ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα για να επαναλάβει το περσινό μεγάλο διπλό με "οδηγό" το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα για να επαναλάβει το περσινό μεγάλο διπλό με "οδηγό" το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα για να πετύχει ένα ακόμα μεγάλο διπλό σαν αυτό της περσινής σεζόν και να σφραγίσει εκεί (μαθηματικά ή μη) την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος και δεύτερου διαδοχικού. Οδηγός για τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Η ΑΕΚ έγινε το βράδυ της Τετάρτης το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Όχι μόνο νίκησε με τριάρα και επιβλητική εμφάνιση τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, αλλά τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός άφησαν δύο βαθμούς κόντρα σε Λαμία και Άρη αντίστοιχα, με την Ένωση να αυξάνει τη διαφορά της και από αυτούς τους διώκτες.

Όλα αυτά συνέβησαν τρεις στροφές πριν από το φινάλε των playoffs, με την "εκκρεμότητα" του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Η ΑΕΚ πλέον χρειάζεται (τουλάχιστον) πέντε βαθμούς για να κόψει εκείνη πρώτη το νήμα, όχι ότι αν δεν τον πετύχει δεν θα πάρει το πρωτάθλημα. Απλώς τότε θα εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων.

Η δουλειά για την ΑΕΚ ενδέχεται να τελειώσει ακόμα και την Κυριακή. Αν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα φύγουν με το διπλό από την Τούμπα και την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν νικήσουν Λαμία και Άρη αντίστοιχα (σε Καραϊσκάκης και Λεωφόρο), τότε στέφεται μαθηματικά και πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2024.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο μικρή σημασία έχουν για τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ που θέλει τους παίκτες του συγκεντρωμένους για μια δύσκολη αποστολή, καθώς μπροστά τους έχουν ένα μεγάλο διπλό που πρέπει να πάρουν στην Τούμπα. Άλλωστε για εκείνον δεν ήταν τελικός μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και οι άλλοι τρεις που ακολουθούν.

Επιστρέφει στον τόπο του μεγαλύτερου διπλού της περσινής σεζόν

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ έχασε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας την πρώτη θέση από τον Παναθηναϊκό, λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό με 1-3. Στην πρεμιέρα των playoffs φιλοξένησε το τριφύλλι, ωστόσο κόλλησε στο μηδέν και παρέμεινε δεύτερη. Επόμενος αντίπαλος τότε ήταν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ΑΕΚ νιώθοντας την ανάσα του Δικεφάλου και του Ολυμπιακού ήταν υποχρεωμένη για ένα τεράστιο διπλό που θα την κρατούσε σε τροχιά τίτλου.

Αυτό ήρθε χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Σέρχιο Αραούχο στο φινάλε του ματς. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα, ακόμα και ισοπαλία, τα πράγματα θα γινόντουσαν πιο δύσκολα για την ΑΕΚ ως προς τον περσινό τίτλο. Για τους παραπάνω λόγους (ίσως) το διπλό στην Τούμπα ξεπερνάει αυτό που ακολούθησε για την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης με 1-3 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο σήμερα, η ΑΕΚ επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο και έχει σαν στόχο τη νίκη, διότι με αυτούς τους τρεις βαθμούς συν τη νίκη κόντρα στη Λαμία την τελευταία αγωνιστική, δεν θα έχει την υποχρέωση να πάρει αποτέλεσμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 15 Μαΐου.

Προφανώς αν δεν τα καταφέρει δεν θα συνιστά καταστροφή, θα έχει όμως την ευκαιρία πολλές μέρες μετά και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια της σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, να πάρει το μεγάλο αποτέλεσμα που ψάχνει στον Πειραιά.

Οδηγός για την Τούμπα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ως φιλοσοφία του μεταξύ άλλων να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε αυτή διαδικασία και να μην υπονομεύει κάποιο. Ωστόσο στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, φάνηκε ότι η ΑΕΚ ήταν προετοιμασμένη εδώ και καιρό γι' αυτό και μπήκε απλά για να το πάρει.

Ο Σέρχιο Αραούχο πήρε φανέλα βασικού μετά από έξι μήνες και φάνηκε σαν να συμπαρέσυρε αυτός τους συμπαίκτες του να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό για να πάρουν τον τελικό και να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον τίτλο.

Αυτό το ματς αποτελεί οδηγό για τους παίκτες του Αλμέιδα και για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κόντρα στον Λουτσέσκου η Ένωση έχει χτίσει μια καλή παράδοση με τον "Πελάδο" στον πάγκο, ωστόσο τα τελευταία δύο ντέρμπι ήρθαν ισόπαλα. Η εικόνα του Δικεφάλου διαφέρει σημαντικά σε σχέση με αυτά που έδειξε στην OPAP Arena, αυτό δε σημαίνει ότι δεν παύει να είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και ένας μεγάλος αντίπαλος.

Σε αυτό το ντέρμπι η ΑΕΚ θα έχει πολύ δύσκολα τον Μουκουντί που εξακολουθεί να κάνει ατομικό, ωστόσο η παρουσία του Κάλενς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας στον Αλμέιδα. Ως προς την ενδεκάδα όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία στιγμή. Ο αριθμός των αλλαγών που θα δούμε δηλαδή και σε ποιες θέσεις.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ