ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η Ατλέτικο Μινέιρο κατέκτησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας έπειτα από 50 χρόνια προσμονής

Ο Χουλκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ για το Copa Libertadores.
Ο Χουλκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ © 2021 YURI EDMUNDO / AP IMAGES

Η Ατλέτικο Μινέιρο έπειτα από 50 χρόνια προσμονής κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βραζιλίας, με τους Χουλκ και Ντιέγκο Κόστα να είναι πρωταγωνιστές της όλης προσπάθειας.

Το 1971 η Ατλέτικο Μινέιρο κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα Βραζιλίας. Χρειάστηκε να περιμένει μισό αιώνα, δηλαδή 50 χρόνια, για να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το δεύτερο πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο Μινέιρο εξασφάλισε τον τίτλο της Βραζιλίας, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Έχει συγκεντρώσει 81 πόντους, έντεκα περισσότερους από την Φλαμένγκο, η οποία έχει ακόμη να δώσει τρία παιχνίδια.

Η Ατλέτικο Μινέιρο χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της Βραζιλίας για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, ενώ αυτό ήρθε με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα των Χουλ και Ντιέγκο Κόστα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 από την Μπαχία, όμως μέσα σε τέσσερα λεπτά έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2.

Ο Χουλκ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 18 γκολ σε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Ντιέγκο Κόστα έχει σκοράρει τέσσερις φορές στις 14 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ