ευτύχησε όμως να βρεθεί σε καλή μέρα εκτελεστικά, ήταν μάλλον... τσαπατσούλης για την κλάση του. Με πιο χαρακτηριστική την φάση του 23' όταν και αστόχησε από σημείο που κατά κανόνα δεν συγχωρεί, εκτελώντας βιαστικά πάνω στον Ιτάνζ. Στην επανάληψη είχε αργές αντιδράσεις σε φάσεις που έμοιαζαν πολλά υποσχόμενες, ενώ προς το τέλος κουράστηκε, παίζοντας για τρίτο σερί 90λεπτο τις τελευταίες 8 ημέρες.

Φορτούνης: Πήρε την σκυτάλη από τον Ντομίνγκες και κάλυψε επάξια τον Αργεντίνο στο γήπεδο, παίζοντας τον ίδιο ρόλο. Στο 20λεπτο που αγωνίστηκε, ο Έλληνας διεθνής μέσος είχε πολύ γεμάτη παρουσία και έδειξε πως αξίζει Ολυμπιακός να επενδύσει αγωνιστικά επάνω του. Όχι στο μέλλον, άμεσα.

Μιλιβόγεβιτς: Μπήκε αντί του Κασάμι στο 74' και παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα για φάουλ στον Κάτσε. Πρόσφερε φρέσκα πόδια στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έκλεισε σωστά τους χώρους στο πεδίο δράσης του και συνέβαλε ώστε να μην βγει απειλητικά ο ΠΑΟΚ από τον άξονα.

Ντουρμάζ: Μπήκε στο ματς στο 90' αντί του Ντοσεβί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ