ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλου, σε ένα βράδυ όπου οι περισσότεροι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Κακό ματς από τους Ερνάνι, Ντα Κόστα και Κασάμι.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-1, με τους περισσότερους "ερυθρόλευκους" σε χαμηλή πτήση και τους Ερνάνι, Ντα Κόστα και Κασάμι σε κακό βράδυ. Ο Ντομίνγκες σκόραρε και έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο ματς αλλά ο Αργεντίνος δεν έφτανε για να ανατραπεί η κατάσταση μετά το 2-0. Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Ρομπέρτο: Εκτέθηκε δις από την άμυνα του και δέχθηκε ισάριθμα τέρματα. Στο πρώτο λίγο έλειψε να αποσοβήσει το μοιραίο, στο δεύτερο νικήθηκε κάτω από τα πόδια. Δεν υπήρξε άλλη φάση που χρειάστηκε να επέμβει.

Σαλίνο: Από μαχητικότητα άλλο τίποτα ο Βραζιλιάνος, πάλεψε κάθε φάση, χωρίς όμως να ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Άφησε εύκολα τον Βάργκας να κάνει τη σέντρα στο πρώτο γκολ, ενώ στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου τέρματος αρχικά "κόλλησε" και στη συνέχεια παρά την προσπάθεια του, δεν πρόλαβε να κοντράρει το σουτ του Τζεμπούρ. Μετά το 2-0 προσπάθησε να βγει και μπροστά αλλά στο ρεπερτόριο του δεν συμπεριλαμβάνεται το αποτελεσματικό επιθετικό παιχνίδι.

Μποτία: Με την μπάλα ψηλά δεν είχε πρόβλημα, ωστόσο τα βρήκε σκούρα όποτε χρειάστηκε να βγει μακριά από τον χώρο ευθύνης του απέναντι σε πιο ευέλικτους αντιπάλους. Κακή η τοποθέτηση του στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ (έχει χάσει τον Τζεμπούρ άσχετα αν ο Αλγερινός δεν φτάνει στην μπάλα), ενώ στο δεύτερο ήταν απών έχοντας ανέβει ως την αντίπαλη περιοχή για μια στημένη φάση.

Ντα Κόστα: Ο Μαροκινός έχασε τον Μάνταλο, που βγήκε στην πλάτη του και σκόραρε με κεφαλιά στην καρδιά της μικρής περιοχής. Επιπόλαιος και με την μπάλα στα πόδια ο Ντα Κόστα, με πολλές βεβιασμένες μεταβιβάσεις στο πουθενά. Δεν ενέπνεε σιγουριά, σε ένα κακό βράδυ τόσο για την ομάδα του όσο και για τον ίδιο.

Μαζουακού: Ορεξάτος ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γαλλοαφρικανός μπακ, έδωσε στηρίγματα στον Ερνάνι αλλά με τον Αραβίδη σκιά του δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον εξτρέμ της ΑΕΚ, όμως η κάλυψη του στην κόντρα της ΑΕΚ που έφερε το 2-0 ήταν ανεπαρκής. Το πάλεψε ο Μαζουακού αλλά χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα.

Μιλιβόγεβιτς: Στα βασικά καθήκοντα που προβλέπει ο ρόλος του ήταν θετικός. Δεν έβγαλε παιχνίδι από τον άξονα η ΑΕΚ, ενώ ο Σέρβος μοίρασε σωστά την πρώτη πάσα από την άμυνα στην μεσαία γραμμή. Από την στιγμή που ο Σίλβα έκανε φουλ επιθετική την ομάδα του, ο Μιλιβόγεβιτς μάρκαρε για 3 και 4 παίκτες, κρατώντας μόνος του τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Κασάμι: Ανασταλτικά κάλυψε σωστά τον χώρο ευθύνης του. Κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν μπελάδες για την ομάδα του από τον άξονα. Δημιουργικά ωστόσο δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα. Λανθασμένες μεταβιβάσεις, καθόλου κάθετο παιχνίδι και χωρίς φαντασία στις ενέργειες του. Στο 50' είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ. Άφησε την θέση του στον Ιντέγε στο 53'.

Φορτούνης: Ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού μεσοεπιθετικά, ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες πρωτοβουλίες για τους Πειραιώτες, προσπάθησε ακόμη περισσότερο μετά το 2-0 της ΑΕΚ αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, του έλειψε το καθαρό μυαλό και οι σωστές αποφάσεις στην τελική ενέργεια. Μια φορά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε, ενώ δεν κατάφερε να περάσει κάποια επικίνδυνη πάσα στην περιοχή της ΑΕΚ. Καλή η ενέργεια του στο "1-2" με τον Τσόρι, που έφερε το γκολ του Αργεντίνου.

Φουστέρ: Με διαρκή κίνηση στον αγωνιστικό χώρο ταλαιπώρησε τον Ντίντακ, έδωσε στηρίγματα στους μέσους της ομάδας του και δεν επέτρεψε στον μπακ της ΑΕΚ να πάρει μέτρα προς την επίθεση. Συχνά άφηνε τη θέση του για να συγκλίνει στον άξονα, όμως οι προσπάθειες του δεν είχαν αντίκρισμα. Στο 65' παραχώρησε την θέση του στον Ντομίνγκες.

Ερνάνι: Διάθεση είχε, πρωτοβουλίες πήρε αλλά δεν έβγαλε καμία ουσία στο παιχνίδι του. Χωρίς αποτελεσματικότητα στο "1 εναντίον 1", δεν έδωσε πράγματα ούτε δημιουργικά. Για ένα ακόμη ματς που υπήρχε πίεση, ο Πορτογάλος έμεινε στα (πολύ) ρηχά.

Πουλίδο: Ήταν η έκπληξη του Σίλβα στην ενδεκάδα αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του προπονητή του. Είχε κίνηση, είχε διάθεση, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, όχι όμως στην δημιουργία, ενώ δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής και να βάλει δύσκολα στους αντίπαλους στόπερ με κάποια ατομική προσπάθεια.

Ιντέγε: Άρον άρον στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου τον έριξε στο ματς ο Σίλβα για να γεμίσει την περιοχή της ΑΕΚ. Ωστόσο στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Εκτός ρυθμού ο Νιγηριανός.

Πάρντο: Η παρουσία του στο δεξί άκρο της επίθεσης από το 53' και μετά έδωσε μια πνοή επιθετικά στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως τα ανάλογα αποτελέσματα. Έβγαλε κάποιες φάσεις και σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή, δεν μπόρεσε ο ίδιος να απειλήσει με ατομική ενέργεια.

Ντομίνγκες: Στο 65' μπήκε στο ματς και ήταν αυτός που προσπάθησε να αλλάξει την μοίρα της ομάδας του. Έβγαλε πάθος ο Αργεντίνος, πέτυχε ένα όμορφο τέρμα ξαναβάζοντας τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, όμως δεν βρήκε συμπαραστάτη για να ανατρέψει την κατάσταση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ