ΝΙΓΗΡΙΑ

Η εθνική Νιγηρίας κάνει poll για την παραμονή του Πεσέιρο

Ο Ζοσέ Πεσέιρο στον πάγκο της Εθνικής Βενεζουέλας
Ο Ζοσέ Πεσέιρο στον πάγκο της Εθνικής Βενεζουέλας 2020 FEDERICO PARRA, POOL VIA AP

Οι φίλαθλοι θα ψηφίσουν μέσω τηλεφώνου για το πρέπει να παραμείνει στην εθνική Νιγηρίας ο Ζοζέ Πεσέιρο, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Ο Ζοζέ Πεσέιρο συμπλήρωσε έναν χρόνο στον πάγκο της εθνικής Νιγηρίας, την οδήγησε στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όμως η παραμονή του στον πάγκο θα εξαρτηθεί από τηλεφωνικό poll των φιλάθλων της χώρας!

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ιμπραχίμ Γκουμπάου, ανακοίνωσε προ ημερών την απόφαση το μέλλον του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού να κριθεί από κλήσεις και sms φιλάθλων.

"Δοκιμάσαμε ξένους προπονητές, ορισμένους ντόπιους. Ίσως δεν καταφέραμε να βρούμε το κατάλληλο πρόσωπο. Επαφίεται στο κοινό να αποφασίσει αν ο Πεσέιρο πρέπει να συνεχίσει ή να φύγει", εξήγησε.

Η ανεπανάληπτη αυτή ενέργεια αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων από την ομοσπονδία, η οποία πλήττεται από σοβαρά προβλήματα. Το συμβόλαιο του 63χρονου προπονητή προβλέπει μηνιαία αμοιβή 70.000 δολαρίων, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει άλλο η ομοσπονδία της χώρας.

Ο Πεσέιρο πάντως δεν είναι δημοφιλής στις τάξεις της εθνικής ομάδας. Οι μόλις τέσσερις νίκες και οι πέντε ήττες στη θητεία του στον πάγκο και η επιμονή στα αστέρια του ρόστερ και όχι σε λιγότερο προβεβλημένους παίκτες τον έχουν φέρει ουκ ολίγες φορές σε δύσκολη θέση.

TAGS ΝΙΓΗΡΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ