ΑΕΚ

Η ΑΕΚ "σκαλίζει" το απροσδόκητο με τον Τόνι Βιλένα της Κρασνοντάρ

Ο Τόνι Βιλένα της Κράσνονταρ στο στόχαστρο της ΑΕΚ
Ο Τόνι Βιλένα της Κράσνονταρ στο στόχαστρο της ΑΕΚ AP PHOTO

Πώς το όνομα του διεθνούς Ολλανδού μέσου Τόνι Βιλένα έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και ποιες οι προϋποθέσεις για το δανεισμό του από τη ρωσική Κρασνοντάρ. Το SPORT24 έχει το ρεπορτάζ.

Για ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να βρεθεί για εκείνη στην αγορά τούτη την περίοδο μάχεται η ΑΕΚ, εστιάζοντας ως επί το πλείστον σε παίκτες της μεσαίας γραμμής, όπου παρατηρείται και η μεγάλη αδυναμία της. Σαφώς και άργησε πολύ καθώς το πρόβλημα ήταν διαπιστωμένο από τον περασμένο Σπετέμβριο, όμως τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Σημασία έχει να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής με προφίλ που θα τη βοηθήσει ώστε να αλλάξει άμεσα την αγωνιστική εικόνα της.

Η Ένωση ψάχνει για ποδοσφαιριστή που δεν θα είναι "παρατημένος", δηλαδή θα έχει αγωνιστικό ρυθμό και μαζί τις απαιτούμενες ικανότητες. Συνήθως τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν από ποδοσφαιριστές που για κάποιο λόγο, θέλουν να αποχωρήσουν από τις ομάδες που ανήκουν, έστω και με δανεισμό.

Τέτοια περίπτωση είναι και ο πανάκριβος Τόνι Βιλένα της Κρασνοντάρ, για τον οποίο έχει αποφασιστεί ότι πρέπει να αποχωρήσει από το ρωσικό σύλλογο. Το θέλουν και εκείνος αλλά και η ομάδα του.

Ο 27χρονος Ολλανδός μέσος είχε αιτηθεί την πώλησή του από το περασμένο καλοκαίρι, όμως η επιθυμία του δεν εισακούστηκε και παρέμεινε στη Ρωσία. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι αυτή η συνύπαρξη δεν ήταν λειτουργική για καμία από τις δύο πλευρές, καθώς ο Βιλένα επιμένει να αλλάξει περιβάλλον και ένας από τους λόγους έχει να κάνει με τον τρόπο που φέτος χρησιμοποιείται, κυρίως ως αριστερός ενδιάμεσος ο οποίος όμως εκκινεί από το άκρο της άμυνας.

Το πρόβλημα είναι ότι η Κρασνοντάρ είχε δαπανήσει 9 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει το καλοκαίρι του 2019 από την ολλανδική Φέγενορντ.

Η Εσπανιόλ, η Μίλαν, το ποσό αγοράς και η προοπτική δανεισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, το όνομα του Βιλένα προτάθηκε στους ανθρώπους της ΑΕΚ και ασφαλώς δεν πέρασε απαρατήρητο. Η Κρασνοντάρ θα τον πουλούσε για ένα ποσό 6 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στον ρωσικό Τύπο, ωστόσο ομάδα διατεθειμένη να δώσει τόσα χρήματα Γενάρη μήνα, δεν έχει προκύψει ακόμα. Ούτε καν η Μίλαν η οποία το σκέφτηκε, όμως έκανε πίσω θεωρώντας υπερβολικό το πόσο, όπως γράφτηκε στην Ιταλία.

Στη Ρωσία υποστηρίζεται ότι η Εσπανιόλ είναι επίσης ένας σύλλογος που ενδιαφέρεται -όπως επίσης και η Φέγενορντ που τον θέλει πίσω-, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την Ισπανία. Κοινώς, ο Βιλένα θέλει να φύγει έως το τέλος του μήνα και αυτό ίσως είναι εφικτό να γίνει με δανεισμό. Ακόμα και χωρίς οψιόν αγοράς εφόσον δεν υπάρξει με κάποια από τις ενδιαφερόμενες ομάδες, συμφωνία για το σωστό ποσό που θα πρέπει να δαπανηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην κατάσταση που η ΑΕΚ έχει περιέλθει και με το χρόνο να την πιέζει αφόρητα, ο δανεισμός του Βιλένα ακόμα και χωρίς συμφωνία για το καλοκαίρι, δεν θα ήταν μια κακή εξέλιξη.

Δεν γνωρίζουμε ασφαλώς αν ο παίκτης βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της Ελλάδας, αν και τα περιθώρια για εκείνον στενεύουν. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι ποδοσφαιριστής με διαφορετικά στοιχεία από αυτά που χαρακτηρίζουν Βραζιλιάνο Ντανίλο Μπαρμπόσα, καθώς το όνομά του στη Φέγενορντ, το 'έφτιαξε' παίζοντας μπροστά από τον αμυντικό χαφ, ως κεντρικός μέσος που σκοράρει και μοιράζει παιχνίδι. Είναι 15 φορές με την Εθνική Ολλανδίας αν και η τελευταία συμμετοχή του καταγράφηκε στις 19 Νοεμβρίου 2018, κόντρα στη Γερμανία για το Nations League.

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, διαψεύδει ότι ασχολείται με την περίπτωση του Ολλανδού μέσου της Κρασνοντάρ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ