ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ακτινογραφία της Κουρούφτσι

Η ακτινογραφία της Κουρούφτσι
Κουρούφτσι

Το SPORT 24 ακτινογραφεί τη νέα ομάδα του Ριβάλντο από το Ουζμπεκιστάν (Κουρούβτσι)

Ο σύλλογος από το Ουζμπεκιστάν κατέλαβε την δεύτερη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα την περυσινή περίοδο. Στην τρέχουσα σεζόν μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.
Ο -μέχρι πρότινος- άγνωστος στο ευρύ κοινό σύλλογος έστρεψε πάνω του, τα φώτα της δημοσιότητας μετά το ταξίδι του Σαμουέλ Ετό στην Τασκένδη αλλά και τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν προκειμένου να γίνει το μεγάλο μετεγγραφικό "μπαμ".

Στις 14 Ιουλίου, στην επίσημη ιστοσελία της Μπουντιοντκόρ ανακοινώθηκε εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε, η μετακίνηση κάτι που επιβεβαίωνε και ο αθλητικός της διευθυντής, Μπαχτίρ Μπαμπάγκεφ.

Ο Ετό αμφιταλεντεύτηκε αλλά τελικά αποφάσισε να μην ενδώσει στον πακτωλό χρημάτων που του πρότειναν οι Ουζμπέκοι.

Αντ'αυτού κλείστηκε φιλικό παιχνίδι με τους "μπλαουγκράνα". Εκτός από τον περιώνυμο Καμερουνέζο στράικερ, δύο άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα (Αντρές Ινιέστα, Κάρλες Πουγιόλ) αλλά και ο Σεσκ Φάμπρεγας της Άρσεναλ προσκλήθηκαν από την Μπουνιοντκόρ το όνομα της οποίας σημαίνει "δημιουργός".

Ιδρύθηκε στις 6 Ιουλίου 2005 ως Κουρούφτσι. Αρχικά συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Τασκένδης για να προβιβασθεί εν συνεχεία στην 1-Division (2η τη τάξει κατηγορία) χώρας.

Την αμέσως επόμενη σεζόν η Κουρούφτσι, υπό την καθοδήγηση της Κικμάτα Εργκάσεβα πέτυχε τον πρώτο της μεγάλο στόχο που ήταν η συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια (2007/08).

Στην παρθενική παρουσία της, κατετάγη στη δεύτερη θέση εισάγοντας νέα ήθη στο ποδόσφαιρο του Ουζμπεκιστάν με τη φρενήρη πορεία της.

Το μεγάλο μετεγγραφικό χτύπημα που ευαγγελίζονταν οι άνθρωποι της Μπονιονντκόρ έμελλε να είναι ο Ριβάλντο, ο οποίος θα βρεί εκεί και τον συμπρατριώτη του, Λουιζάο (21χρονος στόπερ). Στον σύλλογο αγωνίζονται εκτός των άλλων ο Χιλιανός διεθνής επιθετικός, Χοσέ Λουίς Βιλανουέβα αλλά και ο ελληνικής καταγωγής, 24χρονος μέσος Γιάννης Μαντζούκας.














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ