ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Εθνική Ιταλίας: Νέος προπονητής της ο Λουτσιάνο Σπαλέτι

Ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι
Ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι © 2019 MICHAEL PROBST / AP IMAGES

Ο διάδοχος του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας βρέθηκε, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να κάνει γνωστή την Παρασκευή (18/8) τη συμφωνία της με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι μέχρι το 2026.

Η εποχή Λουτσιάνο Σπαλέτι στην εθνική Ιταλίας μόλις άρχισε. Παρά τα όποια εμπόδια ορθώθηκαν στο δρόμο των ατζούρι στην προσπάθειά τους να βρουν τον διάδοχο του Ρομπέρτο Μαντσίνι (κυρίως από πλευράς του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, που απαιτούσε την καταβολή ρήτρας ύψους 3.250.000 ευρώ), τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή, με τον άνθρωπο που οδήγησε την Νάπολι στην ιστορική κατάκτηση του σκουντέτο να βρίσκεται πλέον στο τιμόνι τους.

"Καλωσορίζουμε τον Σπαλέτι, η εθνική ομάδα έχει ανάγκη από έναν μεγάλο προπονητή και είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχτηκε να καθοδηγήσει από τον πάγκο τους ατζούρι.

Ο ενθουσιασμός και η ανταγωνιστικότητά του θα είναι καθοριστικά στοιχεία για τις προκλήσεις που περιμένουν την Ιταλία τους προσεχείς μήνες", τόνισε μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 64χρονος προπονητής από την Τοσκάνη υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2026 ενώ θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου 2023, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να έχει μπροστά της κρίσιμα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2024.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ