ΑΡΣΕΝΑΛ

Γουίλσιρ: "Είχα αρνητικές και καταθληπτικές σκέψεις, παραλίγο να σταματήσω το ποδόσφαιρο"

Ο Γουίλσιρ δίνει μάχη για την μπάλα με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ στον αγώνα με τη Χαλ στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020.
Ο Γουίλσιρ δίνει μάχη για την μπάλα με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ WILL OLIVER/POOL VIA AP

Ο Τζακ Γουίλσιρ μίλησε στη Daily Mail, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ψυχολογικά, καθώς έφτασε κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Τζακ Γουίλσιρ μιλώντας στη "Daily Mail" αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που έπεσε ψυχολογικά, όταν η καριέρα του είχε πάρει τον κατήφορο.

Ο 30χρονος Άγγλος διεθνής μέσος, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην Άρσεναλ, ενώ πρόσφατα το όνομά του συνδέθηκε με την ΑΕΚ, τόνισε ότι είχε καταθληπτικές και αρνητικές σκέψεις, αναγνωρίζοντας ότι άλλοι άνθρωποι είχαν πολύ χειρότερα προβλήματα. Παράλληλα μίλησε για τις προπονήσεις του με την Άρσεναλ, αλλά και το μέλλον του.

"Τον περασμένο Αύγουστο έκανα μια συνέντευξη και με ρώτησαν αν θα βρω κάποια ομάδα. Τους είχα απαντήσει χαρακτηριστικά «Ελπίζω ότι κάτι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα». Ωστόσο, δεν έγινε. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «κατάθλιψη».

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε χειρότερες θέσεις από εμένα. Είχα όμως καταθλιπτικές και αρνητικές σκέψεις. Ξυπνούσα κι έμενα στο κρεβάτι μέχρι το μεσημέρι. Βασικά δεν κοιμόμουν καν, απλώς μάλωνα με τον εαυτό μου κι αναρωτιόμουν. «Γιατί προπονούμαι; Για ποιον το κάνω αυτό;» Χάθηκα. Καθόμουν όλη μέρα. Παραλίγο να σταματήσω.

Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τη γυναίκα μου. Της είπα «Αν θεωρείς ότι ντροπιάζω τον εαυτό μου θέλω να μου το πεις». Υποσχέθηκε ότι θα το έκανε. Αλλά τώρα, είναι διαφορετικά. Πλέον έχω ένα σχέδιο στο κεφάλι μου. Οι ερωτήσεις που έκανα παλιά στον εαυτό μού πλέον έχουν απαντήσεις. Το βασικό είναι «μπορώ ακόμα να το κάνω;» Πιστεύω ότι μπορώ κι αυτό φτάνει.

Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, όλα γίνονται για σένα. Κοιτάξτε αυτό το ρολόι που στον τοίχο. Εγώ το έβαλα. Έμαθα να χρησιμοποιώ τρυπάνι. Μικρά πράγματα, όπως να καθαρίζω τα παπούτσια μου. Ξέρετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας προπόνησης σε ένα γήπεδο της Άρσεναλ και στο πάρκο μόνοι σας; Η λάσπη" ανέφερε ο Γουίλσιρ για τις δύσκολες στιγμές που έζησε.

Για το μέλλον και τις προπονήσεις του με την Άρσεναλ: " Πάντα έλεγα ότι όταν επέστρεψα στην Άρσεναλ, θα έπαιρνα την απόφαση για το επόμενο βήμα μου τον Ιανουάριο. Όταν είσαι εκτός παιχνιδιού, δεν ξέρεις τι θα έρθει. Ο προπονητής με έπεισε ότι η καριέρα μου δεν τελείωσε. Είναι κορυφαίος κλάσης και δεν θα ήμουν στην προπόνηση με την πρώτη ομάδα, αν χαμήλωνα τον πήχη ή δεν μπορούσα να συνεχίσω.

Ακόμα μπορώ να κερδίσω κάποιον και αυτοί είναι κορυφαίοι παίκτες. Είναι ένα δείγμα για μένα, ότι ακόμα μπορώ να το κάνω και είναι κάτι που το θέλω".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ