CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Περπερίδης κάνει την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μπενφίκα. Διαβάστε ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.

Ο Γιώργος Περπερίδης κάνει την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, στο οποίο κορυφαίος ήταν ο Ρομπέρτο.

Αναλυτικά η κριτική των "ερυθρόλευκων":

Ρομπέρτο: Μόλις στο 6ο λεπτό φώναξε "παρών" επεμβαίνοντας σωτήρια στο πλασέ του Καρντόσο από το ύψος του πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα είπε ξανά "όχι", αυτή την φορά στο τετ-α-τετ μ τον Μάρκοβιτς. Σταμάτησε ξανά τον Σέρβο φορ από τα τρία μέτρα στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, σώζοντας από βέβαιη παραβίαση την εστία του. Στο 54' είχε νέα εκπληκτική επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Σίλβιο, στο 58' έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πέρες και ξανά στο 78' σταμάτησε την οβίδα του Τζούρισιτς μέσα από την περιοχή! Στο 88' ο Σέρβος κυνηγός νικήθηκε και πάλι από τον Ρομπέρτο, σε προβολή του εξ' επαφής. Στην πιο μεγάλη βραδιά της καριέρας του Ισπανού γκολκίπερ, ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο. Μάλλον τα λέει όλα το γεγονός ότι πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του με το τελευταίο σφύριγμα του Σκόμινα. Και φυσικά γνώρισε μια ανεπανάληπτη αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Φυσικά, ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου...

Σαλίνο: Θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στον πολύ επικίνδυνο Γκαϊτάν, μυαλωμένος και μετρημένος επιθετικά, δεν πήρε ρίσκα και ανέβηκε την πλευρά όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις. Ψυχωμένο ματς και στην επανάληψη από τον Βραζιλιάνο μπακ, που ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού στο 90λεπτο του "Γ. Καραϊσκάκης". Συγκινητικός.

Μανωλάς: Δεν ξεκίνησε καλά το ματς, έχοντας επιπόλαιες μεταβιβάσεις και μια ολιγωρία που λίγο έλειψε να στοιχίσει στο τετ-α-τετ του Μάρκοβιτς. Πήρε το αίμα του πίσω με τον καλύτερο τρόπο στο 13', όταν με κεφαλιά - δυναμίτη από κόρνερ του Χολέμπας "τρύπησε" τον Αρτούρ βάζοντας μπροστά το σκορ τον Ολυμπιακό. Έβγαλε το ημίχρονο δίχως άλλα προβλήματα, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης ένα γλίστριμα του στην καρδιά της άμυνας έβγαλε τον Μάρκοβιτς απέναντι στον Ρομπέρτο, με τον Ισπανό κίπερ να επεμβαίνει σωτήρια. Όταν η Μπενφίκα πίεζε αφόρητα τα τελευταία 15 λεπτά, ανέβασε την απόδοση του και συνέβαλε στην αμυντική προσπάθεια των συμπαικτών του.

Σιόβας: Δεν ήταν και λίγες οι περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο που βρέθηκε στην σωστή θέση και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από επικίνδυνες καταστάσεις. Μοναδική φάση που ελέγχεται είναι η κεφαλιά που έχασε από τον Λουιζάο σε εκτέλεση κόρνερ του Πέρες. Στην επανάληψη ήταν "βράχος" και η απόδοση του κυμάνθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην νίκη της ομάδας του.

Χολέμπας: Καλός και ο Χολέμπας στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα. Πρόσεχε τα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ και όταν έβγαινε στην επίθεση βοηθούσε τους συμπαίκτες του. Μην ξεχνάμε πως από το κόρνερ του σημειώθηκε το γκολ του Μανωλά.

Μανιάτης: Ανασταλτικά πάλεψε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης αλλά η αδυναμία του μαζί με τον Σάμαρη να κρατήσουν την μπάλα σωστά, ανάγκασε τους ερυθρόλευκους σε παθητικό ρόλο σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα. Μετά την είσοδο του Εντινγκά στο ματς πέρασε σε ρόλο δεξιού μέσου, έχοντας ως κύριο μέλημα του να θωρακίσει αμυντικά την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, δίνοντας στήριγμα στον Σαλίνο. Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχε όμως μεγάλο πείσμα και πάθος έως το τέλος του αγώνα.

Σάμαρης: Τα ίδια περίπου με τον Μανιάτη ισχύουν και για τον Σάμαρη, που έχασε τις περισσότερες μονομαχίες από τους χαφ της Μπενφίκα. Δεν κράτησε και δεν μοίρασε σωστά την μπάλα και παρασύρθηκε σε ένα εξ΄ολοκλήρου αμυντικό παιχνίδι. Με την είσοδο του Εντινγκά στο πλάι του, ανέβασε την απόδοση και έδωσε ό,τι μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Γιαταμπαρέ: Η διάθεση του περίσσευε, δυστυχώς όχι και οι σωστές ενέργειες του στο παιχνίδι, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μάλλον επιζήμιος ήταν για τον Ολυμπιακό και πιο χρήσιμος για την Μπενφίκα. Αντικαταστάθηκε από τον Εντινγκά στο 56'. Και πολύ έμεινε στο ματς...

Φουστέρ: Είναι γνωστό πως δεν μπορεί να απειλήσει σαν παίκτης γραμμής και οι καλές στιγμές του στο ματς ήταν όταν βρέθηκε στον άξονα προσπαθώντας να δημιουργήσει ανισορροπία στην ανασταλτική λειτουργία της Μπενφίκα. Φιλότιμος όπως πάντα αλλά χωρίς να καταφέρει πολλά. Στην επανάληψη έβγαλε τα συκώτια του στο τρέξιμο, πάλεψε όλες τις φάσεις και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού την στιγμή που έδινε την θέση του στον Μπονγκ στο 74'.

Σαβιόλα: Προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού χωρίς όμως ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Η αλήθεια είναι πως με τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά πίσω και δίχως κλασικούς παίκτες γραμμής, ο Αργεντίνος δεν είχε στηρίγματα. Ο Μίτσελ θέλησε να αλλάξει κάτι στην επιθετική γραμμή των Πειραιωτών αντικαθιστώντας στην ανάπαυλα τον Σαβιόλα με τον Ντομίνγκες.

Μήτρογλου: Έμοιαζε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, παλεύοντας ουσιαστικά μόνος του και χωρίς αντίκρισμα με τους Λουιζάο και Γκαράι. Ίδια και χειρότερα στην επανάληψη, όπου κυριολεκτικά δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου. Μοιραία δεν βρήκε ρυθμό, έκανε και κάποιος λάθος, ωστόσο ο ρόλος του ήταν εξ' αρχής εντελώς άχαρος...

Ντομίνγκες: Μπήκε αντί του Σαβιόλα στο ματς στην ανάπαυλα, προσπάθησε να δώσει το κάτι παραπάνω, όμως πέρα από κάποιες λιγοστές καλές ενέργειες δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο.

Εντινγκά: Στο 56' εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο αντί του αρνητικού Γιαταμπαρέ και πάλεψε γενναία απέναντι στους χαφ της Μπενφίκα. Είχε θέληση και πάθος, βοήθησε ανασταλτικά αλλά όχι και στο κράτημα της μπάλας. Φιλότιμη η προσπάθεια του.

Μπονγκ: Πήρε την θέση του Φουστέρ στο 74', πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και έφτιαξε δίδυμο με τον Χολέμπας στην πλευρά. Έδωσε φρεσκάδα και πολλές βοήθειες ανασταλτικά, βάζοντας το λιθαράκι του σε μια στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από κάθε τι θετικό.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ