ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η επόμενη μέρα του Αλαφούζου

Η επόμενη μέρα του Αλαφούζου

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός δίνει την μάχη του στα πλέι-οφ, η αγωνία του κόσμου μεγαλώνει για την επόμενη μέρα. Κρίσιμη η Γ.Σ. της Τρίτης.

Τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό, έτσι όπως έχουν γίνει μέχρι σήμερα,είναι απλά. Τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά και οικονομικά, είναι πάρα πολλά και κανένα δεν φαίνεται πρόθυμος να τα αναλάβει.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, με σύμμαχο το twitter, φαίνεται να προσπαθεί να κάνει μια κίνηση κυρίως συσπείρωσης αλλά και πρακτικά με ιδέες για λαϊκή βάση ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην οδηγηθεί η ομάδα στην καταστροφή.

Μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής: Χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Παίκτες απειλούν με προσφυγές. Οι μέτοχοι έχουν εξαφανιστεί και η καταστροφή είναι είναι το μόνο μέλλον που διαγράφεται. Αυτά είναι τα δεδομένα και σε αυτά έρχεται να προσθεθεί η εμφάνιση Αλαφούζου.

Το τελευταίο καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος, δίνοντας και τον λόγο μέσω twitter σε όλους και ανοίγοντας διάλογο, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει μια δράση ώστε να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός.

Αυτό που προτείνει ο μεγαλοεπιχειρηματίας είναι ο Παναθηναϊκός, αφού δεν βοηθιέται από επιφανής ανθρώπους της ομάδας, να αποκτήσει λαϊκή βάση και να πάρει βοήθεια από τον πυρήνα των φιλάθλων που αγαπούν την ομάδα και δεν θέλουν να την δουν να καταστρέφεται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό είναι το μήνυμα που έστειλε, ένας ομογενής από την Αμερική φίλαθλος της ομάδας του Παναθηναϊκού στο twitter του Γιάννη Αλαφούζου στο οποίο εκφράζει την απορία για το πώς μπορεί να πάρει μετοχές. Η απάντηση Αλαφούζου δίνει και απάντηση στην γενικότερη απορία των φιλάθλων.

Δημιουργείται αυτές τις ημέρες μια ειδική ιστοσελίδα που μέσα από αυτήν θα μπορούν να αγοράζονται μετοχές. Λεπτομέρειες θα δοθούν τέλος της ερχόμενης εβδομάδας που θα είναι και έτοιμη η ιστοσελίδα. Αυτή ήταν η απάντηση του επιχειρηματία που όπως φαίνεται ετοιμάζει τις κινήσεις της επόμενης μέρας προσεκτικά.

Βέβαια επειδή ο όρος λαϊκή βάση στην Ελλάδα έχει παρεξηγηθεί πολλές φορές και πολλοί έχουν πατήσει πάνω στην αγάπη των φιλάθλων ώστε να έχουν οφέλη οι ίδιοι λογικό είναι να αντιμετωπίζεται με μεγάλη δυσπιστία το νέο αυτό εγχείρημα ειδικά μετά το κάζο της πολυμετοχικότητας, όρος που πάλι μπέρδεψε πολύ κόσμο.

Ξεκάθαρη εικόνα για το τι τροπή θα πάρει αυτή η νέα προσπάθεια θα έχουμε από την Τρίτη οπού και θα πραγματοποιηθεί και η κρίσιμη Γενική Συνέλευση. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα είναι επικεφαλής της νέας προσπάθειάς που θα γίνει καθώς θα πάρει τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ποιοι θα απαρτίσουν το Δ.Σ.. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ ρευστά ως προς το ποιος πρόκειται να αναλάβει και από τι πόστο για αυτό και πρέπει να υπάρχει επιφυλακτικότητα.

Κλείνοντας, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού πείθονται από λόγια, ούτε οι παίκτες ούτε και οι απλοί φίλαθλοι. Το ότι υπάρχει μια κίνηση μόνο θετικές σκέψεις μπορεί να δημιουργήσει αρκεί να καταφέρει ο Αλαφούζος να πείσει ότι προσφέρει μια αξιόπιστη λύση στην ομάδα και δεν θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ