THE SPORTS ECONOMIST

 Η "φωτιά" που δεν άναψε για Ουτρέχτη και Βρουσάι

Ο Μάριος Βρουσάι
Ο Μάριος Βρουσάι EUROKINISSI SPORTS

Για δεύτερη φορά μετά τον Ιανουάριο, στις αρχές Ιουνίου χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού η Ουτρέχτη για τον Μάριο Βρουσάι οι απαιτήσεις όμως των ερυθρόλευκων δεν άφησαν ελπίδες στον ολλανδικό σύλλογο. Ο παράγοντας Αμραμπατ και το σενάριο επί χάρτου με τον Δουβίκα.

Η σεναριολογία των ημερών διατηρεί σταθερά σε πρώτο πλάνο την Ουτρέχτη. Και όχι μόνο για την υπόθεση του Νόρντιν Αμραμπατ, αλλά και για τη φημολογία σχετικά με τους δύο Ελληνες διεθνείς, τον Μάριο Βρουσάι και τον Τάσο Δουβίκα, με τον πρώτο να φέρεται πως ενδιαφέρει την Ουτρέχτη και τον δεύτερο να εμφανίζεται στο στόχαστρο (έστω ως σκέψη) του Ολυμπιακού.

Για τον Βρουσάι η Ουτρέχτη είχε κινηθεί στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περίοδος, ζητώντας τον 24χρονο εξτρέμ δανεικό ως το τέλος της χρονιάς. Δεν προχώρησε. Όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν και ξεκαθαρίστηκε πως ο Βρουσάι δεν περιλαμβάνεται πλέον στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, ο ολλανδικός σύλλογος εμφανίστηκε ξανά, ενημερώνοντας σχετικά τόσο τους πρωταθλητές Ελλάδας όσο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Οι απαιτήσεις των ερυθρόλευκων όμως ήταν απαγορευτικές για τα οικονομικά της Ουτρέχτης: 3 εκατ. ευρώ ή, στο εναλλακτικό σενάριο, 1,5 εκατ. για το 50% των δικαιωμάτων του Βρουσάι. Αδύνατον να ανταποκριθεί σε αμφότερα η "ούτρεγκ" και αυτό παρά τη θερμότατη επιθυμία του τεχνικού διευθυντή, Γιόρντι Σάιντουμ, ο οποίος συνέχισε το μεταγραφικό σχεδιασμό, στρεφόμενος σε άλλες μεσοεπιθετικές επιλογές.

Μια εξ αυτών, ο Νόρντιν Αμραμπατ, για τον οποίο οι τελευταίες πληροφορίες από την Ολλανδία εκτιμούν ως θέμα χρόνου την κατάληξη του σίριαλ αναφορικά με τη συνέχεια της καριέρας του.

Το να προχωρήσει η Ουτρέχτη λοιπόν, στην παρούσα φάση, για τον Βρουσάι (σ.σ. έχει και άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες από την Ολλανδία, όχι όμως τη Βίλεμ, η οποία έχοντας υποβιβαστεί δεν μπορεί ούτε ως φαντασίωση να έχει τον διεθνή μεσοεπιθετικό), γνωρίζοντας μάλιστα και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού μοιάζει μάταιο και ανεδαφικό.

Ενδεικτική άλλωστε και η απουσία επικοινωνίας μετά τις αρχικές κρούσεις στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Ακόμη και αν αυτό αλλάξει, προς το τέλος του καλοκαιριού, δεν σημαίνει πως αλλάζει η οικονομική δυνατότητα του ολλανδικού συλλόγου. Για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, απλώς πρέπει να διαφοροποιηθούν οι αξιώσεις των ερυθρόλευκων. Τουλάχιστον δύσκολο.

Θα μπορούσε λοιπόν εδώ να παίξει ρόλο ο Δουβίκας, ο οποίος εμφανίζεται να εξετάζεται ως σκέψη για την περίπτωση που χρειαστεί ενίσχυση η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού; Θεωρητικό και μόνο επί του παρόντος σενάριο, μιας και δεν υπάρχει τίποτα το απτό εκ μέρους του Ολυμπιακού, ενώ επιπροσθέτως αν και εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες και οι όποιες σκέψεις μπουν σε διαδικασία υλοποίησης, η Ουτρέχτη δεν "ακούει" τίποτα λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ για τον 22χρονο επιθετικό.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ