PREMIER LEAGUE

Γουότφορντ - Νόριτς 0-3: Εκτός ζώνης υποβιβασμού για πρώτη φορά με σούπερ Σάρτζεντ

Οι παίκτες της Νόριτς πανηγυρίζουν το γκολ απέναντι στην Τσάρλτον στο FA Cup
Οι παίκτες της Νόριτς πανηγυρίζουν το γκολ απέναντι στην Τσάρλτον στο FA Cup © 2021 DAVID CLIFF / AP IMAGES

Η Νόριτς απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Γουότφορντ επικρατώντας 3-0, με τον Τζος Σάρτζεντ να είναι ο πρωταγωνιστής με δύο γκολ, και για πρώτη φορά φέτος βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού (έστω και με περισσότερα παιχνίδια από τους διώκτες). Με 10 παίκτες από το 78' οι γηπεδούχοι, λόγω της αποβολής του Ντένις.

Ο Τζος Σάρτζεντ πήρε από το χέρι τη Νόριτς και χάρη στα δύο γκολ, αλλά και το αυτογκόλ του Κούτσκα, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 3-0 απέναντι στη Γουότφορντ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Premier League, με τα καναρίνια για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν να είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού -έχοντας ωστόσο περισσότερα ματς από όλους τους διώκτες τους. Ο Ντιν Σμιθ άφησε στον πάγκο σε όλο το παιχνίδι τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν τον απόλυτο έλεγχο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κατοχή που ήταν στο 72%-28%, ενώ σημείωσαν επτά τελικές, εκ των οποίων οι δύο ήταν εντός εστίας. Αντίθετα, τα "καναρίνια" πήγαν στα αποδυτήρια με μηδέν τελικά στην εστία.

Ωστόσο, με ένα πανέμορφο γκολ με τακουνάκι ο Τζος Σάρτζεντ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενος στο 51ο λεπτό του αγώνα, με τη Νόριτς να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι. Ξανά με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό, η Νόριτς διεύρυνε το προβάδισμά της, με τον 21χρονο να γράφει το 2-0 με σκαστή κεφαλιά μετά από ασίστ του Ρασίτσα.

Η κατάσταση για τη Γουότφορντ έγινε ακόμα χειρότερη, καθώς από το 78' έπαιζε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντένις. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, με τους παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι να απειλούν τον Γκαν στο 80' σε μία φάση διαρκείας και στο 85' , με το σουτ του Πέδρο να καταλήγει για λίγο εκτός εστίας, ενώ στο 90+8' το σου του Ερνάντεζ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κούτσκα, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 89' και τρία λεπτά αργότερα, έγραψε το 3-0 με αυτογκόλ.

Γουότφορντ: Μπάχμαν, Φεμένια (89' Κούτσκα), Καμπασέλε, Σαμίρ, Καμαρά (84' Σέμα), Σισοκό, Καγιεμπέ, Κλέβερλι (59' Ερνάντεζ), Ντένις, Κινγκ, Πέδρο.

Νόριτς: Γκαν, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γουίλιαμς, Λεες Μελού, Σέρενσεν (21' Μακλίν), Σάρτζεντ, Ίντα, Ράσιτσα (90+5' Πλάκετα), Πούκι (86' Μπαϊράμ).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΟΡΙΤΣ THE PREMIER GREEKS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ