ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν είναι η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια ποδοσφαίρου

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν είναι η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια ποδοσφαίρου

Η κόρη του θρύλου του NBA Ντένις Ρόντμαν, Τρίνιτι, είναι η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου στην Αμερική.

Η Τρίνιτι Ρόντμαν είναι η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια στην ιστορία της αμερικανικής Λίγκας. Για όσους δεν τη γνωρίζουν μπορούν εύκολα να βρουν τις "ρίζες" της από το επίθετό. Πρόκειται για την κόρη του βετεράνος Hall of Famer παίκτη του NBA, Ντέμις Ρόντμαν.

Από το 1986 έως το 2000, ο Ρόντμαν ήταν μία από τις πιο ιδιαίτερες φυσιογνωμίες στο ΝΒΑ. Εκκεντρικός αλλά και ευαίσθητος, πληθωρικός αλλά και εύθραυστος ταυτόχρονα, αντι-στάρ και υπερπολύτιμος για τους Μπουλς, ο άνθρωπος που συμπλήρωσε ιδανικά τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν στη δυναστεία της ομάδας του Σικάγο.

Ο 60χρονος πλέον Αμερικανός απέκτησε τρία παιδιά, την 34χρονη σήμερα Αλέξις (από τον πρώτο του γάμο), τον 20χρονο DJ και την 19χρονη Τρίνιτι (από τον τρίτο του γάμο). Η μικρότερη λοιπόν, ακολούθησε τον αθλητισμό, όχι βέβαια τα χνάρια του πατέρα της.

Η γνωστή και ως "ο θηλυκός Εμπαμπέ'" κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο και αγωνίζεται στην επαγγελματική Λίγκα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, της λεγόμενης "National Women’s Soccer League" με την Ουάσινγκτον Σπίριτ, ενώ μάλιστα έγινε κι η νεαρότερη παίκτρια στην ιστορία του NWSL, που επιλέχθηκε στη διαδικασία του draft.

Εκτός από τη διάκριση που αφορά στην ηλικία της, η Τρίνιτι από την Τετάρτη 2/2 είναι και η πιο ακριβοπληρωμένη στην ιστορία της Λίγκας.

Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της σε νέο συμβόλαιο με την ομάδα διάρκειας τεσσάρων ετών, η 19χρονη έλαβε το ποσό του 1.1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την περασμένη σεζόν που ξεκίνησε στο πρωτάθλημα, λάμβανε τον βασικό μισθό ύψους 42.000 δολάρια, με την ομάδα να πληρώνει το σπίτι της. Από τη νέα σεζόν στον λογαριασμό της θα εισέρχονται 281.000 δολάρια το χρόνο. Για την ιστορία, η κορυφαία της Λίγκας, Μέγκαν Ράπινο παίρνει 250.000 δολάρια.

Το "ταξίδι" ξεκίνησε το 2020, όταν δέχθηκε την υποτροφία του Washington State University και είχε ως στόχο να παίξει στο κολεγιακό πρωτάθλημα -ως ερασιτέχνης, το οποίο όμως δεν συνέβη λόγω του κορονοϊού.

Κάπως έτσι, έγινε επαγγελματίας και στο πρώτο παιχνίδι με την Ουάσινγκτον, τον Απρίλιο του 2021, έγινε η νεαρότερη Αμερικανίδα που σκόραρε στην ιστορία της Λίγκας. Ένα μήνα αργότερα έκλεισε τα 19 της χρόνια, έχοντας σκοράρει οκτώ γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 του 2020.

Η ίδια μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή της στον Guardian έχει ομολογήσει ότι το ποιος είναι ο πατέρας της λειτούργησε για εκείνη ως κίνητρο: “Θα έλεγα πως περισσότερο με '"ανέβαζε", από ό,τι με '"έριχνε'". Έγινε η νοοτροπία μου και όχι κάτι που με εκνεύριζε, καθώς όλοι με ρωτούν για εκείνον. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη μου τη ζωή. Αποφάσισα από νωρίς να δείξω σε όλον τον κόσμο πως είμαι περισσότερα από αυτό και ότι μπορώ να απολαύσω στο ποδόσφαιρο την καριέρα που είχε εκείνος στο μπάσκετ. Στο τέλος της ημέρας, είναι ο πατέρας μου.

Οπότε όταν όλοι με ρωτούν για αυτόν, απλά απαντάω και συνεχίζω. Ενώ όλοι με ρωτούν για τον πατέρα μου, κανείς δεν με ρωτάει για τη μητέρα μου -γιατί δεν είναι σταρ του ΝΒΑ. Εκείνη όμως, είναι πάντα το στήριγμά μου σε ό,τι και αν κάνω στη ζωή μου. Είναι πολύ ανταγωνιστική και δυνατή γυναίκα. Είναι το πρότυπό μου".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ