ΤΟΥΡΚΙΑ

H αναγέννηση του Κέβιν Μιραλάς στην πόλη του μπακλαβά

Ο Κέβιν Μιραλάς με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Κέβιν Μιραλάς με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Σε ηλικία 33 ετών ο πρώην "ερυθρόλευκος" Κέβιν Μιραλάς έχει βρει τον παλιό, καλό του εαυτό στην Γκαζιαντέπ, με την οποία σε έντεκα παιχνίδια μετρά πέντε γκολ και τρεις ασίστ, οδηγώντας τη σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση της τουρκικής Super Lig.

Πάει καιρός από τότε που ο Κέβιν Μιραλάς αποτελούσε hot όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του πήρε πτωτική πορεία, ώσπου στις 5 Οκτωβρίου ο άλλοτε κυνηγός του Ολυμπιακού πήρε μεταγραφή στη Γκαζιαντέπ. Σε ηλικία 33 ετών, πια, ο Βέλγος πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και μάλιστα οδηγεί την ομάδα της Τουρκίας σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση.

ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΣΙΣΤ

Την Κυριακή (27/12) έδωσε δύο ασίστ στο νικηφόρο (3-1) παιχνίδι απέναντι στην Αλάνιασπορ των Τζαβέλλα - Σιώπη που ήταν βασικοί. Μετά από 15 αγώνες η Γκαζιαντέπ είναι 2η (ισοβαθμεί με την Αλάνιασπορ που βέβαια έχει αγώνα περισσότερο), στο -2 από τη Γαλατάσαράι.

(Γκολ του Μιραλάς με τη Γκαζιαντέπ, στο 01.00 του video)

Με προπονητή τον Μάριους Σουμουντίτσα, άλλοτε τεχνικό της Καβάλας, ο Μιραλάς μετρά φέτος πέντε γκολ και τρεις ασίστ σε 11 συμμετοχές. Φανταστείτε ότι η τελευταία σεζόν που σημείωσε περισσότερα γκολ ήταν το 2015-2016, όταν ως παίκτης της Έβερτον πέτυχε έξι τέρματα σε 30 συμμετοχές. Πριν από τέσσερα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο από τα τρία γκολ του Μιραλάς στο πρωτάθλημα είναι απέναντι σε δύο κορυφαίες ομάδες της Τουρκίας. Αυτός είχε ανοίξει το σκορ για τη Γκαζιαντέπ απέναντι στη Μπασακσεχίρ και απέναντι στη Μπεσίκτας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Το συμβόλαιο που υπέγραψε στους Τούρκους έχει διάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021. Η εντυπωσιακή παρουσία του Μιραλάς στην Γκαζιαντέπ υποχρέωσε τη διοίκηση να μπει στη διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του μόλις δύο μήνες μετά τη μεταγραφή του. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Τουρκία ο 33χρονος Βέλγος θέλει να παραμείνει στην ομάδα που εδρεύει στην πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία. "Είμαι χαρούμενος εδώ. Όλα είναι πολύ καλά" απάντησε ο πρώην "ερυθρόλευκος" όταν ρωτήθηκε για το αν θέλει να επεκτείνει πρόωρα τη συνεργασία του.

Με τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 86 παιχνίδια, είχε 36 γκολ και 15 ασίστ. Στο παρελθόν πέρασε ακόμα από Άντβερπ, Φιορεντίνα, Σεντ Ετιέν και Λιλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

Την ημέρα που ανακοινώθηκε από τη Γκαζιαντέπσπορ ο Μιραλάς είχε τα γενέθλιά του. Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1987 και ανακοινώθηκε εκείνη τη μέρα το 2020.

H αναγέννηση του Κέβιν Μιραλάς στην πόλη του μπακλαβά

Καθώς το Γκαζιαντέπ (η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και η μεγαλύτερη πόλη στη Περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ανατολίας) είναι γνωστό για τον μπακλαβά που παράγεται στην πόλη και τα πράσινα φιστίκια, ο διεθνής μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε κρατώντας έναν δίσκο με μπακλαβά, πάνω στον οποίο αναγραφόταν το "Happy Birthday".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ SUPER LIG ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ