EURO

Η κατάσταση στον όμιλο

Η κατάσταση στον όμιλο
INTIME SPORTS

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro 2012 κατακτώντας το πρώτο της τρίποντο κόντρα στην Λετονία και πλέον περιμένει μια ισοπαλία στο Ισραήλ-Κροατία για να παραμείνει στην πρώτη θέση έστω κι αν έχει άλλους τρεις συγκάτοικους.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις από τις έξι ομάδες του ομίλου έχουν δώσει τρία παιχνίδια και την κορυφή μοιράζονται η Ελλάδα με την Γεωργία έχοντας 5 βαθμούς και φυσικά είναι αήττητες.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή καθώς κατάφερε να κλέψει τη νίκη στην έδρας της κόντρα στην Μάλτα, με γκολ του Σιράντζε στο 91'.

Πιο χαμηλά στην βαθμολογία βρίσκεται το Ισραήλ και η Κροατία έχοντας 4 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο, που θα δώσουν το Σάββατο στο "Ραμάτ Γκαν". Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, την Ελλάδα την συμφέρει μια ισοπαλία στο ματς του Ισραήλ, που βέβαια θα φέρει τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή.

Σε διαφορετική περίπτωση, μια από τις δύο ομάδες θα περάσει μόνη πρώτη αφήνοντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας στην δεύτερη θέση μαζί με την Γεωργία.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Λετονία με 3 βαθμούς και σίγουρα η διαφορά από την κορυφή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη. Άλλωστε οι Λετονοί μπορούν να κάνουν ζημιά σε κάποια ματς και να καθορίσουν την πορεία του ομίλου.

Πάντως η επόμενη αγωνιστική μπορεί να κρίνει πολλά. Η Ελλάδα φιλοξενεί την Τρίτη (12/10, 21:45) το Ισραήλ και με νίκη μπορεί να ξεφύγει από το έναν διώκτη. Την ίδια μέρα, η Γεωργία δοκιμάζεται στην Λετονία και μπορεί να χάσει κάποιον βαθμό και κατά συνέπεια έδαφος για τις πρώτες θέσεις, ενώ στις 17 Νοεμβρίου, η Κροατία λογικά θα έχει εύκολο έργο στην έδρα της κόντρα στην Μάλτα που είναι στην τελευταία θέση και χωρίς βαθμό.

6ος Όμιλος

1. Γεωργία 5 (3)
2. Ελλάδα 5 (3)
3. Κροατία 4 (2)
4. Ισραήλ 4 (2)
5. Λετονία 3 (3)
6. Μάλτα 0 (3)

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ