ΕΠΟ

Η επόμενη μέρα στην ΚΕΔ: Η περίπτωση του Ζοάο Καπέλα και οι άλλες κινήσεις της ΕΠΟ

Η επόμενη μέρα στην ΚΕΔ: Η περίπτωση του Ζοάο Καπέλα και οι άλλες κινήσεις της ΕΠΟ

Ο Στιβ Μπένετ αποτελεί παρελθόν από την ΚΕΔ και στην ΕΠΟ εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ο Πορτογάλος, Ζοάο Καπέλα, είναι μια επιλογή, αλλά δεν είναι η μοναδική και στην Ομοσπονδία κινούνται και προς άλλες κατευθύνσεις.

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΚΕΔ υπέβαλε το πρωί του Σαββάτου (23/9) ο Στίβ Μπένετ. Στην επιστολή του, ο Άγγλος -πρώην πλέον - αρχιδιαιτητής τονίζει ότι δεν είχε άλλη επιλογή μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, για να αλλάξει ο ορισμός Ελλήνων διαιτητών στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ την Δευτέρα (25/9) στη Λεωφόρο.

Πλέον, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας οφείλουν να κοιτάξουν την επόμενη μέρα και να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τον διαδεχθεί στη θέση. Προσωρινά ανέλαβε ως αναπληρωτής πρόεδρος ο Σταύρος Μάνταλος, αλλά έχει ημερομηνία λήξης, αφού στην ΕΠΟ κινούνται για ξένο αρχιδιαιτητή με την αρωγή της UEFA, ο οποίος θα έχει και την συναίνεση των ομάδων.

Μια περίπτωση που εξετάζεται, είναι αυτή του Ζοάο Καπέλα. Ο Πορτογάλος βρίσκεται από το 2020 στην ΕΠΟ ως βοηθός του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον οποίον δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις (θυμίζουμε ότι ο Κλάτενμπεργκ έχει αναλάβει το κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας στη Super League), ενώ έγινε VAR μάνατζερ στη θητεία του Στιβ Μπένετ.

Γνωρίζει την ελληνική κατάσταση και τους διαιτητές, έχει εικόνα του κλίματος στη χώρα μας και ίσως είναι μια safe επιλογή, καθώς θα χρειαστεί και μικρότερο χρόνο προσαρμογής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία μαζί του, ώστε να είναι αυτός ο εκλεκτός, αλλά είναι στη λίστα των ανθρώπων της ΕΠΟ. Πάντως, δεν φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο.

Από 'κει και πέρα, γίνονται κινήσεις και προς άλλες κατευθύνσεις. Έχει χτυπήσει πόρτες η ΕΠΟ, έχει βολιδοσκοπήσει προθέσεις, έχει εισπράξει και αρνητικές απαντήσεις και στόχος είναι το θέμα να κλείσει την Τετάρτη (27/9), όταν θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με αποκλειστικό θέμα την περίπτωσή του νέου αρχιδιαιτητή.

TAGS ΕΠΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ