PREMIER LEAGUE

Η διαιτησία σφυρίζει έδρα

Η διαιτησία σφυρίζει έδρα
σκίτσοδιαιτητης

Ακαδημαϊκοί ενίσχυσαν τη τους ισχυρισμούς των προπονητών σχετικά με την εύνοια που έχουν συνήθως οι γηπεδούχοι από τους διαιτητές.

Ειδικοί μελετητές παρακολούθησαν περίπου 2660 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι διαιτητές βγάζουν πιο εύκολα τις κάρτες από το τσεπάκι τους, προκειμένου να τιμωρήσουν ποδοσφαιριστές από τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι οι ρέφερις έχουν προτίμηση σε κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές σε σχέση με άλλους.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Μπαθ (Νέα Ζηλανδία), Σεν Άντριους και Μπάνγκορ (Ουαλία) κατέγραψαν την χωρητικότητα των γηπέδων, την σπουδαιότητα των συναντήσεων σε συνδυασμό με το αβαντάζ της έδρας.

" Οι προπονητές έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για άνιση μεταχείριση στις αποφάσεις των διαιτητών. Χωρίς όμως τη σχετική ανάλυση για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, θα παρέμεναν απλά ισχυρισμοί ειδικά εκείνων που θα είχαν ηττηθεί" ήταν τα λόγια του Dr Πίτερ Ντόουσον, λέκτορα οικονομικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Μπαθ. Μεταξύ άλλων αποδείχθηκε ότι:

Α. Τα αουτσάιντερ ενός αγώνα δέχονται περισσότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες σε σχέση με τα φαβορί.

Β. Τα μεγάλα πλήθη στις εξέδρες παίζουν σημαντικό ρόλο εμπνέοντας τους γηπεδούχους να αγωνιστούν πιο επιθετικά.

Γ. Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό στις τελευταίες αγωνιστικές δημιουργούν πάντα περισσότερες φάσεις στις αντίπαλες εστίες.











TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ