ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η δυναμική του Μονουμεντάλ στο ιστορικό ρεκόρ της Ρίβερ Πλέιτ

Η δυναμική του Μονουμεντάλ στο ιστορικό ρεκόρ της Ρίβερ Πλέιτ
Το γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ και της εθνικής Αργεντινής, το ιστορικό "Μονουμεντάλ" RIVER PLATE TWITTER

Σε απόρθητο κάστρο έχει μετατρέψει η Ρίβερ Πλέιτ το "Μονουμεντάλ" μετά την ανακαίνιση του γηπέδου, με τη νέα δυναμική που έχει αποκτήσει η ομάδα να την ωθεί στο σπάσιμο ενός ιστορικού ρεκόρ για το αργεντίνικο ποδόσφαιρο.

Ακόμα μια νίκη για τη Ρίβερ Πλέιτ, αυτή τη φορά με 3-0 κόντρα στην Ιντιπεντιέντε του Κάρλος Τέβες για το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Αυτό, όμως, που προκαλεί έκπληξη δεν είναι ούτε η νίκη, ούτε η έκταση αυτής, αλλά το ιστορικό ρεκόρ που έσπασε η ομάδα του Ντεμικέλις, που φαίνεται να συνεχίζει το έργο του θρυλικού προπονητή του συλλόγου, Μαρσέλο Γκαγιάρδο, διευρύνοντας την κυριαρχία της Ρίβερ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η δυναμική που έχει δώσει το συνεχώς κατάμεστο "Μονουμεντάλ", μετά την ανακαίνιση που υπέστη, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του γηπέδου στις 81.000 θέσεις, με συνέπεια οι εξέδρες να έρθουν πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και τους αντίπαλους να νιώθουν τον παλμό της κερκίδας, έχει λειτουργήσει ευεργετικά για το σύνολο του παλαίμαχου παίκτης της Μπάγερν και νυν τεχνικό της Ρίβερ, Ντεμικέλις, με αποτέλεσμα ο αργεντίνικος σύλλογος να μετράει 20 συνεχόμενες νίκες.

Αυτό καθιστά ένα νέο ιστορικό ρεκόρ για την Αργεντινή, καθώς καμία ομάδα κατά το παρελθόν, από όταν το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό, δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Με τους οπαδούς της Ρίβερ να έχουν να βιώσουν την ήττα εντός έδρας από τις 27 Φεβρουαρίου του 2023 με 2-1 από την Άρσεναλ Σαράντι, έκτοτε έχουν δει την ομάδα τους να εκμεταλλεύεται το απόρθητο κάστρο που έχουν δημιουργήσει, μετρώντας 20 συναπτά τρίποντα με 50 υπέρ της γκολ και -μόλις- 12 κατά.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ