EUROPEAN SUPER LEAGUE

Η European Super League εξετάζει αγωγή 3.63 δισ. ευρώ κατά της UEFA

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ στο Metropolitan Stadium της Μαδρίτης για να παρακολουθήσει διά ζώσης ντέρμπι της Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο | 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ στο Metropolitan Stadium της Μαδρίτης για να παρακολουθήσει διά ζώσης ντέρμπι της Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο | 24 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η European Super League περνά στην αντεπίθεση και ετοιμάζει αγωγή κατά της UEFA αξιώνοντας αποζημίωση για τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου κατά της λίγκας.

Η διαμάχη μεταξύ European Super League και της UEFA συνεχίζεται, καθώς η υπό σύσταση λίγκα αξιώνει μέσω αγωγής 3.63 δισεκατομμύρια ευρώ για οικονομικές ζημιές, όπως αναφέρει το calcioefinanza.

Η European Super League μπλοκαρίστηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ωστόσο το καταστατικό που χρησιμοποίησε για να μπλοκάρει τη λίγκα κρίθηκε αντίθετο με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Δικαστήριο της Ένωσης, καθώς αντιτίθεται στις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών.

Το συγκεκριμένο ποσό προέκυψε κατόπιν ανάλυσης και συζητήσεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων από τα κέρδη που 'χάθηκαν" λόγω της μη δημιουργίας της διοργάνωσης.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ