THE SPORTS ECONOMIST

Η "καταδικασμένη" Φενερμπαχτσέ και οι διερευνητικές κρούσεις από Γκλάντμπαχ, Γουότφορντ και Ολλανδία για Κουλιεράκη

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης
Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης INTIME SPORTS

Τι ισχύει με την φερόμενη πρόταση της Φενερμπαχτσέ για τον Κουλιεράκη και ποια η σταθερή αντίδραση του ΠΑΟΚ στις ερωτήσεις που δέχτηκε - με περισσότερα χρήματα στο τραπέζι από όσα έβαλαν τα "καναρίνια" - από Γκλάντμπαχ, Γουότφορντ και μια ολλανδική ομάδα.

Από το καλοκαίρι είναι γνωστές οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Πριν καν βγει στην μαρκίζα της πρώτης ομάδας, οι επιτελείς του δικέφαλου είχαν προσδιορίσει την αξία που προσέδιδαν στον 19χρονο κεντρικός αμυντικό.

Η αλήθεια είναι πως τα 15 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία τότε τιμολογήθηκε ο προερχόμενος από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ «Κούλιε» ακούστηκαν εξωπραγματικά.

Κάτι όμως η αλματώδης εξέλιξη του διεθνή πλέον στόπερ και κάτι η ανταπόκριση που υπάρχει, πλέον όχι μόνο σε επίπεδο scouting, αλλά και κρούσεων και αρχικών προσφορών προτάσεων, αναδεικνύει την ανοδική τάση της αξίας του αναντικατάστατου πλέον αμυντικού των «ασπρόμαυρων».

Χθεσινές αναφορές στην Τουρκία έκαναν λόγο για ερώτηση της Φενερμπαχτσέ, η οποία παρουσιάστηκε να προσφέρει 4 εκατομμύρια ευρώ, με τον ΠΑΟΚ να αξιώνει 10. Από μεριάς δικεφάλου δεν επιβεβαιώθηκε τίποτα. Και δεν χρειάζεται. Για πολλούς λόγους.

Ο προφανέστερος είναι πως δεν υπάρχει καμία βάση διαπραγμάτευσης, μιας και ακόμη και ορθές να είναι οι αναφορές, η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες δεν αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε συζήτηση.

Δευτερευόντως, τα "καναρίνια" δεν θα χρειάζονταν ούτε καν να μπουν σε μια τέτοια, ατελέσφορη άμα τη εμφανίσει προσπάθεια. Ο λόγος είναι πως ο προπονητής τους, ο Ζόρζε Ζεσούς και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζοζέ Μπότο συνυπήρξαν στην Μπενφίκα για έξι χρόνια.

Συνεπώς, η ενημέρωση θα μπορούσε να είναι αμεσότατη και ξεκάθαρη, χωρίς άνευ ρεαλιστικού αντικρίσματος διαρροές και εξ αρχής καταδικασμένες προσπάθειες.

Τρίτον. Γνωρίζοντας τον αντίκτυπο που έχει σε top ομάδες, πραγματικά από την κορυφογραμμή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι ασφαλές να εκτιμηθεί πως η Τουρκία και μια μεταγραφή εκεί, ακόμη και μια ομάδα όπως η Φενερμπαχτσέ, δεν μπορεί να βρίσκεται εντός του φάσματος των προτιμητέων επιλογών του Κουλιεράκη.

Γκλάντμπαχ, Γουότφορντ και μια ολλανδική ομάδα χτύπησαν ήδη την πόρτα του ΠΑΟΚ

Τελευταίο και πιο… τροχιοδεικτικό της κατάστασης. Το αμέσως προηγούμενο διάστημα ο ΠΑΟΚ δέχτηκε συγκεκριμένες κρούσεις από διάφορες ομάδες του εξωτερικού. Γκλάντμπαχ, Γουότφορντ και μια ολλανδική ομάδα είναι για παράδειγμα μεταξύ αυτών που έχουν προσφάτως χτυπήσει την πόρτα του δικεφάλου, βάζοντας στο τραπέζι - έστω και σε διερευνητικό επίπεδο - περισσότερα χρήματα από όσα φέρεται να διαθέτει η Φενέρ, χωρίς πάντως καμία να ξεπερνάει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ σταθερή, πάντα αξιώνοντας το ποσό που εξ αρχής έχει επικοινωνήσει. Λογικό πρωτίστως βάσει εξέλιξης του 19χρονου αμυντικού: τα 4 εκατομμύρια που τώρα φέρεται να διαθέτει η Φενέρ, ο ΠΑΟΚ τα είχε απορρίψει το περασμένο καλοκαίρι σε τότε προσφορά της Red Bull.

Πλέον, ύστερα από τόσους μήνες και την πρόοδο που έχει καταγράψει ο Κουλιεράκης, προφανώς η τιμή του - ακόμη και από πλευράς υποψήφιων αγοραστών – δεν είναι δυνατόν να είναι η ίδια.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που στον «δικέφαλο» γνωρίζουν πως οι ενδιαφερόμενοι από το ψηλότερο ράφι της ποδοσφαιρικής αγοράς, ενδιαφερόμενοι που έχουν πιάσει… στασίδι στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας την προσοχή τους στην Κουλιεράκη, ακόμη δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους ούτε καν σε επίπεδο ερωτήσεων, διερευνητικών επαφών και κρούσεων.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ