ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των διεθνών στο ματς με το Ισραήλ

Η κριτική των διεθνών στο ματς με το Ισραήλ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την παρουσία των διεθνών κόντρα στο Ισραήλ, που έληξε με νίκη της ελληνικής ομάδας με 1-0, χάρη στο εκπληκτικό τέρμα του Σωτήρη Νίνη στο 60'.

Τα δύο κεντρικα μπακ της "γαλανόλευκης", Αβραάμ και Κυριάκος Παπαδόπουλος, ήταν οι κορυφαίοι σε απόδοση παίκτες.

Φυσικά, δίπλα τους μπαίνει και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ-ποίημα, από τέτοια που βλέπουμε και θαυμάζουμε στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάθε Σαββατοκύριακο μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Sport24.gr για τους διεθνείς μας:

Σηφάκης: Ο γκολκίπερ του Άρη έκανε λίγες επεμβάσεις, απόρροια της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας αλλά και της σπουδαίας ημέρας στην οποία βρέθηκαν κυρίως τα δύο στόπερ του. Όποτε χρειάστηκε πάντως ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, εμπνέοντας έτσι σιγουριά και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

Ζαραδούκας: Άκρως πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο του 26χρονου αριστερού μπακ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ελλείψει Σπυρόπουλου και Τζαβέλλα, ο Φερνάντο Σάντος δεν δίστασε να του δώσει το "βάπτισμα του πυρός" και ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου ανταποκρίθηκε άριστα. Αφοσιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν επέτρεψε πλαγιοκοπήσεις από την πλευρά του και έδειξε στον Πορτογάλο τεχνικό ότι μπορεί να τον υπολογίζει...

Σαμαράς: Κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και ήταν από τους παίκτες που φάνηκαν αρκετά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Σε εκείνο το διάστημα είχε μάλιστα αρκετές επικίνδυνες επελάσεις και 1-2 σουτ που "προειδοποίησαν" τον Αουάτε για το γκολ του Νίνη στην επανάληψη.

Α. Παπαδόπουλος: Αμυντικός ογκόλιθος στην καρδιά της άμυνας της Εθνικής, κυριάρχησε σχεδόν σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες με τους αντίπαλους επιθετικούς είτε στον αέρα είτε στο έδαφος. Εμπνέει ασφάλεια σε όλη την ομάδα με την πολύ μεγάλη εμπειρία του πλέον από ευρωπαϊκά ματς.

Καραγκούνης: Αν και ο "τυπάρας" δεν διανύει την πρώτη νιότη του, είναι αξιοσημείωτο ότι όσο περνούσε η ώρα στην αναμέτρηση του "Μπλούμφιλντ" τόσο ανέβαζε την απόδοσή του. Σε ρηχά νερά η απόδοσή του στο πρώτο 45λεπτο αλλά στην επανάληψη έτρεξε σκυλιασμένα και πάγωσε το παιχνίδι στα κατάλληλα σημεία.

Σαλπιγγίδης: Αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και δυσκολεύτηκε απέναντι σε πιο βαριά κορμιά που δέσποζαν στην άμυνα των Ισραηλινών. Κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά μόνο στο 24' όταν έπιασε το απευθείας σουτ μετά από σέντρα του Τοροσίδη, που υποχρέωσε τον Αουάτε σε δύσκολη επέμβαση.

Τοροσίδης: Όπως ο Ζαραδούκας στο αριστερό άκρο, έτσι και ο Τοροσίδης ήταν πολύ μαχητικός και αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Επιπλέον, ο άσος του Ολυμπιακού προωθήθηκε αρκετές φορές και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο καλός γνωστός "Τόρο" που με τέτοιες εμφανίσεις είναι αναντικατάστατο στέλεχος στην 11αδα της γαλανόλευκης.

Καφές: Άτυχος στο ματς καθώς τραυματίστηκε στο 42' και αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Μάκος. Μέχρι εκείνο το διάστημα ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της Εθνικής στα χαφ, και εκείνος που συνέδεε τη μεσαία γραμμή με την επίθεση.

Νίνης: Ο MVP της Εθνικής καθώς το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Το γκολ που σημείωσε ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν παγκόσμιας κλάσης καθώς ήταν ατομική ενέργεια με κίνηση κατά μέτωπο, διαδοχικές προσποιήσεις και χαμηλό σουτ στη γωνία που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αουάτς. Αλλά και γενικά, ήταν πολύ θετικός στα 78 λεπτά που έπαιξε, έχοντας καλή αίσθηση του χώρου και κάνοντας δύο καλά σουτ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Κατσουράνης: Στο πρώτο μέρος είχε ελάχιστη συμμετοχή στο παιχνίδι της Εθνικής, στο δεύτερο βελτίωσε την απόδοσή του στο αμυντικό κομμάτι.

Κ. Παπαδόπουλος: Στη Σάλκε παίζει κυρίως ως αμυντικός μέσος, όμως στην Εθνική ο Φερνάντο Σάντος τον τοποθετεί στο κέντρο της άμυνας και η επιλογή αυτή αποδεικνύεται απόλυτα σωστή. Ο "μικρός" έχει δέσει τρομερά με τον συνεπώνυμό του Αβραάμ, κάτι που φάνηκε και σήμερα όπου δημιούργησαν μαζί ένα απροσπέλαστο αμυντικό τείχος, ενώ τα τάκλιν του έχουν πολύ μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότας.

Μάκος: Μπήκε στο 42' στη θέση του τραυματία Καφέ. Αρκετά καλός στον ρόλο που είχε ο συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, από εκείνον μάλιστα ξεκίνησε και το γκολ της νίκης, αφού με δικό του κλέψιμο λίγο πιο κάτω από το κέντρο έφτασε η μπάλα στον Νίνη.

Φετφατζίδης: Μπήκε στο 78' στη θέση του Νίνη. Δεν έφτασε η μπάλα στα πόδια του, μιας και στο τελευταίο δεκάλεπτο κύριο μέλημα των παικτών ήταν να κλείνουν χώρους για να κρατούν το υπέρ τους σκορ.

Μανιάτης: Μπήκε στο 84' αντί του Σαλπιγγίδη. Η τελευταία αλλαγή του Σάντος για να κρατήσει το 0-1.

Φερνάντο Σάντος (προπονητής): Και μόνο το γεγονός ότι έχει την Εθνική πρώτη στον όμιλό της (πάνω από Κροατία και Ισραήλ) αλλά και αήττητη στον έναν χρόνο παρουσίας του στον πάγκο της, είναι αρκετό για να του βγάλουμε το καπέλο. Για μία ακόμα φορά παρέταξε ένα συμπαγές και ομοιογενές σύνολο με γρανιτένια άμυνα ως κύριο χαρακτηριστικό, που κατάφερε όμως να έχει και ωραία επιθετική ανάπτυξη κατά διαστήματα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ