CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Βίντι κι επέστρεψε στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Με ισοπαλία 1-1 με τη Βίντι και με φινάλε-"θρίλερ" στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η Ένωση είχε σε σπουδαία βραδιά τον Βασίλη Μπάρκα με τις σωτήριες επεμβάσεις του, ενώ στο ύψος της περίστασης στάθηκαν ακόμη μια φορά οι περισσότεροι "κιτρινόμαυροι". Ανόητες ενέργειες από τον Λόπες, ο οποίος στο 80' άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα την Ένωση, και τον Λιβάγια ο οποίος αποβλήθηκε μετά το τέλος κι αντιμετωπίζει τιμωρία τριών αγωνιστικών.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Εξαιρετικός για ένα ακόμη ματς ο Βασίλης Μπάρκας. Μπορεί να μην ενοχλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στη φάση που κλήθηκε να επέμβει το έκανε αποτελεσματικά. Ήταν η φάση του 30ού λεπτού και η εξαιρετική του απόκρουση στην επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ από τον Ντάνκο Λάζοβιτς. Ομοίως στο 81ο λεπτό, σε παρόμοια φάση (εκτέλεση φάουλ) με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τη σταθερά καλή του αγωνιστική του κατάσταση. Όχι μόνον ανασταλτικά, που είναι η κύρια αρμοδιότητά του, αλλά κι επιθετικά. Ανέβαινε, ενώ παράλληλα δεν άφησε τον Στοπίρα στις προωθήσεις του να περάσει τις σέντρες στην περιοχή. Ίσως ο καλύτερος των "κιτρινόμαυρων" και του γηπέδου συνολικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είχε καλή "χημεία" με τον Λαμπρόπουλο. Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε από την "καρδιά" της άμυνας. Περιφερειακά ενόχλησαν οι Ούγγροι. Είχε και την ευκαιρία να σκοράρει σε μια προώθηση σε στημένη φάση. Εξαιρετικός.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ισχύει ότι και στον παρτενέρ του στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα. Οι δυο τους απέδειξαν σε αυτήν προκριματική σειρά (με Σέλτικ και Βίντι) ότι η ΑΕΚ έχει "δέσει" στο κέντρο της άμυνας.

ΧΟΥΛΤ: Ο Σουηδός αντιμετώπισε περισσότερη πίεση από τον Μπακάκη και η αλήθεια είναι ότι από την πλευρά του (δεξιά όπως αναπτυσσόταν η Βίντι) δημιουργήθηκαν οι περισσότερες φάσεις των αντιπάλων. Ανέβαινε αρκετά και σε μια τέτοια φάση, άφησε ακάλυπτη την αριστερή πτέρυγα για να βρει χώρο ο Νεγκό και να σκοράρει. Οι αντοχές του παρουσίασαν φθίνουσα πορεία με την εξέλιξη του ματς και η κούραση που ένιωσε, αντικατοπτρίστηκε στις προσπάθειες του ν' αναχαιτίσει τις επελάσεις της Βίντι στο τελευταίο μισάωρο.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο μικρός "μεγαλώνει" σε κάθε ματς. Δεν είναι τυχαίο ότι η τεχνική ηγεσία τον εμπιστεύεται για τέτοια ματς. Δίνει μάχες, ωριμάζει λεπτό με το λεπτό, μέσα από φάσεις και δύσκολες καταστάσεις. Κάνει αυτό που του ζητά ο προπονητής.

ΣΙΜΟΕΣ: Πολλή δουλειά από τον Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος έδωσε ξανά πολλές μάχες κι έγινε η "σκιά" του Ντάνκο Λάζοβιτς. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε στον Ίβηρα τον περιορισμό της δράσης του πιο επικίνδυνου παίκτη της Βίντι κι αυτός τον δικαίωσε. Δεν έκανε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από ο,τι κάνει συνήθως. Σταθερά.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ο Έλληνας διεθνής μέσος κατάφερε και βρήκε τους χώρους, παρά την επιτήρηση των χαφ της ουγγρικής ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι καλές φάσεις των "κιτρινόμαυρων" ξεκίνησαν από τα πόδια του. Εμπνεύσεις τόσο ως προς την τροφοδότηση των συμπαικτών του, όσο και στην προσπάθειά του να παραβιάσει απευθείας την εστία που υπερασπίστηκε ο Κόβασικ. Ο Μάνταλος επέστρεψε πιο δυνατός και φωνάζει σε κάθε στιγμή "παρών". Φώναξε κι απόψε.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Δεν του βγήκε το ματς, όπως στη Βουδαπέστη. Δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην άμυνα της Βίντι. Κινήθηκε στο χώρο, προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες ευνοϊκές για τους συμπαίκτες του, αλλά περιορίστηκε εύκολα από τη Βίντι.

ΛΟΠΕΣ: Ο Πορτογάλος πήρε τη θέση, που είχε ο Τάσος Μπακασέτας στο πρώτο ματς. Και η αλήθεια είναι ότι σε όποια θέση παίξει στην αριστερή πτέρυγα, τα πηγαίνει περίφημα. Το κυνήγησε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, βοήθησε πολύ με τις σέντρες του να δημιουργήσει απειλητικές συνθήκες για τη Βίντι. Από δική του κίνηση προήλθε το πέναλτι, με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ένωση. Αυτός κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μάνταλος. Αλλά, τα έκανε θάλασσα στο 80ό λεπτό. Ακόμη και η κίνηση για κουτουλιά ήταν μπροστά στο διαιτητή. Ανοησία. Άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, δεν στοίχισε.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Έδωσε αρκετές μάχες ο Κροάτες και δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχθηκε και μπόλικο... ξύλο. Δεν ενέδωσε στο βρώμικο παιχνίδι των Ούγγρων, διατήρησε την αυτοκυριαρχία του στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοσή του έπεσε λίγο, παρασυρμένη από την αντίστοιχη όλης της ομάδας. Απερίσκεπτο, τουλάχιστον, αυτό που έκανε στις καθυστερήσεις. Αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για καρατιά στον Λάζοβιτς και κινδυνεύει με τρεις αγωνιστικές ως τιμωρία.

ΠΟΝΣΕ: Πέρασε στη θέση του Κλωναρίδη στο 62ο λεπτό. Σαφώς πιο απειλητικός από τον συμπαίκτη του, τον οποίον αντικατέστησε. Είχε και την ευκαιρία του στο γύρισμα του Χουλτ. Ο Αργεντινός ανεβαίνει σταδιακά και δείχνει κάθε φορά και πιο πολύτιμος.

ΑΛΕΦ: Πέρασε στη θέση του Λιβάγια στο 84ο λεπτό. Ήταν φανερή η προσπάθεια του Ουζουνίδη να κρατήσει το σκορ πρόκρισης για τους "κιτρινόμαυρους". Ο Βραζιλιάνος απομάκρυνε αποτελεσματικά τις μπαλιές, απέφυγε τις περιττές ενέργειες.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Πέρασε στη θέση του Μάνταλου στο 90ό λεπτό. Ασφαλώς και βοήθησε στις δεκάλεπτες καθυστερήσεις.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ