ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Ολυμπιακού μετά το 1-1 με την ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε κακό βράδυ οι περισσότεροι Πειραιώτες, τραγικός ο Σαντάνα.

Χωρίς νικητή έληξε ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Πολύ κακοί οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Αραβίδη (14') και στην επανάληψη το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Μιλιβόγεβιτς (48'). Τραγικός ο Σαντάνα, πολύ κακός ο Σιόβας, όπως και οι Εντνιγκά, Φουστέρ. Δεν βοήθησαν οι αλλαγές, ο Σαλίνο ο μοναδικός που δικαιολόγησε την παρουσία του στο ματς.

Μέγιερι: Μόλις στο 4' έσωσε την εστία του (με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού) στο σουτ του Μπαρμπόζα, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο δέκα λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Αραβίδη. Στην επανάληψη ήταν σταθερός όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει.

Σαλίνο: Είχε προβλήματα με τον Μπαρμπόζα και δεν τον βοηθούσε το γεγονός πως ο Ντουρμάζ ελάχιστες φορές του πρόσφερε στηρίγματα. Επιθετικά δεν είναι το φόρτε του, αλλά κέρδισε κάμποσα φάουλ όταν πέρασε το κέντρο. Στην επανάληψη ανέβηκε πολύ και ήταν αποτελεσματικός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και στις προωθήσεις του.

Σαντάνα: Τρικυμία στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού έφερνε ο Βραζιλιάνος σχεδόν σε κάθε προσπάθεια του να απομακρύνει ή να μεταβιβάσει την μπάλα. Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό αλλά σχεδόν σε κάθε φάση που συμμετείχε κατάφερε να τα κάνει μαντάρα. Χαρακτηριστικό της περίπτωσης είναι το γεγονός πως ο Περέιρα τον απέσυρε στην ανάπαυλα και προτίμησε να παίξει με τον Μιλιβόγεβιτς δίπλα στον Σιόβα στο δεύτερο μέρος.

Σιόβας: Δεν πάταγε καλά στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά, ήταν αργός στις αντιδράσεις του και πήγε πολύ καθυστερημένα πάνω στον Αραβίδη στη φάση του 0-1. Πήρε αχρείαστα ρίσκα, έβαλε την εστία σου σε κίνδυνο στο 60' (αστόχησε ο Πλατέλλας) και δεν πρόσφερε σιγουριά σε κανένα σημείο του αγώνα. Άσχημο βράδυ για τον Έλληνα στόπερ.

Μαζουακού: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Γαλλοαφρικανός μπακ, με επιπόλαιες επιλογές και χωρίς καθαρό μυαλό. Στην επανάληψη η εικόνα του βελτιώθηκε αλλά και πάλι ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Εντινγκά: Φανερά επηρεασμένος από την απουσία του στο Κόπα Άφρικα, έμοιαζε εντελώς εκτός κλίματος ομάδας. Στην επανάληψη κάπως σάλεψε, ωστόσο λίγα πράγματα πρόσφερε στην ομάδα του και αυτά σε καθαρά ανασταλτικό επίπεδο.

Μιλιβόγεβιτς: Λίγα πράγματα από τον Σέρβο μέσο, που πέραν της δύναμης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεν ήταν αποτελεσματικός στα ανασταλτικά και δημιουργικά του καθήκοντα. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ως στόπερ, ήταν καλύτερος σε αυτή τη θέση σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, δίχως και πάλι να αποφύγει κάποια αβίαστα λάθη. Στον Σέρβο χρεώθηκε το γκολ για το 1-1.

Φουστέρ: Εκτός ρυθμού ο Ισπανός μέσος, δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον Μαζουακού στο επιθετικό κομμάτι και πέραν ορισμένων φάουλ που κέρδισε με την εμπειρία του, δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα. Άφησε τη θέση του στον Αφελάι από το 46'.

Ντουρμάζ: Πήρε πρωτοβουλίες, είχε διάθεση αλλά όχι και ουσία. Αμέλησε αρκετές φορές τα αμυντικά του καθήκοντα και είχε άσχημες εκτελέσεις στα στημένα. Είχε διάθεση αλλά σπανίως ολοκλήρωσε προσπάθεια του με κέρδος για την ομάδα του.

Φορτούνης: Ήταν αυτός που προσπάθησε να δώσει ρυθμό στην μεσαία γραμμή, ωστόσο δεν είχε ανταπόκριση και δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη σε κάποιες φάσεις. Είχε ένα καλό τέταρτο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο σταδιακά έμεινε από ανάσες και ιδέες.

Διαμαντάκος: Δεν κατάφερε να ανησυχήσει την άμυνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ο 22χρονος φορ. Δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, αλλά και ο ίδιος δεν μπόρεσε να πάρει πρωτοβουλίες ή να ξεμαρκαριστεί σωστά από τα αντίπαλα στόπερ. Η είσοδος του Μήτρογλου του επέτρεψε να "αναπνεύσει" και στο 48' με κοντινή κεφαλιά του Διαμαντάκου και την μπάλα να βρίσκει στον Μιλιβόγεβιτς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Είχε μια - δύο στιγμές που θα μπορούσε να δράσει καλύτερα και να γίνει απειλητικός αλλά τις σπατάλησε. Αντικαταστάθηκε από τον Ντομίνγκες στο 66'.

Αφελάι: Από το 46' που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι την λήξη του αγώνα δεν μπόρεσε να ανησυχήσει την άμυνα της ΑΕΚ, είτε με εκτέλεση, είτε με δημιουργία.

Μήτρογλου: Η είσοδος του στο ματς έφερε μια αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα, ωστόσο επί της ουσίας δεν κατάφερε να κάνει απειλητική την παρουσία του σε κανένα σημείο του αγώνα. Προς το τέλος και από λάθος έξοδο του Ανέστη, αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το απρόσμενο δώρο. Εντελώς μόνος μέσα στην περιοχή μετά την αποχώρηση του Διαμαντάκου από το παιχνίδι.

Ντομίνγκες: Προσπάθησε να σουλουπώσει την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και να δώσει ηρεμία, όμως με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες του σε κακή μέρα, αυτό έμοιαζε αδύνατον.

"Σφύριξε" ο κόσμος τους παίκτες του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ