LA LIGA

H Marca κυκλοφόρησε χωρίς χρώμα στις σελίδες της για να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

H Marca κυκλοφόρησε χωρίς χρώμα στις σελίδες της για να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ MARCA (21/09/22)

Η αήθης επίθεση κατά του Βινίσιους στο πλαίσιο του ντέρμπι της Ατλέτικο με την Ρεάλ προκάλεσε τον αποτροπιασμό της υγιούς ποδοσφαιρικής Ισπανίας, με την "Marca" της Τετάρτης να κυκλοφορεί χωρίς χρώμα ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ο Βινίσιους έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την περασμένη Κυριακή, με θύτες οπαδούς της Ατλέτικο που φώναζαν εμετικά συνθήματα εις βάρος του έξω από το "Γουάντα Μετροπολιτάνο" πριν από την έναρξη του ντέρμπι με την Ρεάλ, με το γεγονός αυτό όχι μόνο να μην περνάει στα ψιλά αλλά να γίνεται πρώτο θέμα στην ποδοσφαιρική Ισπανία εδώ και λίγα 24ωρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, η διοίκηση της Ατλέτικο ξεκαθάρισε πως εκείνη η μερίδα οπαδών δεν την εκπροσωπούν και θα πρέπει να εντοπιστούν από την αστυνομία, ενώ την Τετάρτη (21/09) η Marca φρόντισε να ταρακουνήσει και άλλο τα νερά, με μία έξοχη πρωτοβουλία.

Αυτή είχε να κάνει με την αφαίρεση του χρώματος από όλες τις σελίδες, στην έντυπη έκδοσή της, με την ιστορική μαδριλένικη εφημερίδα να αναφέρει πως επέλεξε να το κάνει για να καταδείξει πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά πουθενά στην κοινωνία.

H Marca κυκλοφόρησε χωρίς χρώμα στις σελίδες της για να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ MARCA (21/09/22)

"Το ντροπιαστικό συμβάν που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο Metropolitano, με τις ρατσιστικές προσβολές που εκστομίστηκαν από μια μερίδα οπαδών της Ατλέτικο εναντίον του Βινίσιους, πρέπει να είναι ένα σημείο καμπής για την οριστική απομάκρυνση από το ποδόσφαιρο όλων εκείνων που μόνο μπορούν να προκαλέσουν μίσος.

Η ισπανική κοινωνία αντέδρασε γρήγορα και ομόφωνα για να καταδικάσει απερίφραστα αυτό που συνέβη. Από την ίδια την Ατλέτικο, η οποία εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση ανακοινώνοντας δραστικά μέτρα για την άμεση αναγνώριση και αποβολή των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός από τον σύλλογο μέχρι το Κογκρέσο των Βουλευτών.

Εκεί όπου την Τρίτη όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες παραμέρισαν τις ιδεολογικές τους διαφορές και συμφώνησαν να υπογράψουν από κοινού ένα μανιφέστο "απόλυτης απόρριψης της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η MARCA θέλησε να συμμετάσχει σε αυτήν την κοινωνική κατακραυγή και, για το λόγο αυτό, η έντυπη έκδοση της εφημερίδας την Τετάρτη (21/09) δημοσιεύεται από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα ασπρόμαυρη.

Με αυτή τη χειρονομία, η MARCA θέλει να δείξει την απόλυτη απόρριψη του ρατσισμού τόσο στον αθλητισμό όσο και στην κοινωνία", ανέφερε χαρακτηριστικά το μαδριλένικο μέσο.

Όσον αφορά στο πρωτοσέλιδό της; Σε αυτό φιγουράρει ο φορ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Νίκο Γουίλιαμς, με τον νεαρό φορ -ο οποίος είναι μεταξύ των νέων προσώπων που κάλεσε στην εθνική Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε- να δηλώνει: "Ουδείς γεννιέται ρατσιστής, είναι θέμα παιδείας".

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ