CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Περπερίδης κάνει την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Άντερλεχτ. Δείτε ποιος ήταν ο κορυφαίος των "ερυθρόλευκων".

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις "16" κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης μετά το 3-1 επί της Άντερλεχτ. Δείτε ποιοι παίκτες ξεχώρισαν από τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Ρομπέρτο: Δεν είχε καθόλου πίεση στο πρώτο μέρος και στην φάση του τέρματος των Βέλγων δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη. Στο 67', και με το σκορ στο 2-1 για τον Ολυμπιακό, αντέδρασε εκπληκτικά στο σουτ του Ζιλέ, σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Αυτό και μόνο αρκεί για να περάσει στους διακριθέντες, καθώς αν εκείνη την στιγμή ισοφάριζε η Άντερλεχτ τα πράγματα θα γίνονταν δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

Σαλίνο: Δεν ήταν και στα καλύτερα του ο Βραζιλιάνος μπακ, σε σχέση πάντα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του περασμένου μήνα. Ανασταλτικά το πάλεψε αλλά είχε θεματάκια, επιθετικά δεν κατάφερε να συνεισφέρει στο πλευρό του Κάμπελ.

Μανωλάς: Του πήρε λίγα λεπτά να βρει τα πατήματα του, ωστόσο στην συνέχεια ήταν απροσπέλαστος. "Κατάπιε" τον Μίτροβιτς όσες φορές βρέθηκε στο διάβα του ο Σέρβος φορ. Πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι, κάλυψε κενούς χώρους στην άμυνα του Ολυμπιακού. Πολύ καλό ματς από τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό.

Σιόβας: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο ματς ο Σιόβας, έχοντας θετική παρουσία. Κάποιες λάθος μεταβιβάσεις θα μπορούσε να τις αποφύγει, ωστόσο είναι σημαντικό πως ανασταλτικά βοήθησε επαρκώς.

Χολέμπας: Έκανε κτήμα του την αριστερή πλευρά και ταλαιπώρησε τους Νάχαρ και Βάντεν Μπόρε. Με την συνδρομή του Φουστέρ, δεν είχε προβλήματα στην άμυνα και η Άντερλεχτ δεν απείλησε καθόλου από τον χώρο ευθύνης του. Από δική του ενέργεια, "1-2" με τον Ολαϊτάν και γύρισμα στην περιοχή των Βέλγων ήρθε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Εξαιρετικό ματς από τον Χολέμπας.

Μασάντο: Ο Πορτογάλος στο πρώτο μέρος είχε το κλέψιμο που έφερε στη συνέχεια το γκολ του Σαβιόλα, ωστόσο δεν αντέδρασε σωστά στην κόντρα της Άντερλεχτ που έφερε το 1-1 από τον Κλιεστάν. Ο Μίτσελ ενδεχομένως θα περίμενε περισσότερα από τον Μασάντο στην δημιουργία παιχνιδιού, με τον 28χρονο μέσο να μην παίρνει πρωτοβουλίες. Στο 49' βρέθηκε σε θέση για γκολ, με τον Κουγιατέ να σταματάει με το χέρι το σουτ του Πορτογάλου. Πέναλτι και αποβολή, κέρδος εντέλει ήταν το δεύτερο, με τον Μασάντο να αφήνει την θέση του στον Βάις στο 54'.

Σάμαρης: Με τον Ζιλέ πάντα κοντά του, ο Έλληνας διεθνής μέσος προσπάθησε να φτιάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στον άξονα και τα κατάφερε αρκετά καλά. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, έχοντας καλές τοποθετήσεις. Μια επιπολαιότητα του Σάμαρη λίγο έλειψε να φέρει ένα γκολ του Νατζάρ στο 57', με τον άσο της Άντερλεχτ να πιάνει ένα "τζούφιο" σουτ εντός περιοχής. Ανέβασε την απόδοση του στα τελευταία λεπτά του αγώνα, βοηθώντας τον Ολυμπιακός να κρατήσει το υπέρ του σκορ και την πρόκριση.

Κάμπελ: Η διάθεση δεν έλειπε από τον Κοσταρικανό που όποτε επιχείρησε να πάει στο "ένας εναντίον ενός", δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Δεν είχε όμως διάρκεια και αποτελεσματικότητα στις ενέργειες του. Ωστόσο στο 48' από δική του προσπάθεια και γύρισμα στην περιοχή ήρθε το σουτ του Μασάντο και το χέρι - πέναλτι - αποβολή του Κουγιατέ, με τον Προτό να νικάει τον Σαβιόλα από τα 11 βήματα. Γενικότερα ο Κάμπελ στην επανάληψη ταλαιπώρησε αφάνταστα την αριστερή πλευρά των φιλοξενούμενων, γεγονός που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν επαρκώς οι συμπαίκτες του. Εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, μαζί με τους Σαβιόλα και Χολέμπας.

Φουστέρ: Τύποις αριστερός μέσος, συνέκλινε προς τα μέσα αφήνοντας την γραμμή για τις επελάσεις του Χολέμπας. Το καταπληκτικό του τσίμπημα έφερε την χαμένη ευκαιρία του Σαβιόλα στο 33', ενώ αμέσως μετά από δική του προσπάθεια ο "κούνελος" άνοιξε το σκορ. Από γύρισμα του Χολέμπας και νέο δικό του σουτ στο 58', Σαβιόλα έκανε το 2-1. Σε θέση κεντρικού μέσου από το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ισπανός έδωσε μάχες με τους αντιπάλους, κέρδισε τις περισσότερες και είχε πολύτιμη συνεισφορά στην νίκη-πρόκριση των "ερυθρολεύκων". Αντικαταστάθηκε στο 88' από τον Εντινγκά, μέσα σε αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Σαβιόλα: Ο πιο ουσιαστικός παίκτης της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού στο αρχικό 45λεπτο, επιτέθηκε κατά μέτωπο, πήρε φάουλ και κάρτες από τους Βέλγους, ενώ σκόραρε στο 33' για το 1-0. Στις αρχές της επανάληψης νικήθηκε από τον Προτό από την άσπρη βούλα, ωστόσο στο 58' πήρε το αίμα του πίσω σκοράροντας το 2-1 μετά από γύρισμα του Χολέμπας και σκαστό σουτ του Φουστέρ. Γεμάτη εμφάνιση από τον Αργεντίνο, ο παίκτης που συνέβαλλε τα μέγιστα για την πρόκριση του Ολυμπιακού. Άφησε την θέση του στον Ντομίνγκες στο 61'.

Ολαϊτάν: Είχε ξεσπάσματα και προβλημάτισε την άμυνα των φιλοξενούμενων σε ορισμένες περιπτώσεις, δίχως όμως να έχει διάρκεια στην απόδοση του. Βρέθηκε σε θέση για γκολ στο 72', αλλά ο Προτό του είπε "όχι". Σε κάμποσες φάσεις τον πρόδωσε η έλλειψη εμπειρίας του, πάλεψε όμως σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Πολύτιμες παραστάσεις αυτές για τον νεαρό Νιγηριανό, όσον αφορά το μέλλον.

Βάις: Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο έφερε πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Κέρδισε το πέναλτι στο 70' από τον Ν'Σακαλά, ωστόσο και αυτός νικήθηκε από τον Προτό! Στο 88' πήρε την αποβολή του Ν'Σακαλά, με την Άντερλεχτ να μένει με 9 παίκτες. Πήρε κι άλλο πέναλτι στις καθυστερήσεις από τον Προτό, μαζί και την αποβολή του γκολκίπερ των Βέλγων. Ο Σλοβάκος αποδιοργάνωσε εντελώς την ανασταλτική λειτουργία της Άντερλεχτ και συνέβαλλε καθοριστικά στο τελικό 3-1.

Ντομίνγκες: Μπήκε στο ματς αντί του Σαβιόλα προκειμένου να κρατήσει σωστά την μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ήταν αυτός που ευστόχησε -επιτέλους- από το σημείο του πέναλτι και "κλείδωσε" την πρόκριση για τους "ερυθρόλευκους".

Εντινγκά: Πήρε την θέση του Φουστέρ στο 88'.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ