EUROPA LEAGUE

Η δυναστεία των Ισπανών σε τελικούς με 16/16 απέναντι σε ομάδες του εξωτερικού

Η δυναστεία των Ισπανών σε τελικούς με 16/16 απέναντι σε ομάδες του εξωτερικού
@2021 MICHAEL SOHN, POOL / ASSOCIATED PRESS

Οι ισπανικές ομάδες έχουν 16/16 σε τελικούς με ομάδες του εξωτερικού την τελευταία 20ετία, ενώ η Βιγιαρεάλ έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία που σκοράρουν και οι 11 παίκτες της στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Όταν ο Ουνάι Έμερι βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας (εξαιρείται η Άρσεναλ), τότε αποτελεί εγγύηση για κατάκτηση του Europa League. Το έκανε τρεις φορές με τη Σεβίλλη, το συνέχισε και με την Βιγιαρεάλ, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό, ανεπανάληπτο, ασύλληπτο. Το κίτρινο υποβρύχιο κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με 11-10 (1-1 ο αγώνας και η παράταση).

Συνεχίστηκε έτσι μια απίστευτη παράδοση που έχουν οι ισπανικές ομάδες σε ευρωπαϊκούς τελικούς απέναντι σε... ξένους την τελευταία 20ετια. Συγκεκριμένα, μετρούν 16 συνεχόμενες επιτυχίες και μάλιστα οι εννέα είναι σερί κόντρα σε Άγγλους. Τρομερό επίτευγμα το οποίο συνεχίστηκε και στο Γκντανσκ.

Τελευταία φορά που ισπανική ομάδα έχασε σε ευρωπαϊκό τελικό από ομάδα άλλης χώρας, ήταν τη σεζόν 2000/01, όταν η Μπάγερν νίκησε στον τελικό του Champions League τη Βαλένθια στα πέναλτι στο Μιλάνο, ενώ η Αλαβές είχε χάσει στον τελικό του UEFA από τη Λίβερπουλ στο Ντόρτμουντ.

Εξάλλου, η Βιγιαρεάλ κατάφερε κάτι που δεν είχε συμβεί από τη σεζόν 1993/94. Συγκεκριμένα, ευστόχησαν και οι 11 παίκτες που ανέλαβαν εκτέλεση στα πέναλτι, με τελευταία ομάδα που πέτυχε κάτι ανάλογο να είναι η Σκόντο Ρίγα για τα προκριματικά του Champions League.

@2021 Michael Sohn, Pool / Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ