ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Άρσεναλ δημιούργησε ειδικό δωμάτιο στο γήπεδό της για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι παίκτες

London, UK - June 8, 2014 : Emirates Stadium, North London, home of English Premier League team Arsenal Football Club. View shows the south entrance and club shop with box office. People are walking along the concourse area.
London, UK - June 8, 2014 : Emirates Stadium, North London, home of English Premier League team Arsenal Football Club. View shows the south entrance and club shop with box office. People are walking along the concourse area. ISTOCK

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση με έντονο το αίσθημα της ενσυναίσθησης προχώρησε η διοίκηση της Άρσεναλ, καθώς με πρωτοβουλία του Μοχάμεντ Ελνένι, πλέον στο "Emirates" στεγάζεται ειδικό δωμάτιο για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι παίκτες πριν και μετά τον τέλος των αγώνων.

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα προχώρησε η Άρσεναλ, καθώς με πρωτοβουλία του Αιγύπτιου χαφ της ομάδας, Μοχάμεντ Ελνένι, πλέον το γήπεδο των Κανονιέρηδων θα έχει το δικό του δωμάτιο για να προσεύχονται οι ποδοσφαιριστές.

Το εν λόγω δωμάτιο θα είναι ένας πολυχώρος προσευχής, με τη διοίκηση της Άρσεναλ να αφουγκράζεται τις ανάγκες των αθλητών, ιδίως των Μουσουλμάνων οι οποίοι ξεκίνησαν τη νηστεία στο πλαίσιο του Ραμαζανιού.

Συγκεκριμένα, για 29 ή 30 μέρες οι Μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να τρώνε ή να πίνουν οτιδήποτε πριν τη δύση του ηλίου, μια ιδιαιτέρως επίπονη συνθήκη για τους επαγγελματίες παίκτες.

"Είμαι πολύ περήφανος που άνοιξα την αίθουσα προσευχής των παικτών μας στο Emirates. Η ύπαρξη αυτού του χώρου για περισυλλογή και προσευχή θα αλλάξει τις ζωές των μελλοντικών παικτών της Άρσεναλ. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στο προσωπικό και σε όλους όσους συμμετείχαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα", δήλωσε ο εμπνευστής της ιδέας και της υλοποίησής της, Μοχάμεντ Ελνένι, στα social media του.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ