ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η δικαίωση του Δημήτρη Σταυρόπουλου για τη Βάρτα Πόζναν και το δώρο στους Παπανικολάου και Σβάρνα

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος με τη φανέλα της Βάρτα Πόζναν
Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος με τη φανέλα της Βάρτα Πόζναν FOTO OLIMPIK/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τη Βάρτα Πόζναν στην Πολωνία, επιβεβαιώνοντας πως η Ekstraklasa ταιριάζει στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και είναι ικανή να απογειώσει την καριέρα τους.

Το πολωνικό πρωτάθλημα, ύστερα κι από την ανάληψη του Euro 2012 και τη δημιουργία υπερσύγχρονων γηπέδων, έχει ανέβει σημαντικά και αποτελεί μία βασική επιλογή για ποδοσφαιριστές που ψάχνουν την ευκαιρία να ανέβουν βήμα-βήμα στο υψηλότερο επίπεδο.

Κι αυτό διότι γύρω από την Πολωνία υπάρχουν χώρες όπως η Γερμανία (κυρίως) και η Ρωσία (παλαιότερα) που στέλνουν σκάουτς για να παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα, αναζητώντας αξιόλογες περιπτώσεις παικτών με χαμηλό κόστος.

Η επιλογή της Βάρτα Πόζναν

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν να αγωνιστούν στο πολωνικό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται σε καλό επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Μεταξύ αυτών είναι κι ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει ύστερα από μία διετία στη Ρετζίνα που αγωνιζόταν στη Serie B, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Βάρτα Πόζναν.

Μία ομάδα που ταλαιπωρήθηκε από οικονομικά προβλήματα για πολλά χρόνια, αλλά από το 2018 χάρη στον Πολωνό επιχειρηματία Μπαρτολομέι Φαριασέβσκι έχει καταφέρει να ορθοποδήσει και να έχει σταθερή παρουσία στην Ekstraklasa (σ.σ. πρώτη κατηγορία του πολωνικού ποδοσφαίρου) τα τελευταία τρία χρόνια. Η επιλογή του 25χρονου Έλληνα στόπερ προφανώς και δεν ήταν εύκολη, αλλά η πορεία της Βάρτα Πόζναν τον δικαιώνει και με το παραπάνω.

Πρωταγωνιστής στην εξαιρετική πορεία της ομάδας

Συγκεκριμένα, ύστερα από 29 αγωνιστικές, η Βάρτα Πόζναν είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας και κάνει μία τεράστια προσπάθεια να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, βρισκόμενη στο -6 από την 3η Πόγκον Σέτσιν των Κώστα Τριανταφυλλόπουλου και Λεονάρντο Κούτρη. Την ίδια στιγμή, ο Σταυρόπουλος είναι βασικό στέλεχος της ομάδας, μετρώντας 28 συμμετοχές (εκ των οποίων οι 25 ως βασικός).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προφανώς και κανείς δεν περίμενε στην αρχή της σεζόν πως οι "πράσινοι" θα κάνουν τέτοια πορεία, αλλά οι παίκτες της Βάρτα Πόζναν τους διέψευσαν με τα κατορθώματά τους. Από την πλευρά τους, ο Σταυρόπουλος έχει συμβάλλει σε δύο νίκες της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ στο 2-0 επί της Γιαγκελόνια και "κλειδώνοντας" τη νίκη στο επίσης 2-0 επί της Πιαστ Γκλίβιτσε του Αλέξανδρου Κατράνη. Παράλληλα, παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα και στα αμυντικά καθήκοντά του, αποτελώντας στυλοβάτη της άμυνας.

Το δώρο στους Παπανικολάου και Σβάρνα

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή η Βάρτα σημείωσε την πιο μεγάλη νίκη της σεζόν, επικρατώντας 1-0 της Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία αποτελούσε τη βασική συνδιεκδικήτρια του τίτλου μαζί με τη Ράκοβ των Στράτου Σβάρνα και Γιάννη Παπανικολάου. Και λέμε αποτελούσε και όχι αποτελεί, αφού μετά τη νίκη της ομάδας του Σταυρόπουλου η Ράκοβ σφικταγκάλιασε το πρωτάθλημα, ούσα στο +11 από τη Λέγκια με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Σταυρόπουλος έκανε ένα μεγάλο δώρο στους συμπατριώτες του, Σβάρνα και Παπανικολάου, οι οποίοι ετοιμάζονται να ζήσουν τη σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της Ράκοβ, όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο κείμενο στο SPORT24. Το βέβαιο είναι ένα: το πολωνικό πρωτάθλημα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές να (απο)δείξουν την αξία τους.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΛΩΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ