ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκράβινα: "Ένιωσα προδομένος μετά την παραίτηση του Μαντσίνι"

FIGC President Gabriele Gravina poses for photographer as he arrives for the Gran Gala' soccer awards ceremony, in Milan, Italy, Monday, Dec. 2, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Ο πρόεδρος Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σε γκαλά στο Μιλάνο 2019 AP IMAGES/ANTONIO CALANNI

Συνέντευξη σε ιταλικό μέσο παραχώρησε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα, στην οποία αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο πώς αισθάνθηκε μετά την παραίτηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον πάγκο της εθνικής και στην απόφαση της ομοσπονδίας να μην καταθέσει πρόταση για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα, στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2000, με τον 70χρονο να ερωτάται για την απόρριψη της πρότασης να συνδιοργανώσει η χώρα του το Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 από κοινού με τις Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο

"Στον κόσμο του αθλητισμού, τα ηθικά ζητήματα είναι θεμελιώδη. Μιλάμε πάντα για αξίες, προσπαθούμε να δείξουμε στους νέους πόσο θεμελιώδης είναι η εικόνα, καλλιεργώντας το πάθος, αλλά σεβόμενοι τις μεγάλες αξίες του αθλητισμού", δήλωσε αρχικά ο Γκράβινα, πριν αιτιολογήσει γιατί η Ιταλία δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση να αποτελέσει μέρος των χωρών που θα συνδιοργάνωναν το Μουντιάλ του 2030.

"Απορρίψαμε την πρόταση, παρόλο που γνωρίζαμε τη μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας αυτού του συνδυασμού μαζί με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Το κάναμε για λόγους διεθνών προβλημάτων, που συνδέονται με την υπόθεση Regeni (απαγωγή και βασανισμός μέχρι θανάτου Ιταλού υπηκόου στην Αίγυπτο), και για το ότι δεν μοιραζόμαστε κάποιες αξίες. Δεν μπορείς πάντα να προσποιείσαι ότι δεν συνέβη τίποτα".

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για την απροσδόκητη παραίτηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας μετά από 5 χρόνια συνεργασίας, με σημαντικότερη στιγμή την κατάκτηση του Euro 2020 στα γήπεδα της Αγγλίας.

"Όχι σε αθλητικό, αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο, η επιλογή του Μαντσίνι ήταν μια απογοήτευση", τόνισε αρχικά για την απόφαση του Ιταλού προπονητή να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά στις 13 Αυγούστου, εν μέσω των προκριματικών του Euro 2024, προκειμένου να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της χώρας του Κόλπου.

"Αισθάνθηκα προδομένος με ένα αγνό συναίσθημα απέναντι στον Ρομπέρτο, τον οποίο πάντα θεωρούσα φίλο. Πέρα από τα συμφέροντα της προπονητικής του επιλογής, για μένα ήταν μια πληγή που παλεύω να επουλώσω", συμπλήρωσε, πριν μιλήσει για τη διάδοχη κατάσταση του Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τον οποίο οι Ατζούρι εξασφάλισαν την παρουσία τους στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2024, με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ